Reklama

Reklama

Hrdinové

(seriál)
Z natáčení 2 - Ali Larter, Sendhil Ramamurthy, Greg Grunberg
USA, (2006–2010), 56 h 17 min (Minutáž: 43–53 min)

Tvůrci:

Tim Kring

Hrají:

Jack Coleman, Hayden Panettiere, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Ali Larter, Milo Ventimiglia, Adrian Pasdar, Noah Gray-Cabey, Kristen Bell (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Genesis. Zdánlivě nahodilá skupina jedinců po celém světě u sebe začne objevovat něco, co lze popsat jedině jako "zvláštní" schopnosti. I když většinu z nich zpočátku děsí, učí se s nimi zacházet, hledají jejich hranice a brzy je jasné, že vše má nějaký vyšší smysl... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (40)

  • V seriálu se v 16. epizodě 1. série objeví Stan Lee v cameo roli řidiče autobusu. (Chevees)
  • Hayden Panettiere (Claire Bennetová) a Milo Ventimiglia (Peter Petrelli) spolu přes rok chodili (od prosince 2007 do února 2009). Údajně se rozešli kvůli konfliktu životních stylů. Panettiere totiž byla o 12 let mladší než Ventimiglia. Zatímco on se chtěl věnovat práci a své produkční společnosti Divide Pictures, Panettiere chtěla dobývat Hollywood. Některé zdroje uvádějí, že byl na vině také strach z Panettierina těhotenství, které nakonec těhotenský test nepotvrdil. (apps)
  • Sylar (Zachary Quinto) byl pojmenován podle značky hodinek. Reálný sériový vrah Zodiac byl také pojmenován podle hodinek. (newer_more)
  • V epizodě Azyl ve scéně, kde Emile Danko (Zeljko Ivanek) sedí v autě a je překvapen Sylarem (Zachary Quinto), zní píseň „Runaway“ od Dela Shannona. Ta vyšla v únoru 1961, což přesně odpovídá době, kdy Angela Petrelliová (Cristine Rose) přijela s rodinou do tábora Coyote Sands, jak je uvedeno v jejích vzpomínkách v epizodě 1961. To je symbolické. Sylar se totiž v autě s Dankem domlouvá na zničení všech lidi se "superschopnostmi", a v Coyote Sands se lidé se schopnostmi shromažďovali na výzkum a zároveň se zde ze zkoumaných osob zformovala společnost Primatech, která chtěla existenci lidí se schopnostmi utajit, aby se o nich informace nikdy nedostali k takovým lidem, jako je Emile Danko. (ar-tuzard)
  • Anglické titulky u scén, kde postavy nemluví anglicky, nejsou umístěny jako obvykle na stejném místě, ale v různých částech obrazovky, podobně jako texty v komiksech. (virus10)
  • Podle webu TorrentFreak si v roce 2009 jednu z epizod seriálu stáhlo nelegálně z internetu 6 580 000 lidí. To bylo v tomto roce nejvíce ze všech seriálů natočených v USA. Toto číslo asi o půl milionu převyšuje průměrnou sledovanost seriálu na tamějších televizních stanicích. Na dalších příčkách v ilegálním stahování tehdy figurovaly epizody seriálů Ztraceni (od r. 2004) s 6 310 000 staženími, Útěk z vězení (od r. 2005) s 3 450 000 staženími, Dexter (od r. 2006) se 2 780 000 staženími a Dr. House (od r. 2004) se 2 590 000 staženími. (virus10)
  • V bonusech na DVD můžete najít pilotní epizodu, která nikdy neběžela v televizi. Předtím ji vidělo jen pár fanoušků na jednom z minulých Comic Conů. Epizoda je delší než oficiální první díl. (Pumiiix)
  • Tvůrce seriálu Tim Kring chtěl dle svých slov vytvořit rozsáhlou ságu s mnoha postavami o tom, jak velký, děsivý a komplikovaný je podle něj svět, a o lidech, kteří s tím mohou něco udělat. Kring měl pocit, že policejní nebo lékařské drama nemá postavy dostatečně mocné na to, aby mohly zachránit svět. Přišel tedy s myšlenkou obyčejných lidí, kteří by v sobě objevili neobyčejné schopnosti, a přitom by byli na rozdíl od mnohých superhrdinů stále zakotveni v reálném světě. (JayCZ)
  • Malby Isaaca (Santiago Cabrera) ve skutečnosti nakreslil barvoslepý umělec Tim Sale, známý svou prací na komiksu "Batman: The Long Halloween", který byl inspirací pro film The Batman (2022). (Hal_Moore)

Hrdinové - Genesis (2006) (epizoda) (S01E01)

  • Celosvětová premiéra epizody proběhla 22. července 2006 na Comic-Conu v San Diegu. (Varan)

Hrdinové - Genesis (2006) (epizoda) (S01E01)

  • Pilotní díl sledovalo v USA více než 14 milionů diváků, což byl ve své době nejlepší výsledek pilotního dílu dramatického seriálu stanice NBC za posledních pět let. (Hal_Moore)
  • Pes, ktorý hrá pána Mugglesa, sa volá Lestat. (rador)

Související novinky

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Reklama

Reklama