Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

cariada 

všechny recenze uživatele

Další ze skvělých seriálů. který má výborný námět a i zajímavé zpracování, ale opět jako dalších x pod. seriálů je nedokončený, jaká škoda, že takovýhle potencionál nedokáží pořádně rozvinout. Zvlášť druhá série, je super, sice to má takové jakoby malé finále, ale stejně to není uzavřené. Nemůžu si pomoci, ale tohle jsem sledoval jen pár dní po té co jsem dokoukal seriál Revoluce a přišlo mě to jako jeho kopírka. Samozřejmě vím, že tohle je starší než Revoluce a tudíž je kopírka onen seriál ,ale má to mnoho společného, tady udeří 24 atomovek na americká města a sleduje bezprostřední život lidí, co sice sami útok nezažili, ale žijí aniž by věděli pořádně co se stalo, postupně dochází jídlo přestává fungovat elektřina a do toho se hroutí společnost a lidi se začínají vzájemně zabíjet pro kus žvance. Města pořádají nájezdy na druhý a nastává totální chaos. Do toho se objeví jakási nová vláda, která nastoluje relativní pořádek a život se vrací do "normálu", jenže nic není tak růžové jak se zdá. Což lidi velice rychle pochopí a formuje se odboj. Tady se nové uskupení jmenuje ASA asociace států amerických. A potřebují na svou stranu získat Texas. A v Revoluci vědci vypnout pomocí nanotechnologie, která pohlcuje elektrony veškerou elektřinu na celé planetě a život je rázem jak ve středověku nic na co je člověk zvyklý nefunguje a nastává totální chaos. postupně si státy USA sami budují vlády a mezi sebou různě bojují. Po 15 letech bez proudu, kdy je na několik minut nahozena elektřina jsou vypuštěny na dvě města atomovky, se po čase objeví prezident, (který se s části vlády schovával na Kubě) a snaží se si zpátky podmanit USA pod názvem "Vlastenci" a rovněž hlavní priorita je dostat Texas. Stejně tak je tu odboj. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Skutečně zajímavý seriál na téma Jaderný utok na Ameriku a co poté. Malé městečko Jericho a pridružená krajina je jevištěm , kde se odehrává postapokalyptická soap opera. Někomu možná ony vztahy budou vadit , ale bez nich by některé postavy ani nemohly vystupovat a ba co více nemělo by to onu mírně popcornovou chut. Mě to , ale nevadí. Sledovat jenom děj jak se hledá viník během dnu poté mohu klidně u 24hodin. Tohle je přeci jen o tom co dělají normální američani , když na ně zautočí atomovkama (spoiler - vlastní). 1serie je poněkud delší. Plánovaně měla být jen jedna, ale díky fanouškum (za kterého se také považuji) se vykopalo pokračovaní. 2serie je kratší - 7dílná a ukazuje nám akční cestu za pravdou. /To se určitě bude libít fanouškum 24hodin/ More Jericho pls! ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Námět velmi propracovaný a zajímavě pojatý, hlavně ve 2. serii. Kdyby se něco takového opravdu stalo, tak klobou dolů USA. Velmi rozvláčná a vygradovaná 1. serii a proti ní věcná a zábavná zkrácená 2. serie - každá z nich má něco do sebe, ze začátku nás uvedli do děje a pak nám dali co jsme chtěli. Konec senzační. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jericho je podle mě jeden z nejnadhodnocenějších seriálů současnosti (alespoň na IMDb). Proč? Protože prvních pár dílů je vynikajících, zejména díky skvělé myšlence a zajímavému vstupu do ní, a proto jsem také dokoukal celou první sérii. Ale pak se až do 16. dílu v seriálu prakticky nic neděje, všichni řeší jen vztahy, a co je horší, že často je to stylem např. povídání si rodičů o dětství synů, což je pro děj irelevantní a pro seriál nepřínosné, takže divák 5 minut čučí na nějaké kecání o ničem. No jo, ale kdyby tam bylo pár takových chvilek, přežil bych je, jenže takových chvilek je pár prakticky v každém dílu, a tak jsem měl pocit, že série by se dala zkrátit z 22 dílů na polovinu a stále by zbylo dost času na vztahy postav. Hudba na Yamaze, přestřelky slabé a prostředí se nerozvíjí tak, jak by divák čekal (např. proč při nedostatku proudu všichni chodí v těch samých hadrech měsíce a stále jsou čistí, proč se tak rychle zapomnělo na kontaminaci v prostředí, ale to bych se mohl ptát dlouho). Zkrátka na to kolik je v seriálu času, řeší se vztahy a to důležité, co by mělo udržet diváka, se jaksi vytrácí a nerozvíjí. Tak proč to sledovat? Jenže seriál má i mnoho kvalit. Vývoj postav, frakce, nejistota a neinformovanost lidí, atp. Celkově vzato je to kvalitně promyšlený seriál, který se ale plácá jako ryba na suchu ve svých vlastních výkalech. Po první sérii 40% = 2/5 Druhá série je diametrálně odlišná. Z jediného důvodu. Tvůrcům bylo jasné, že seriál dostane STOP. Takže jenom dodám, že až na poslední díl je druhá série skvělá. Poslední díl je koncentrovanou splácaninou, která se snaží ve spěchu zakončit skvěle vymyšlenou hlavní zápletku, ale po cestě ztrácí tu kabát, tu kalhoty, tu paruku. Mě by se seriál celkově líbil, ale jsem velice zklamán, že natahování 1. série pro peníze bylo pro tvůrce mnohem důležitější, než rovnoměrně rozložit a završit tento brilantní námět. Je mi do vzteku. Za druhou sérii 80% = 4/5. Celkově 60% = 3/5 ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Keby to bol akčný-mystery seriál, bola by to PECKA. Autori sa ale rozhodli divákom udeliť morálne lekcie a mravné ponaučenia. A to prosím v dobe vrcholiaceho cynizmu (ktorého špičkou vôbec nie je filantrop HOUSE :-), ale CHARLIE SHEEN v 2A POL CHLAPA). Takže sa ani nečudujem, že to po necelých 2. sezónach odrovnali. A to som absolútne ignoroval fakt, že jadrový útok v takejto idylke NIKTO neprežije, "natož" aby sa zaoberal debilnými vládnymi konšpiráciami. (6.6.2008) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)
  • Internetová stránka, kterou Hawkins v páté epizodě navštíví je turecká verze MSN. (Hal_Moore)
  • Obsahuje spoilery! Zde je seznam napadených měst: Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Hartford, Houston, Indianapolis, Kansas City, Las Vegas, Lawrence, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, Seattle, St. George, St. Louis, St. Paul, Washington D.C. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama