Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (837)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jamie Bell rulezz!:) Ačkoliv je hlavní postavou David, v podání, pro mě jako obvykle nevýrazného Haydena Christensena a nádherná Rachel Bilson, tak tím hlavním dynamickým motorem, který celému filmu dává ten elektrizující náboj, je právě Jamie. Pro mě má zkrátka spousta těch anglických hereckých "ďáblíků" v sobě obrovskou dávku charizmatu, který dokáže naprosto převálcovat skoro vše ostatní. V tomto případě zcela neutrálního a průměrného Haydena, který by si zde bez Jamieho sotva "poskočil":) a naprosto jednoduchý a prostý děj, který se spoléhá především na efekty a nebýt právě Jamieho, pohledu uchvacující Rachel či zlotřilého Samuela L. Jacksona, jednalo by nejspíše o naprosto krátký, mdlý a velmi bídný "skok." A škoda Kristen Stewart, která si zde stihla jen otevřít dveře a hned zase musela běžet:) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Začátek (úplný) je coolový ale tím to začíná i končí, Nápad byl skvělej (ani nepamatuju, kdy naposled sem chtel tolik mít takové schopnosti jak Christensen) ale totalne zmrsenej. Velká nuda, paladini (tak se jmenovali?) jsou leda tak pro smích, stejne jako radoby cool Jackson. Doug Liman překvapivě zklamal. A to sem ho měl kvůli Bournovu počátku oblíbeného (Taky trochu kvůli Mr. a Mrs. Smith, ale to je jiná kategorie) A Hayden teda fakt neumí hrát. Přesto kvůli tomu super nápadu, Sophii Robb a pár dobrým okamžikům pruměrné 3 PS: Další díl neodmítnu, ale pokud bude zas zprasený, moje trpělivost z jumperama přeteče a zavolám opravdové Paladiny... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Současné trikové technologie jsou ve filmové branži na takové úrovni, že za relativně slušný peníz umožní natočit prakticky cokoliv. Jumper je příklad filmu, který stojí právě na trikových scénách a klipovém střihu. Celé to připomíná buď dlouhý videoklip nějakérockové skupiny nebo dlouhou reklamu na adrenalinový sport či energetický nápoj. Je to přesně ten druh snímku, který ocení teenageři mezi 13. až 15. rokem, s každým dalším rokem navíc a hlavně s trochu kritičtějším přístupem a vyššími požadavky se zážitek rozplývá. Povrchní podívaná, kde postavy postrádají jakoukoli hloubku a linie příběhu je jednoduchá tak, že místo scénáristy mohli angažovat i desetileté dítě. Celkový dojem: 25 % za hezké scenérie. Mimochodem, Hayden Christensen hraje mizerně... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"...a tak jsem poprvé skočil...." Jenže co z toho vzniklo? Pro dobrodružství-chtivé teenagery určitě slastný zážitek a splněný sen, pro ostatní ale trochu rozpačitější oddychovka s věčně mladým Haydenem, roztomilou Rachel Bilson a spolehlivým Jacksonem. A k tomu bohužel také s nedořečenou, ba přímo jen lehce nakousnutou mytologií (viz příběh lovce Paladinů, který skončí skoro dříve než začne). Přiznávám, že jsem se bavil, protože ta slabá půldruhá hodinka uteče velmi rychle a s fůrou peněz si Liman poradil tak, aby to na výsledku bylo opravdu hodně vidět, ale dle rozpačitých tržeb jsem nebyl sám, koho ani moc nezamrzelo, že se pokračovat dál nebude. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo keby si išiel do riti? Myslím hneď.“ JUMPEROVI som sa s úspechom niekoľko rokov vyhýbal. Pripadal mi ako kravina. Výsledok, príjemne krátky a teda svižný, ma však príjemne prekvapil. Nie je to veľdielo a je vidieť, že tvorcovia plánovali minimálne jedno pokračovanie. Prípadne snímku vnímali ako potenciálny drahý kino pilot k televíznemu seriálu (letmo naznačené podporné figúrky evidentne v budúcom deji zohrajúce kľúčovú rolu, prežitie obľúbených vedľajších postavičiek, otvorený koniec typu „bitku si vyhral, ale počkaj nabudúce“). To nemám rád. Na strane druhej, JUMPER má prirodzené herecké výkony (najviac šuniek váľa Billy Elliot s plameňometom), prekvapivo dobré triky (autobus uprostred púšte, wow), vtipné hlášky („Počuješ ma smiať sa?“) aj dialógy („Čo robíš?“ – „Banky.“), prekvapivo exotickú výpravu (bitka v Koloseu, pyramídy, Antarktída, Čečensko) a téma o „skákaní“ je nečakane pôsobivá a dalo sa z nej určite vytrieskať ešte o X% viac. Ale už to, čo Liman vytrieskal, je podľa mňa pomerne kvalitná hollywoodska zábava. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Režisér Doug Liman se osobně účastnil i natáčení scén pod vodou. (Witta)
  • Během natáčení boje v teleportech měl Hayden Christensen (David) pět dvojníků a Jamie Bell (Griffin) tři, přičemž se všichni museli naučit stejnou choreografii, aby na sebe záběry plynule navazovaly. (Witta)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama