Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (837)

somnar 

všechny recenze uživatele

Jumper sice neaspiruje na titul nejhloupějšího akčního filmu roku (trůnem Rush Hour 3 jen tak někdo neotřese), ale i tak ukazuje odvrácenou, povrchní tvář hollywoodské produkce. Dramatické momenty spolehlivě zazdí fůra nelogičností (ne, opravdu si nevzpomínám, že bych jich v jednom filmu napočítal tolik) i herecký "um" Christensena nebo seriálové hvězdičky Rachel Bilson. Ještě štěstí, že Liman pořád dokáže úderně natočit akční scény i scenérie, které částečně kompenzují tu konstantní nudu okolo. 50%. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mám s tímto filmem zásadní problém. Je o frackovi. O frackovi, který si nemůže natlouct do hlavy, že člověk nemůže mít všechno, co chce. Sakra, to není vzor, na který by se měly dívat tisíce teenagerů bez schopnosti soudně to oddělit od skutečnosti, ve které se nacházejí! Potom se divíme, že děti berou zbraně a střílí po sobě ve školách nebo zemřou na podvýživu, protože chtějí být krásně hubené jako paní z plakátu, když se jim tohle pouští a nikdo se nepozastavuje nad tím, že je to naprosto nenormální. Od toho dávám ruce pryč, můžete mi stokrát říkat, že jde jen o akci a o triky a o zábavu a nic hlubšího že pod tím člověk nemá hledat, ale to je právě to, s čím já nesouhlasím! Filmy, u kterých se má přestat přemýšlet! No paráda, a co několik tisíc let vývoje, kterým jsme prošli, aby se z nás staly inteligentní bytosti, to nikoho nebere? --- Uf, tak jsem se sentimentálně a pateticky vybouřila, už je tady zase zpět mé staré dobré cynické já. Dobře, ať se na to koukají, když se jim to líbí, já se na to koukat nebudu, když se mi to nelíbí. A je to. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt efektivní vychytávky, která vyplývá z názvu filmu, tak by šlo o nudnou snahu vytvořit nový mýtus, který je brakem všech braků. Hayden Christensen je poleno, které se snaží a naopak Jamie Bell je borec, který si každou společnou scénu ukradne pro sebe. A to ani nepotřebuje černý dýchací přístroj a laserový meč. Samuel L. Jacksson dovádí svůj standard, který odvádí vždy s nadhledem ať jsou jeho vlasy jakékoliv barvy či délky. Docela mě zklamala Rachel Bilson, která stejně jako v trailerech není tou nádhernou slečnou, kterou znám např. ze seriálu Chuck. Doug Liman dokázal své rutinérství, které slaví alespoň občas úspěch a efektivní skákačka z místa na místo má díky efektům pár momentů, které bych si moc rád zkusil. Původní plán vytvořit trilogii možná nevyjde, potenciál je a byl, ale nestačí jen efektivně skákat po světě a doufat, že vás nikdo nechytí ... V to doufali i tvůrci a proto nechali mozek doma a příběh je snad nejjednodušší, jak je v Hollywoodu možné. Tímhle tempem se každý dobrý a efektivní nápad zabije hned v prvním díle... Přesto chci být Jumper... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sice hloupé a neskutečně jednoduché, ale spontánní výlet do Říma, luxusni Rachel Bilson, executive suite v hotelu Boscolo Exedra s úchvatným výhledem na město a first class na cestě tam i zpět jsou atributy, které si mne velmi získaly. Jde jen o to jak se k tomuhle přistupuje. Jumper je na jedno vidění. Tématika je zajímavá, ale děj nemá hloubku. Technicky brilantní a tempo struhjící. Kvalitní střih je u Limana samozřejmost. Tolik bych to zase nehanil. Bavil jsem se. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická popcornová jednohubka, u které musíte vypnout mozek a za žádných okolností se ho opovážit zapnout. Jinak by vám totiž došlo, že to je vlastně celý pěkná blbost. Z tohodle námětu se totiž dalo udělat po příběhové stránce mnohem víc a to co se týče samostatné schopnosti (kde se vlastně bere, nebo proč jí hlavní hrdina má?), nebo aspoň z načrtnutí hlavní postavy, která rozhodně není žádnej Hiro zachránce světa, ale spíš takovej hajzlík, kterej si chce užívat. Žádného pořádného příběhu se ale nedočkáme a vývoje postav už vůbec ne. První hodinu se toho ani moc nestane a nebejt Limanovi režie, tak se unudim. Tu poslední půlhodinku to nabere konečně tempo a začnou se dít docela zajímavé věci. Ta poslední půlhoďka tedy opravdu stojí za to. S herci to je tak půl na půl. Christensen byl docela nevýraznej a fakt se moc nepředvedl a Rachel Bilson je tam skoro zbytečná, ale ta aspoň hezky vypadá. Jamie Bell si to naopak hrozně užívá a Jackson hraje stejně dobře jako vždycky. Vcelku je to tedy stravitelný průměr, ze kterého se dala udělat mnohem víc cool akční jízda, než jaká z toho vzešla. Na pochutnání na popcornu ale dobrý. 60% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Filmári navštívili mnohé krajiny naprieč celou zemeguľou, vrátane Egyptu, Talianska, Francúzska, Českej Republiky, Kanady, USA, Mexika či Japonska. (MikaelSVK)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (ČSFD)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama