Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (837)

novoten 

všechny recenze uživatele

"...a tak jsem poprvé skočil...." Jenže co z toho vzniklo? Pro dobrodružství-chtivé teenagery určitě slastný zážitek a splněný sen, pro ostatní ale trochu rozpačitější oddychovka s věčně mladým Haydenem, roztomilou Rachel Bilson a spolehlivým Jacksonem. A k tomu bohužel také s nedořečenou, ba přímo jen lehce nakousnutou mytologií (viz příběh lovce Paladinů, který skončí skoro dříve než začne). Přiznávám, že jsem se bavil, protože ta slabá půldruhá hodinka uteče velmi rychle a s fůrou peněz si Liman poradil tak, aby to na výsledku bylo opravdu hodně vidět, ale dle rozpačitých tržeb jsem nebyl sám, koho ani moc nezamrzelo, že se pokračovat dál nebude. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. My Day So Far ,2. Splash ,3. First Jumps ,4. Bridges, Rules, Banking ,5. Surf's Up ,6. 1000 Volts ,7. Roland Snoops ,8. You Hear Me Laughing ,9. Coliseum Tour ,10. Coliseum Fight ,11. Echo of Mom ,12. Airport Departure ,13. In Hospital ,14. It's Sayonara ,15. Race to Millie ,16. David Comes Clean ,17. Roland at the Lair ,18. Jumper vs. Jumper ,19. The Sacrifice ,20. A Head Start ,21. A Jump Off, ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Začátek (úplný) je coolový ale tím to začíná i končí, Nápad byl skvělej (ani nepamatuju, kdy naposled sem chtel tolik mít takové schopnosti jak Christensen) ale totalne zmrsenej. Velká nuda, paladini (tak se jmenovali?) jsou leda tak pro smích, stejne jako radoby cool Jackson. Doug Liman překvapivě zklamal. A to sem ho měl kvůli Bournovu počátku oblíbeného (Taky trochu kvůli Mr. a Mrs. Smith, ale to je jiná kategorie) A Hayden teda fakt neumí hrát. Přesto kvůli tomu super nápadu, Sophii Robb a pár dobrým okamžikům pruměrné 3 PS: Další díl neodmítnu, ale pokud bude zas zprasený, moje trpělivost z jumperama přeteče a zavolám opravdové Paladiny... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nightcrawlerova čistka v Bielom Dome (X-Men 2) natiahnutá na akurátnych 88 minút zámerne jednoduchej MTV sci-fi zábavy. Áno z témy by sa sa dalo ukuchtiť lahodné kuracie soté s provensálskym korením najemno, ale pre dnešok sa úplne spokojím s poriadne mastným frite chicken. Že to Liman nepripálil (ako napr. Reny Harlin Covenanta, či Tamahori Next) ma koniec koncov ani neprekvapuje, len som tomu už moc neveril. Christensen na facku, ináč absolútne bez výhrad. JUMP! 80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vitajte vo svete mojich guilty pleasures ;-). Scenár je typicky "goyerovský", ale od filmu cieleného na amerického teenagera som nečakal ani takúto vyťaženosť nápadu. Haydenovo herectvo sa obmedzuje na dve polohy: Epizóda II, teda imbecilné úsmevy a zamilované pohľady teľaťa hľadajúceho vemeno; a Epizóda III, teda pomerne presvedčivý hnev a znepokojenie (z čoho vyplýva, že by mal hrať iba naštvaných chlapíkov a nikdy nie komediálne a romantické úlohy). Našťastie od pol filmu už hrá iba Epizódu III, takže je polovicu stopáže znesiteľný. To dievča je nehorázne blbé, ale očné buľvy nezraňuje. Toľko k záporom. Zvyšok je proste fajn a zábavný - Limanova réžia má švih, akčné scény šlapú (hlavne súboj dvoch Jumperov), Jamie Bell prudko zvyšuje priemerný koeficient výskytu sympatických osôb na plátne a tie náznaky epickejšej mytológie jumperov ma vážne navnadili na prípadné pokračovanie. Výrazne ma teda mrzí len jediná vec: že celý film neodohrali úvodné mladšie vydania hrdinov, hlavne nevyužitosť čím ďalej pôvabnejšej AnnaSophie Robb naozaj bolí... Bavil som sa. Určite viac než na mamutoch, keď už to mám zaradiť do vlny tohtoročných jarných popcornov... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Na lístku na skrinke, na ktorom ma Millie (Rachel Bilson) napísané, aké mestá by chcela navštíviť, je chybne uvedené Prauge. Správne je to Prague. (Greenpeacak)
  • Severoamerické tržby dosáhly 80,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 225,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama