Reklama

Reklama

Hrdinové - Série 1

(série)
USA, (2006–2007), 16 h 39 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Santiago Cabrera, Tawny Cypress, Noah Gray-Cabey, Ali Larter, Masi Oka, Hayden Panettiere, Adrian Pasdar, Sendhil Ramamurthy, Milo Ventimiglia (více)
(další profese)

Epizody(23)

Recenze (6)

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní námrd,který i po letech dokazuje,že i bohapustá kopie brilantního Straczynského majstrštyku-Raising Stars (Vycházející Hvězdy),může být klidně naprosto geniální!!! Tak jest! Sylar goes to Hollywood!!!! A zeptejte se sami sebe,co byste dělali,pokud byste měli nějakou tu superschopnost? O tom to totiž,miláčkové celé jest! P.s.pokud vám je více jak 12 let a něco jste se superhrdiny četli,po tomto (a samoz.té nepřiznané předloze),musíte prohlásit,že všichni ti šašci v kostýmech jsou akorát tak k smíchu.Dovede si snad někdo v reálu,po tomto, představit Batmana? Supermana? A Marvel tzv.hrdiny? Na to nechť si každý odpoví sám. Já mám jasno. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po Loste si dávam repete ďalšej seriálovej hitovky. V dobre premiéry som videl 2 série. Prvá ma pred rokmi nadchla. Teraz mi to pripadá v mnohých ohľadoch ako len taký solídny nadpriemer. Prvá séria má aspoň dobre premyslenú ústrednú zápletku, ktorá postupne pekne graduje do napínavého finále, kde sa všetci stretnú a pobijú. Horšie je to s osobnými príbehmi postáv. Niektoré sú viac a niektoré menej sympatické, ale hlavný problém je, že sú to príliš jednorozmerné figúrky bez akejkoľvek hĺbky. V Loste si ma postavy podmanili po pár dieloch a prvé série som hltal aj ich súkromné podzápletky, kým vďaka scenáristickej prekombinovasti všetky postavy nezdegenerovali. V Heroes mi bolo celkom jedno, keď niekto zomrel. A tvorcovia sa nedržali skrátka a postavy tu prekvapivo umierali vo veľkom. Mrzelo ma len to, že to často schytali herečky, ktoré sa mi páčili. Už behom prvej série sa vynoril otáznik, čo s postavami (Peter, Syler), ktoré získali príliš veľkú moc. Budú to mať scenáristi ťažké a riešenie v druhej série ma pred rokmi nebavilo, tak uvidím, či mi to teraz sadne viac. Z postáv som si tentoraz nikoho naplno neobľúbil a zachraňuje to hlavne vydarený kasting. Znova ma potešil v pár dieloch Eric Roberts. V tej dobe mal šťastie na pár dobrých projektov. Zbytočný mi prišiel Isaac Mendez. Toho som si vôbec nepamätal. A schizofrenička Ali Larterová ma čím ďalej tým viac otravovala. Trošku trápne bolo jak rýchlo odpratali zo scény veľkého manipulátora v pozadí Lindermana. To že je celý príbeh a všetky postavy nejakým spôsobom prepletené, už nijak nešokuje a ani nenadchne. Na level Lostu sa to nechytá. Technická stránka je ale špičková. Dokonca je to aj na TV tvorbu prekvapivo brutálne a krvavé. Aj keď krvavé  to je hlavne v prípadoch, keď to súvisí s nadprirodzenými schopnosťami postáv. Keď niekto niekoho picne pištoľou, tak je to mimo záber. Celkovo je prvá séria u mňa za 6/10. Proste taká príjemná nenáročná TV variácia na X-Menov. ()

Reklama

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Epicky vytvarované postavy s cool schopnostmi a poměrně jednoduchým, ale stoprocentně účinným příběhem. Je ale pravda, že 23 dílů bylo na jednu sérii moc a pár dílů děj a zábavnost trošičku pokulhává. Stále je to ale skvělá podívaná. Skvěle působí samotný fakt, že ačkoliv to v úvodu nevypadá, zkrátka celý svět Heroes je skrz na skrz propojen. Vše souvisí se vším a v podstatě každý souvisí s každým. Je pravděpodobné, že každému divákovi sedne někdo jiný, ale podle mě sérii jednoznačně táhne trio Peter Petrelli, Hiro a Noah Bennett. Ano Sylar je badass jak vínko, ale přeci jen jsem od něho čekal něco víc a hlavně něco více cool.To samé se dá říci o samotném finále, ke kterému se schylovalo v podstatě už od prvního dílu. Opět jsem předpokládal, že na stupnici "coolovosti" to bude trošičku výše, ale to je spíše vinou skvěle gradovaného děje, který k velkolepému finále chtě nechtě směřoval. I přes mnou zmíněné nedostatky, není možné dát prvním sérii méně než 4 hvězdy, obávám se ale, že v dalších sezonách bude kvalita postupně klesat. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komorní, atmosférické a zajímavé. Úvodu Hrdinů možná trochu ubližuje moc postav a příběhů. Sledujeme tu snad 5 nebo 6 příběhů, kde každý má několik postav a každý musí dostat alespoň minimální prostor. Hlavní příběh se tedy ubírá dopředu na můj vkus moc pomalu, proto jsem první sezónu nezkoukl během pár dní, jak je u mě zvykem. I přes tenhle mínus jsou ale Hrdinové nový neokoukaný seriál, dostatečně zajímavý, aby diváky navnadil na dvojku. ()

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série byla první, kterou jsem si ve svých nácti sama sehnala na internetu a vlastně pro mě takový gateway do seriálového světa obecně. Dokonalá řada, škoda, že se jí pak už ty další nemohly rovnat. A zde v hlavní roli samozřejmě i moje dětská láska Milo Ventimiglia aka hlavní důvod, proč na Netflixu aktuálně sjíždím Gilmorky. ^^" Mimo něj jsem milovala i Hira a jeho superschopnost cestování časem a milovala jsem Claire, protože mi byla věkově blízká a představovala jsem si, jaké by to bylo být v její kůži. Obecně na tento seriál velmi ráda vzpomínám a i dnes, když si to pouštím po letech znovu, mám husí kůži a strach ze Sylara. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (4)

  • Pilotní díl sledovalo v USA více než 14 milionů diváků, což byl ve své době nejlepší výsledek pilotního dílu dramatického seriálu stanice NBC za posledních pět let. (Hal_Moore)
  • Celosvětová premiéra epizody proběhla 22. července 2006 na Comic-Conu v San Diegu. (Varan)

Reklama

Reklama