Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 7
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 7

Recenze (1 337)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Graham Linehan má bezesporu talent na originální a opravdu vtipné věci. Námět IT Crowd je takřka geniální - ono natočit sitcom o "takových normálních ajťácích", které jistě znáte i vy ze svého okolí, je prostě nápad za všechny prachy. Jenže ač výsledek sice své kvality má, tak nejsou zase až tak velké. Svět jedniček a nul zůstal těžce nevyužit. Většina humorných situací nakonec vzniká z běžných sitcomových kořenů (despotický macho šéf) a na tu linku "složitá komunikace mezi IT pracovníky a okolním světem" se zapomíná. V každé epizodě je pár (doslova) podařených gagů. Není to zlé, je to vtipné, ovšem námět slibuje mnohem více než čeho se ve výsledku dočkáme. Vrcholem je paradoxně epizoda 2x01, ve které se autoři už ani o IT narážky nesnaží. ()

woody 

všechny recenze uživatele

"IT oddělení. Zkoušel jste to zapnout a vypnout?... A zkoušel jste si to narvat do prdele? (třísk telefonem) Teď jsem si uvědomil, že to byla moje matka." Nic britského mi není proti gustu. A tohle trio pošahanců ze sklepa výškové budovy obzvláště ne. Samozřejmě, že Fawlty Towers je někde úplně jinde - to je prostě špička na kterou nikdo nemá a od které se každý učí. Ale pokud se najde tak skvělý scénárista jakým je Graham Linehan (Black Books, Father Ted), tak se o budoucnost britcomů nebojím... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +občas opravdu obrovská sranda, na postavy si časem zvyknete -i tak je jich ale málo a pohybují se na malém prostoru, britský humor je hold jiný, je potřeba si na to zvyknout/// No bavil jsem se celkem dobře. Později snad ještě více než na začátku. Jen souhlasím s uživatelem verbst, který si stěžuje na nevyrovnanost jednotlivých dílů, taky to tak vidím. Občas jsem se bavil výborně a občas jsem se ani jednou za celou dobu nezasmál. Další problém je počet dílů. Viděl jsem první tři řady, ale to je dohromady jen 18 kousků a to je celkem málo. Chtěl bych víc, protože námět z počítačového prostředí je mi dost blízký./// Celkem 72%/// ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy tak nosné téma, jakým je svět IT a lidí okolo něj, oplodní doba a někdo k tomu povolaný pomůže na světlo světa scénáři podobného díla. Už tu byly celovečerní filmy, teď je tu tedy aktuálně sitcom. A to ne sitcom ledajaký, nýbrž sitcom britský, tedy britcom... Už samo tohle spojení (a následný neologismus) sofistikovanému čtenáři napoví mnohé o žánrovém zasazení a stylu humoru tohoto dílka. Něco z Monty Pythonů, něco z Hotýlku, něco z Mladých v partě, něco z antikvariátu z Black Books... Inspiračních vlivů je jistě hodně, ale shodneme se určitě na tom, že britský humor má svá významná specifika:-) Stejně jako humor světa informačních technologií, tedy IT, a lidí pohybujících se v něm. Tato kombinace pak vytváří zcela specifické kouzlo, kterému jistě lehko podlehnete (,,Tady IT oddělení. Zkoušel jste to zapnout a vypnout?")... Podobné seriály: Big Bang Theory ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Anglický humor trochu jinak a skvěle. Geniální trojice, která se doplňuje na všech frontách a pár kvalitních nápadů. Jen doufám, že první sezóna nebude poslední. Druhá sezona pro mě přinesla ještě větší požitek z vtípků a dokonalých postav, které se občas objeví jen na okamžik, ale přesto neskutečně pobaví. Tato sezona byla naprosto bez chybná a můj spořič odpočítává vteřiny do dalších dílů. PS: rozhodně nesledujte dabing!! Přicházíte o polovičku kvality IT Crowd, protože kdo jednou slyšel originál... nikdy nebude chtít jinak.... ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • V epizodě je zmíněno monstrum z filmu Godzilla (1954). (SONY_)
  • V epizodě jsou zmíněni Lady Gaga, Nora Jones a italský sochař, architekt, malíř a básník Michelangelo. (Zix.)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama