Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (837)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt efektivní vychytávky, která vyplývá z názvu filmu, tak by šlo o nudnou snahu vytvořit nový mýtus, který je brakem všech braků. Hayden Christensen je poleno, které se snaží a naopak Jamie Bell je borec, který si každou společnou scénu ukradne pro sebe. A to ani nepotřebuje černý dýchací přístroj a laserový meč. Samuel L. Jacksson dovádí svůj standard, který odvádí vždy s nadhledem ať jsou jeho vlasy jakékoliv barvy či délky. Docela mě zklamala Rachel Bilson, která stejně jako v trailerech není tou nádhernou slečnou, kterou znám např. ze seriálu Chuck. Doug Liman dokázal své rutinérství, které slaví alespoň občas úspěch a efektivní skákačka z místa na místo má díky efektům pár momentů, které bych si moc rád zkusil. Původní plán vytvořit trilogii možná nevyjde, potenciál je a byl, ale nestačí jen efektivně skákat po světě a doufat, že vás nikdo nechytí ... V to doufali i tvůrci a proto nechali mozek doma a příběh je snad nejjednodušší, jak je v Hollywoodu možné. Tímhle tempem se každý dobrý a efektivní nápad zabije hned v prvním díle... Přesto chci být Jumper... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl normální člověk. Jako vy….PŘÍBĚH:** Komiks, který jede v klasickém schématu – zvláštní schopnosti – láska, jen hrdina nikomu nepomáhá. Mohla by to být další episoda ze série Heroes. Dějové zvraty nedrží jednotné tempo. A akce to nevyváží. Tragické je zejména chování některých postav./ HUMOR:* vtípky pro náctileté. Svačina na hlavě Sfingy mne nebere./ AKCE:*** je snad jediné, co snese přísnější měřítko. Slušné efekty, zvuk DTS. / NAPĚTÍ:**to má na starosti S.L.Jackson se svojí ,,partou“ a sloganem ,,jedině Bůh by měl mít moc být na všech místech najednou“. Faktem je, že v jeho přítomnosti ,,Skokany“ humor přechází./ Přes to vše výsledný dojem nezanechává jen negativní pocity (snad proto, že Heroes patří mezi mé oblíbené seriály). Myslím, že spolu s dětmi za deštivého odpoledne tuto jednohubku klidně zvládnete. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Mám s tímto filmem zásadní problém. Je o frackovi. O frackovi, který si nemůže natlouct do hlavy, že člověk nemůže mít všechno, co chce. Sakra, to není vzor, na který by se měly dívat tisíce teenagerů bez schopnosti soudně to oddělit od skutečnosti, ve které se nacházejí! Potom se divíme, že děti berou zbraně a střílí po sobě ve školách nebo zemřou na podvýživu, protože chtějí být krásně hubené jako paní z plakátu, když se jim tohle pouští a nikdo se nepozastavuje nad tím, že je to naprosto nenormální. Od toho dávám ruce pryč, můžete mi stokrát říkat, že jde jen o akci a o triky a o zábavu a nic hlubšího že pod tím člověk nemá hledat, ale to je právě to, s čím já nesouhlasím! Filmy, u kterých se má přestat přemýšlet! No paráda, a co několik tisíc let vývoje, kterým jsme prošli, aby se z nás staly inteligentní bytosti, to nikoho nebere? --- Uf, tak jsem se sentimentálně a pateticky vybouřila, už je tady zase zpět mé staré dobré cynické já. Dobře, ať se na to koukají, když se jim to líbí, já se na to koukat nebudu, když se mi to nelíbí. A je to. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. My Day So Far ,2. Splash ,3. First Jumps ,4. Bridges, Rules, Banking ,5. Surf's Up ,6. 1000 Volts ,7. Roland Snoops ,8. You Hear Me Laughing ,9. Coliseum Tour ,10. Coliseum Fight ,11. Echo of Mom ,12. Airport Departure ,13. In Hospital ,14. It's Sayonara ,15. Race to Millie ,16. David Comes Clean ,17. Roland at the Lair ,18. Jumper vs. Jumper ,19. The Sacrifice ,20. A Head Start ,21. A Jump Off, ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, se kterým si mohl režisér pohrát a natočit špičkový film, ale bohužel tomu tak není a Jumper se stává filmem o ničem, který nezaujme ničím. Příběh nudí, je dost nezáživný, akce je mizerně natočená a Hayden Christensen, který měl celý film táhnout nepředvedl nic. Nezajímavá jednohubka, u které bylo obtížné film zhlédnout do trpkého konce, mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Štáb měl povoleno natáčení uvnitř Kolosea jen na tři dny a pod podmínkou, že žádné vybavení nebude ležet na zemi. Kvůli turistům probíhalo jen od 6:30 do 8:30 a od 15:30 do 17:30 - a jen s použitím přirozeného denního světla. (c.tucker)
  • Filmařům se podařilo domluvit i natáčení v Koloseu, což se předtím delší dobu žádnému štábu nepovedlo. (Zdroj: ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama