Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Recenze (835)

POMO 

všechny recenze uživatele

Načisto bezobsažná blbina. Akoby som hoďku a pol pozeral do pekne naaranžovaného akvária bez rybičiek. Nápad nedotiahnutý ani do polovice cesty a zamýšľaná coolovosť začína a končí účesom Samuela L. Jacksona. Nevhodné pre divákov nad 18. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Slabota. Limanův smysl pro efektní akci vůbec nestíhá vyznít, naopak to, že Liman nezvládá vést příběh a že sleduje absolutně nesympatickou postavu je vidět až příliš často. Je umění natočit něco tak nedomrlého a sterilního s tak vybraným hereckým obsazením a toliko fantastickou zápletkou. Smutně profláknutá příležitost. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scenář se asi sesmolil podle manuálu „Jak napsat 80-ti minutovou zápletku a moc se přitom nezapotit.“ a Hayden je herecky jednorozměrný dřevo. Na Douga Limana hodně slabý výsledek, taková krátká a dost fádní pitominka pro MTV děcka zrovna škole odrostlé. Díky aspoň za borečka Jamieho Bella, který do příběhu vnesl trochu adrenalinu a dynamiky a ve srovnání s mdlým Christensenem vypadá jako rododendron vedle uschlého kaktusu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vitajte vo svete mojich guilty pleasures ;-). Scenár je typicky "goyerovský", ale od filmu cieleného na amerického teenagera som nečakal ani takúto vyťaženosť nápadu. Haydenovo herectvo sa obmedzuje na dve polohy: Epizóda II, teda imbecilné úsmevy a zamilované pohľady teľaťa hľadajúceho vemeno; a Epizóda III, teda pomerne presvedčivý hnev a znepokojenie (z čoho vyplýva, že by mal hrať iba naštvaných chlapíkov a nikdy nie komediálne a romantické úlohy). Našťastie od pol filmu už hrá iba Epizódu III, takže je polovicu stopáže znesiteľný. To dievča je nehorázne blbé, ale očné buľvy nezraňuje. Toľko k záporom. Zvyšok je proste fajn a zábavný - Limanova réžia má švih, akčné scény šlapú (hlavne súboj dvoch Jumperov), Jamie Bell prudko zvyšuje priemerný koeficient výskytu sympatických osôb na plátne a tie náznaky epickejšej mytológie jumperov ma vážne navnadili na prípadné pokračovanie. Výrazne ma teda mrzí len jediná vec: že celý film neodohrali úvodné mladšie vydania hrdinov, hlavne nevyužitosť čím ďalej pôvabnejšej AnnaSophie Robb naozaj bolí... Bavil som sa. Určite viac než na mamutoch, keď už to mám zaradiť do vlny tohtoročných jarných popcornov... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V patnácti bych z podobného filmu skákal nadšením na všechny světové strany, ale o pět let později smutním nad scénáristickou demencí, která z božího námětu udělala bezkrevnou pohádku pro malé děcka. Chybí tomu osudovost, naléhavost, pořádné postavy, dynamičnost, akčnost a hlavně stylovost. Liman ji osmdesát marně hledá a nedaří se mu to ani ve finálním CGI tajtrlíkování. Jeho je na takové slátaniny škoda, kdejaký ňouma od reklam by stvořil stejný výsledek. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nesmyslnost nejtěžšího kalibru. Ne že bych se u toho nebavil, ale když to byla taková kravina, že nevím čím začít dřív. Fakt je, že jedna scéna byla hodně povedená a že na ní asi jen tak nezapomenu (ta v Kolosseu) a jak tam rubali ty starodávné sochy :) No ale jinak frajírek Hayden Christensen, o kterém nevím, jestli mu fandit nebo ho nakopat do prdele, jen u mě dokazuje, že stále nevím co si o něm myslet a tenhle film to určitě nezachrání. Já už při traileru si řikal, že to bude kravina, na druhou stranu, proč bych se na to nepodíval, když mám čas a ono to zas tak dlouhé není. Chvílemi mi příjde, že autoři do pár minut nahustí pomalu půlku děje a pak zase půl hodiny vysedávají v havajských košilích a pijou Sex on the Beach s tím, že se to nějak natočí, a že diváky stejnak bude zajímat jenom akční stránka filmu, která teda relativně povedená je, i když jak se to všechno vezme. I tak na to jak je to špatné, vydělalo to opravdu dost, takže ne vždycky dobrý film dokáže být rentabilní. A tady je dobře vidět, co udělá reklama a všechno kolem toho. Na Jumpera se ale už nikdy nepodívám, protože takovou nesmyslnost jsem dlouho neviděl. Skoro mi to přišlo jako by to točili jenom kvůli těm akčním scénám a aby v kině padaly hlavy omdlením z těch efektivních záběrů. Ještě, že je to tak krátké... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Doug Liman je strašný čudák, raz dokáže bravúrne rozbehnúť agentskú sériu ako to bolo pri Bourne Identity, či natočiť trošku zábavný premrštený prestrelkový Pan a Pani Smith ale pre Jumper sa ťažko hľadá určitá súrodosť deja či súhra v akcii, čo mala byť oporným bodom snímky, Christensen je opäť nevýrazný ako v podstate vždy okrem SW: Episode III , L. Jackson sa dá lebo je na malom priestore ale celkovo postavy nijak zvláštne vykreslené nás vôbec nestrhnú do deja, ktorý je zaujímavý ale nevyužitý takže scenárista Davis S. Goyer sa môže v nápaditosti pretrhnúť, keď nenatrafí na zručného filmára s dobrou inšpiráciou. ║Rozpočet $85miliónovTržby USA $80,172,128Tržby Celosvetovo $222,231,186Tržby za predaj DVD v USA $33,558,795 //počet predaných kusov 1,827,006║ keď už to nie je žiadný lepší prínos aspoň, že si to zarobilo "nezaslúžene" /videl v kine: 45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hrozná flákota. Hayden bohužel nevýrazný jako obvykle, holky jenom na ozdobu a příběh odvyprávěný tak ležérně a povrchně, že buď viníte knižní předlohu nebo tucet scenáristů, kteří s Jumperem doskákali na stříbrné plátno. Nakonec nevím, jestli je Liman zločinec nebo oběť, ale tohle se mu ošklivě nepovedlo. Těžko hledat ukázkovější pozlátko než právě tenhle film. (40%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nebýt efektivní vychytávky, která vyplývá z názvu filmu, tak by šlo o nudnou snahu vytvořit nový mýtus, který je brakem všech braků. Hayden Christensen je poleno, které se snaží a naopak Jamie Bell je borec, který si každou společnou scénu ukradne pro sebe. A to ani nepotřebuje černý dýchací přístroj a laserový meč. Samuel L. Jacksson dovádí svůj standard, který odvádí vždy s nadhledem ať jsou jeho vlasy jakékoliv barvy či délky. Docela mě zklamala Rachel Bilson, která stejně jako v trailerech není tou nádhernou slečnou, kterou znám např. ze seriálu Chuck. Doug Liman dokázal své rutinérství, které slaví alespoň občas úspěch a efektivní skákačka z místa na místo má díky efektům pár momentů, které bych si moc rád zkusil. Původní plán vytvořit trilogii možná nevyjde, potenciál je a byl, ale nestačí jen efektivně skákat po světě a doufat, že vás nikdo nechytí ... V to doufali i tvůrci a proto nechali mozek doma a příběh je snad nejjednodušší, jak je v Hollywoodu možné. Tímhle tempem se každý dobrý a efektivní nápad zabije hned v prvním díle... Přesto chci být Jumper... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl normální člověk. Jako vy….PŘÍBĚH:** Komiks, který jede v klasickém schématu – zvláštní schopnosti – láska, jen hrdina nikomu nepomáhá. Mohla by to být další episoda ze série Heroes. Dějové zvraty nedrží jednotné tempo. A akce to nevyváží. Tragické je zejména chování některých postav./ HUMOR:* vtípky pro náctileté. Svačina na hlavě Sfingy mne nebere./ AKCE:*** je snad jediné, co snese přísnější měřítko. Slušné efekty, zvuk DTS. / NAPĚTÍ:**to má na starosti S.L.Jackson se svojí ,,partou“ a sloganem ,,jedině Bůh by měl mít moc být na všech místech najednou“. Faktem je, že v jeho přítomnosti ,,Skokany“ humor přechází./ Přes to vše výsledný dojem nezanechává jen negativní pocity (snad proto, že Heroes patří mezi mé oblíbené seriály). Myslím, že spolu s dětmi za deštivého odpoledne tuto jednohubku klidně zvládnete. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hop a je tu ... lidoop. Jenže inteligencí všechny postavy s čestnou výjimkou skokana-freestyle pohodáře Jamieho Bella nedosahují ani k dinosaurům. Christensensův looserovsky rozplizlý charakter se problematicky profiluje ve dvou sférách: zatímco v častých přehlídkách spodního prádla díky svým antické muskulatuře exceluje, ve zbytku se tváří jako štěňátko kokršpaněla v reklamě na Pedigree Pal, které doufá, že za ten žebravý pohled dostane granule. Pamatujete si někdo hru ze základky hop-skok-teď dost? Na Jumpera neskákejte, v té mělké a technicky špinavé kaluži vás čeká jen pokus o zombie romanci ( po tragédii jménem Rachel Bilson dlužím pokornou omluvu i Diane Kruger) a několikero atraktivních lokací, které vám Liman dokonale otráví. Za Jumpera by mu nabančil Jason Bourne i Pán a paní Smithovi. Kam ten Doug spěje...Vnadná reklama, vadný výrobek. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. My Day So Far ,2. Splash ,3. First Jumps ,4. Bridges, Rules, Banking ,5. Surf's Up ,6. 1000 Volts ,7. Roland Snoops ,8. You Hear Me Laughing ,9. Coliseum Tour ,10. Coliseum Fight ,11. Echo of Mom ,12. Airport Departure ,13. In Hospital ,14. It's Sayonara ,15. Race to Millie ,16. David Comes Clean ,17. Roland at the Lair ,18. Jumper vs. Jumper ,19. The Sacrifice ,20. A Head Start ,21. A Jump Off, ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"...a tak jsem poprvé skočil...." Jenže co z toho vzniklo? Pro dobrodružství-chtivé teenagery určitě slastný zážitek a splněný sen, pro ostatní ale trochu rozpačitější oddychovka s věčně mladým Haydenem, roztomilou Rachel Bilson a spolehlivým Jacksonem. A k tomu bohužel také s nedořečenou, ba přímo jen lehce nakousnutou mytologií (viz příběh lovce Paladinů, který skončí skoro dříve než začne). Přiznávám, že jsem se bavil, protože ta slabá půldruhá hodinka uteče velmi rychle a s fůrou peněz si Liman poradil tak, aby to na výsledku bylo opravdu hodně vidět, ale dle rozpačitých tržeb jsem nebyl sám, koho ani moc nezamrzelo, že se pokračovat dál nebude. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo keby si išiel do riti? Myslím hneď.“ JUMPEROVI som sa s úspechom niekoľko rokov vyhýbal. Pripadal mi ako kravina. Výsledok, príjemne krátky a teda svižný, ma však príjemne prekvapil. Nie je to veľdielo a je vidieť, že tvorcovia plánovali minimálne jedno pokračovanie. Prípadne snímku vnímali ako potenciálny drahý kino pilot k televíznemu seriálu (letmo naznačené podporné figúrky evidentne v budúcom deji zohrajúce kľúčovú rolu, prežitie obľúbených vedľajších postavičiek, otvorený koniec typu „bitku si vyhral, ale počkaj nabudúce“). To nemám rád. Na strane druhej, JUMPER má prirodzené herecké výkony (najviac šuniek váľa Billy Elliot s plameňometom), prekvapivo dobré triky (autobus uprostred púšte, wow), vtipné hlášky („Počuješ ma smiať sa?“) aj dialógy („Čo robíš?“ – „Banky.“), prekvapivo exotickú výpravu (bitka v Koloseu, pyramídy, Antarktída, Čečensko) a téma o „skákaní“ je nečakane pôsobivá a dalo sa z nej určite vytrieskať ešte o X% viac. Ale už to, čo Liman vytrieskal, je podľa mňa pomerne kvalitná hollywoodska zábava. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto zabita prilezitost. Napad na jumpery a paladiny mel fakt solidni potencial, jenze tvurci to dokonale sprasily. Prvni problem je, ze pri vsem tom skakani z mista na misto bez hlubsiho vyznamu tvurci tak nejak zapomneli na pribeh. Druhej problem je, ze se tu nenachazi nejaka vylozene kulervouci scena, jen par zajimavejch. Treti problem je, ze ma film debilni konec. A ctvrtej problem je, ze i kdyz se v podstate furt neco deje, tak to nema zadnou gradaci napeti, zadnej smrnc a film se tak spis jen tahne, misty nudi a jediny stesti, ze ma jen 80 minut. Navic Hayden, ackoliv nehraje nejhur, ma fakt debilne napsanou postavu. Aspon, ze to zachranuje Jamie Bell, kterej si roli viditelne uziva a je naprosto perfektni. No a co se tyce Samuela, je drsnej a predvede slusnou akci, ale predstava tvurcu o jeho postave zacinala a koncila s bilym harem, protoze tu skutecne funguje jen aby se objevil, udelal bububu a zas na chvily zmizel. Ne, ze bych se nejak zvlast nudil, navic triky a hudba jsou fajn a furt se neco deje, jen sem proste cekal daleko vic, nez jen blbost delanou na efekt, kde ani nakonec ten vyslednej efekt neni nic moc. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle "odskočení" do žánru akční sci-fi se Limanovi příliš nepovedlo a mě osobně hrozně zklamalo. Z námětu šlo vymlátit mnohem víc než jenom nepřehledné akční scény, chaotický děj a klipovité střídání lokací, byť atraktivních. "Skáče" se tu pořád, do všech světových stran, ale spíš jenom nahodile pro efekt. 3/4 filmu jsem neměl tušení, o co vůbec jde. Kdyby mělo žehlící prkno oči, jmenovalo by se Hayden Christensen, Samuel zaujme jenom účesem a tak bezpochyby nejzábavnějším hercem je Jamie Bell a jeho "Bou!"... Film je příšerně zbrklý, neuspořádaný, naťuknutý, nedořešený, prostě odfláknutý. Trailer obsahuje vše podstatné, včetně akčních scén. Tohle že má mít pokračování?? Děkuju, nechci... ehm, otevřený konec si tvůrci vycucali z prstů... jenomže peníze se hrnou... 85 miliónů dolarů(rozpočet)/221,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem se snažil vcítit do patnáctiletého puberťáka (nebylo to tak těžké) a Jumpera si v klidu užil. Frenetická jednohubka s několika lahůdkovými odjezdy kamery z detailů na obrovské celky. ()

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama