Reklama

Reklama

Dexter - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2006, 10 h 52 min (Minutáž: 51–58 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Margo Martindale, Dominic Janes, Christina Robinson (více)
(další profese)

Epizody(12)

Dexter Morgan - ve dne forenzní technik u policie v Miami a v noci nelítostný vrah.
Již v mládi pociťoval touhu zabíjet, ve které ho jeho adoptivní otec Harry podporoval. Dexter se však drží kodexu, který říká, že musí zabíjet jen lidi, na které zákon nedosáhne, anebo lidi, co proklouznou spravedlnosti. Dexter právě vyšetřuje případ vraha, který své oběti položil na určitá místa a na těchto místech není ani kapka krve, což Dextera naprosto fascinuje. Vrah nechá Dexterovi vzkaz, který říká něco ve smyslu "chceš si hrát?" a Dexter na hru přistoupí. (Varan)

(více)

Recenze (34)

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na svou dobu velice inovativní seriál, kterej ale baví i dneska. První série přinesla něco, co tu nebylo, napětí, skvělé herecké výkony, bezvadnou zápletku. I po 10 letech je první série naplněná akcí, dějem. A už od té první musím říct, jak mě na Dexterovi hrozně baví i ta umělecká stránka natáčení: skvělá kamera, střih, hra světla, všechno tohle mě tady hrozně baví. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem si po patnácti letech chvíli zvykat na tu nefilmově zvláštní kameru. Stejně tak na stalkování bez sociálních sítí, kvůli kterýmu Dexter působí ještě o kus starší, než je. Jenomže po pár dílech zvládne první řada zaháčkovat stejně jako před lety. Atmoškou. Donutama. Tím, jak to Michael C. Hall hraje tak divně, až to zavání genialitou. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se po tolika letech vrhnul na tuto seriálovou klasiku. A musím uznat, že mě již pilotní díl pořádně zaháčkoval! Michael C. Hall je v hlavní roli perfektní, on to vykreslení nulových emocí umí podat s bravurou, jeho samotná chladnokrevnost mě jako diváka uhranula. Mimo něj si ale člověk zamiluje i ostatní postavy, třeba takový Angel hrající výborně policistu, jenž se pro druhé rozkrájí. Scénáristicky na vysoké úrovni, ty Dexterovy vnitřní monology, to je slast poslouchat! Ale i ústřední zápletka s "Vrahem z chlaďáku" překvapuje na mnoha frontách, o zvraty není vůbec nouze (a že ten jeden mě absolutně rozsekal :D) a mrazivá atmosféra se dá místy krájet! Závěrečný díl šlape jako švýcarské hodinky, osobně to považuji za bezchybné zakončení prvotní série. I tak si ale myslím, že na pomyslný seriálový piedestal to prozatím nemá, nechávám si rezervu :) 8,5/10 P.S. Otevírací sekvence boží, to jsem ani jednou nepřeskočil :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako před lety mě i tentokrát první sezóna seriálu naprosto vtáhla do děje. Znovu jsem se setkal se svými oblíbenými postavami, mrazivé momenty se střídaly s okamžiky dokonalého, cynického humoru, a protože mám k temným stránkám lidské povahy otevřený vztah, neměl jsem s postavou Dextera ani podruhé žádný větší problém, Rita, to už je jiný případ. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Dextera je absolutně strhující jízda. Fantastická premisa, velice svižné tempo a fascinující protagonista ve středu dění, ztvárněný dokonalým Michaelem C. Hallem, který bez problémů dokáže být nesmírně sympatický i autenticky děsivý. Vedlejší postavy za ním sice dost zaostávají, ale není jim stejně věnováno zase tolik prostoru, většinou slouží jen jako týmoví hráči pro Dextera, který je prostě očividně hlavní hvězdou. Stejně tak i hlavní případ okamžitě zaujme kvůli spojitosti s Dexterem samotným, a s každým dalším odhaleným pojítkem je zajímavější a zajímavější. To vše je ještě okořeněno o lahodně černý humor a parádní hudbu (Blood theme mi od chvíle, co jsem začal se sledováním hraje v hlavě nonstop) a výsledkem je téměř dokonalá série, kterou jsem zhltl asi během tří dnů. 10/10 ()

Galerie (176)

Zajímavosti (7)

  • Ledová kostka, ve které jsou zmražené prsty s nalakovanými nehty, byla ve skutečnosti z acetátu. (Lucasion)

Reklama

Reklama