Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (837)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David S. Goyer, Jim Uhls, Simon Kinberg / Predloha: Steven Gould | Hudba: John Powell | Produkcia: Simon Kinberg, Lucas Foster, Jay Sanders, Stacy Maes | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Regency Enterprises, New Regency Productions | Rozpočet: 85 miliónov $ | Tržby: 222,231,186 $ || No. Obrazové orgie a hudobné motívy sú jedinými svetlými vizitkami tohoto kusu. Hayden Christensen totiž len opakuje svoje dobre naučené nahnevané ksichty z Hviezdnej Vojny 3 (tam mu to išlo stokrát lepšie), a Goyer nám tu servíruje svoje scenáristické zlo v nevídanej forme. Zo začiatku som sa cítil celkom prekvapene: Toto môže byť celkom fajn oddychovka. Ku koncu sa však žánrová kategória nepoprela. 38% | Blu-Ray, HU DTS | ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vitajte vo svete mojich guilty pleasures ;-). Scenár je typicky "goyerovský", ale od filmu cieleného na amerického teenagera som nečakal ani takúto vyťaženosť nápadu. Haydenovo herectvo sa obmedzuje na dve polohy: Epizóda II, teda imbecilné úsmevy a zamilované pohľady teľaťa hľadajúceho vemeno; a Epizóda III, teda pomerne presvedčivý hnev a znepokojenie (z čoho vyplýva, že by mal hrať iba naštvaných chlapíkov a nikdy nie komediálne a romantické úlohy). Našťastie od pol filmu už hrá iba Epizódu III, takže je polovicu stopáže znesiteľný. To dievča je nehorázne blbé, ale očné buľvy nezraňuje. Toľko k záporom. Zvyšok je proste fajn a zábavný - Limanova réžia má švih, akčné scény šlapú (hlavne súboj dvoch Jumperov), Jamie Bell prudko zvyšuje priemerný koeficient výskytu sympatických osôb na plátne a tie náznaky epickejšej mytológie jumperov ma vážne navnadili na prípadné pokračovanie. Výrazne ma teda mrzí len jediná vec: že celý film neodohrali úvodné mladšie vydania hrdinov, hlavne nevyužitosť čím ďalej pôvabnejšej AnnaSophie Robb naozaj bolí... Bavil som sa. Určite viac než na mamutoch, keď už to mám zaradiť do vlny tohtoročných jarných popcornov... ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No pevně doufám v sequel, jelikož tady Jumperové své schopnosti používají jak je film dlouhý, respektive se film nenese v poněkud trapném schématu, které nám servírují všemožné komiksové filmy, tedy na začátku velmi suchou akcičku, doprostřed něco hodně ostrého (ale zároveň krátkého) a nakonec něco suššího než uprostřed (a taky krátkého)...tady se to mydlí skoro pořád and dat's what I like, aight? ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim, ze scenar bol velmi slaby, alebo nedotiahnuty. Zostalo mnoho otazok, ale hlavne dve ma zaujimali najviac, ze preco sa niektori ludia stali Jumpermi, teda ze sa dokazu takto teleportovat a preco ti Paladini, alebo ako sa im hovorilo stale tychto Jumperov nahanaju uz od cias stredoveku. Je mi jasne, ze sa im nepaci to slobodne teleportovanie, ale to im este stale nedava pravo ich nejako obmedzovat, pokial im Skokani nijak neskodia. Zial, ziadnej odpovede som sa nedockal. Lenze pri tomto filme nesmiete premyslat a davat si otazky, preco tamto a preco toto, ale treba sa nechat bavit a unasat sa vizualnymi a akcnymi efektami. Na scenari by som tam par veci urcite zmenil, aj to teleportovanie nemoze byt zase tak jednoduche, staci sa ocitnut niekde na strede cesty, kde prave ide auto a moze byt po vas, ak vas prejde kamion. Taky HANCOCK (2008) sa mi pacil o trosicku viac. Som zvedavy, ako dopadne dvojka naplanovana na rok 2013. Reziser Doug Limen natocil aj AGENTA BEZ MINULOSTI alebo MR. & MRS. SMITH. _________ Hayden Christensen - (David Rice) +++ Jamie Bell - (Griffin) +++ Rachel Bilson - (Millie) +++ Diane Lane - (Mary Rice) +++ Samuel L. Jackson - (Roland) +++ Michael Rooker - (William Rice) +++ Tom Hulce - (Pán Bowker) +++ Kristen Stewart - (Sophie) +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v kine 08.04.2008) +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hayden Christensen, Jamie Bell a příběh o tom, že se dá cestovat i bez dopravních prostředků. Tedy alespoň do té doby, dokud po vás nezačne jít velmi nepříjemný Samuel L. Jackson. To pak je na čase buď rychle zdrhat, nebo to co nejrychleji skoncovat. Námět tohoto filmu mi přišel velmi zajímavý už hned, jak jsem se o něm dozvěděl. Ale pak jsem zhlédnutí tohoto filmu oddaloval. Až teď jsem se k němu dostal a musím konstatovat, že jsem nebyl vůbec zklamán. Tohle je velice zajímavý příběh o tom, že na světě existují jumpeři (skokani) a jejich lovci (paladini). Hayden Christensen si díky tomu, že je jumper, zachrání život, ale když už o své schopnosti ví, tak proč toho nevyužít k luxusnímu životnímu stylu. Ale ne vše není tak růžové. A tak se hlavní hrdina za pomoci dalšího sympaťáka v podobě Jamieho Bella rozhoduje vedoucího paladinů zničit. Je zde snad vše, co si můžete od zajímavého a atraktivního filmu přát. Sympatický hlavní hrdina, relativně zajímavý příběh a nechybí ani vydařené akční záběry. A záběry z nejrůznějších míst celého světa jsou už jen jakousi třešničkou na dortu. Já jsem si tenhle film prostě užil, líbil se mi, a neváhám udělit nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Filmári navštívili mnohé krajiny naprieč celou zemeguľou, vrátane Egyptu, Talianska, Francúzska, Českej Republiky, Kanady, USA, Mexika či Japonska. (MikaelSVK)
  • Na člena štábu Davida Ritchieho spadla 21. 1. 2007 při bourání kulis v Torontu rekvizita plná zmrzlého písku, ledu a hlíny a zabila jej. (contrastic)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama