Reklama

Reklama

Tichá domácnost

  • USA Housekeeping (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu začíná před čtyřmi desítkami let kdesi na americké Středozápadě. Matka vezme své dvě dcerky na výlet k příbuzným, ale záhy po příjezdu spáchá sebevraždu. Ti se sirotků na čas ujmou, ale po několika letech se na scéně objeví matčina sestra - teta Sylvie, aby se o své neteře postarala. Je to extravagantní žena, která dělá vše po svém a každá z dívek si k ní vytvoří jiný vztah jedna ji má velmi ráda, druhé se zdá směšná. Přesto zásadně ovlivní jejich život. Kde je hranice mezi neschopností přizpůsobit se společenským normám a vědomým rozhodnutím ničemu se nepodřizovat, protože vlastní sny jsou důležitější než vše ostatní? To je jedna z mnoha otázek, na něž tento půvabný filmový příběh hledá odpověď. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Housekeeping je film, na ktorý musí mať človek buď tú správnu náladu, alebo musí byť jednoducho tak nastavený, že obľubuje v kinematografii melanchóliu, nostalgiu a krásny vizuál na úkor silnej dejovej línie. Tá tu má síce začiatok, koniec ale vlastne nemá mať prečo, pretože film končí tam, kde pre ženy zase niečo nové začína a bude zaujímavé sa zamyslieť nad tým, čo vlastne. Do deja, okrem jedného šerifa, nezasahujú žiadni muži. Forsyth tu nikoho nesúdi, netvrdí, že "nenormálnosť" Sylvie je lepšia, než "normálnosť" jej okolia, proste necháva veci plynúť tak, ako plynú v realite, kde sa tiež nehráme na kladné a záporné bytosti v nejakých súkromných žabomyších vojnách. V nich si každý len stojí za tým svojim. 70% a či či som dal tri či štyri hviezdy, je úplne jedno. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je příběh po tak prazvláštním vztahu mezi dvěma dívkami a jejich tetou, že jsem velkou část času jen žasnul nad tím, co se vlastně děje a jak se vztah těchto dívek a žen vyvíjí. Co mě asi nejvíc dostalo, to je skutečnost, kdy si uvědomíte, že někdy je prostě lepší, když se společnost radši na všechno vykašle, protože to, co společnost chce, nemusí být nutně nejlepší. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Film má takú veľmi zvláštnu atmosféru, naplnenú melanchóliou. Údajne tam mal byť niekde schovaný aj (trpký) humor, ale po ňom som pátral márne. Prevážne lyrický príbeh ma celý čas držal svojou nepredvídateľnosťou a aj štipkou tajomna (otázky života a smrti). Očakával som, že na konci príde nejaká pointa a tajomstvá sa vysvetlia, takže som bol otvoreným koncom mierne sklamaný. Po uležaní v hlave ale musím uznať, že daný koniec sa k celkovému vyzneniu filmu hodí. Za miernu slabinu filmu považujem trochu toporné herecké prejavy dievčat. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Milý melancholický film o dvou sirotcích vyrůstajících po matčině nečekané sebevraždě s trochu výstřední tetou. Překvapivý konec. ()

Nephilim odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě už dlouhá léta synonymem pro to nejhroznější, s čím jsem se v kinematografii setkal. Ani půlhvězdu bych téhle slátanině nedal ! ()

Reklama

Reklama