Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který si mě získal prakticky během prvních pár dílů. Jericho má úžasný námět, velmi dobré a sympatické herce a celkově příjemné prostředí. 1. série - prvních 6 dílů bylo jednoduše úžasných. Něco co tady ještě opravdu nebylo, úžasně zpracováno a celkově to působilo zkrátka velmi povedeně. 1. série - druhá část - tady už nastala poměrně změna oproti úplnému začátku, a kvalita lehce klesla. I tak jsem ale hltal každý díl, a těšil se na další. Hodnocení: *****. 2. série už byla jiná. Na základě rozmazlených amerických diváků byli scénaristé nucení vše namačkat do sedmi dílů, a podle toho i odpovídá kvalita. Celkově byla 2. série hodně zrychlená, a dala by se krásně rozvést do mnohem více dílů. Samotné díly paradoxně nebyly nějak extra záživné, a rozhodně se nedá říct, že bych to hltal stejně jako první sérii. Hodnocení: ****. VERDIKT je následující: První série Jericha byla naprosto revoluční, a znázorňuje něco, co tady ještě nikdy nebylo. Celé je to v příjemném prostředí za doprovodu charismatických a sympatických herců. Druhá série už taková bohužel není, a to vše jen kvůli fanouškům. Ve finále ovšem řeknu, že i když je druhá série kvalitou o dost níže než série první, nedá se vymazat těch úžasných 22 dílů první série, a já Jericho přesouvám do mých TOP seriálů. Dodám jen toto - v budoucnosti se reprojekci rozhodně vyhýbat nebudu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je zcela zbytečně rozmělňován neustálým pendlováním mezi románky postav, takže tvůrci zcela nesmyslně kombinují Fallout a Dawsonův svět, což je prostě dost krkolomná kombinace. Každopádně to není ztráta času, rozhodně je Jericho „o něčem“, akorát jednoho naštve, že to skutečně zajímavé (a pro děj podstatné) by se vešlo tak do šesti dílů a ona jich má první sezóna hned 22… ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dva diely a dosť. Nuda, klišé, blbé dialógy, TONY pátosu. Naozaj sa nepotrebujem dívať, ako si Amíci nejakou fakt priblblou postkatastrofickou limonádou riešia svoju post-9/11 traumu. Škoda dobrého nápadu. A že hodnotím podľa dvoch častí a že vraj "od cca 15. dielu už je to super"? Seriál, ktorý nedokáže zaujať prvými dvoma dielmi, nemá nárok na existenciu ani priaznivé hodnotenie. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavý seriál na téma Jaderný utok na Ameriku a co poté. Malé městečko Jericho a pridružená krajina je jevištěm , kde se odehrává postapokalyptická soap opera. Někomu možná ony vztahy budou vadit , ale bez nich by některé postavy ani nemohly vystupovat a ba co více nemělo by to onu mírně popcornovou chut. Mě to , ale nevadí. Sledovat jenom děj jak se hledá viník během dnu poté mohu klidně u 24hodin. Tohle je přeci jen o tom co dělají normální američani , když na ně zautočí atomovkama (spoiler - vlastní). 1serie je poněkud delší. Plánovaně měla být jen jedna, ale díky fanouškum (za kterého se také považuji) se vykopalo pokračovaní. 2serie je kratší - 7dílná a ukazuje nám akční cestu za pravdou. /To se určitě bude libít fanouškum 24hodin/ More Jericho pls! ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Kdo vydrzi prvni dve tri epizody, nebude zklaman. Ten otaznik, ktery visi nad tim, co ze se to na tom horizontu udalo (atomovy hrib nad Denverem a Atlantou a kuse zpravy o dalsich zasazenych mestech), kdo vlastne je novy obyvatel Jericha - Mr. Hawkins - a co Jake delal celych pet let mimo Jericho, nez se vratil...to jsou tri hlavni otazky, ktere ve Vas zacnou cloumat, pokud vydrzite. A nutno podotknout, ze po celou prvni serii krom dvou dilu je napeti opravdu velke. Predem ale upozornuji fanousky hry Fallout, ze az takto drasticke to opravdu nebude :) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Internetová stránka, kterou Hawkins v páté epizodě navštíví je turecká verze MSN. (Hal_Moore)
  • Jedná se již desátý seriál, ve kterém hraje Ariel Winter, přestože jí bylo pouhých 8 let. (M.B)
  • V Nemecku bol kvôli nízkej sledovanosti seriál stiahnutý po 14. epizóde. (rador)

Reklama

Reklama