Reklama

Reklama

Spravedlnost

(seriál)
USA, (2006–2007), 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Victor Garber, Kerr Smith, Rebecca Mader, Eamonn Walker, Aunjanue Ellis-Taylor, Makenzie Vega, Katherine LaNasa, Mark Deklin, Morena Baccarin, Dean Norris (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V seriálu sledujeme příběhy čtyř proslulých právníku (Trott, Nicholson, Tuller a Graves), kteří jsou povoláváni do mnohdy velmi medialně sledovaných kauz a případů, které se snaží vyřešit ve prospěch klienta, ale ne vždycky se to podaří. Dále také můžeme sledovat i osobní život právníků, který se také často propojuje s prací. (wOOzIe)

(více)

Recenze (18)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, víc jak dva díly nedám. Povrchní kulometný děj a jeho vývoj, epileptická kamera (napřesdržku, fakt že jo), vrcholně až odpudivě nesympatické postavy toho hlavního právníka (Garber) a moderátorky (skvěle zahrané, možná až moc :). Něco, co by mělo mít delší vývoj a děj je tu smrsknut na 40 minut. Mě tu zfilmovanou pouhou komprimovanou svodku skutečného případu a jeho vývoje nebavilo sledovat. Ani mi to nepřišlo v ničem zajímavější nebo jiné od tuny jiných právnických seriálů - snad jen tou rychlostí a dementní kamerou, což nejsou plusy. Taky to skončilo 1. sezónou. ()

medlo 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet, ktorý mal však veľa nedomyslených vecí. Jedna z nich bola, že policajti aj prokurátor vždy chceli niekoho obviniť a bolo im jedno či je vinný alebo nie. Taktiež niektoré prípady neboli dotiahnuté do konca a bolo tam viacero chýb, ktoré som si aj ja všimol. Hlavní hrdinovia mi boli sympatickí. Keby neboli, asi by som skončil pri prvej časti. Ale nečuduj sa, že seriál mal len 13 častí. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jerry Bruckheimer vyšlechtil pro svou stáj nového koníka, tentokrát dívajícího se na kriminální zápletky optikou toho, čemu se v USA říká soud. Heslo seriálu "Pokud máte dobrého právníka, máme nejlepší soudní systém na světě," je velmi trefné, odkrytí toho tyjátru od výběru poroty přes imidžově-psychologické školení svědků až po kličky a naschvály, které používají jak obhájci, tak veřejná žaloba, jsou největším kladem seriálu. Pak jsou tu samozřejmě efektní kamerové filtry, počítačové animačky a simulace, ale pozlátko nikdy dobrý scénář nenahradí. A tady je právě naprosto zásadní problém - matadores jako Victor Garber nebo ten velkej nigga Eamonn Walker můžou hřímat nebo cedit mezi zuby jakkoliv drsné právnické (a sem tam i lidské) průpovídky jak chtějí, ale když celý případ, do kterého se vrhají celým srdcem (haha), stojí na do očí bijící kravině nebo scénáristy lehce opomenutém, jednoznačně věc řešícím důkazu, tak vás i těch asi čtyřicet minut plus reklamy docela otravují. A to nemluvím o tom, že ten gay z Dawsonova Světa taky nebyla na post hlavního hrdiny nejlepší volba. A když už se stane, že báječní Trentovi hoši hájí někoho vinného, nezdá se, že by je to na konci dílu nějak rozhodilo... Po Právu s Kylem MacLachlanem a Jasonem O'Marou prostě bylo o několik tříd výš, no a jak to dopadlo - průměrný divák je stejně jako bernardýn konzument a kvalitní seroš skončil po třinácti epizodách. (Tady to sice taky vydrželo jen jednu sezónu, ale chápete kam tím mířím, ne?) Ale to teď a tady nemá smysl řešit, prostě si odložím svých 50% a povzdechnu si nad kvalitou programové skladby na nedělní večer;) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Po prvním (a posledním) díle mám jasno, proč tento seriál sledovat nebudu. To, že v různých bruckheimerovských kriminálkách dokáží z analýzy poločasu rozpadu uhlíku obsaženého v blátě na podrážce boty určit, že dotyčný navštívil banku na rohu páté a deváté přesně před třemi týdny dopoledne, plus mínus 200 let je sice na hraně směšnosti, ale stále si zachovávají jakous takous míru uveřitelnosti. To, že ve Spravedlnosti vyšetřovatelka zapíchne nůž do umělohmotné napodobeniny hrudníku tak, jak to podle výpovědi udělala obžalovaná v sebeobraně do těla postaršího boháče a pochroumá si při tom ruku, načež obžalovanou s naprostou jistotou obviní ze lži, protože ona má ruku v pořádku, je však už daleko za onou velmi důležitou hranicí. Sympatický stavitel Titaniku v roli neomylného superprávníka je třešničkou na tomto nepovedeném dortu. Třeba se to v dalších dílech zvedne, ale já jsem ochoten to risknout. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +především dynamické zpracování a celkový spád, je to zase něco jiného, nového, pár hostujících tváří (Nikki Reed, Mekenzie Vega), různé výsledky soudu, nejsou vždy předvídatelné -ze začátku hodně zběsilé (než si zvyknete), stejně tak si musíte zvyknout na herce/// Spravedlnost je seriál ze soudní síně. Naštěstí ne jenom z ní a více se soustřeďuje na obhajovu samotnou. Seriál nám ukáže různé zákoutí a postupy tak jak to (možná asi, nedokážu to posoudit) ve skutečnosti chodí. Seriál ze začátku nasadil obrovské tempo a pár částí mi trvalo než jsem si na to zvykl (neberte jako výtku). Je to prostě něco co jsem ještě nezažil. Další novinkou je to že vraha či podezřelého z vraždy známe hned na začátku, jen nevíme jestli to opravdu udělal. A na obhájcích je aby to dokázali. Většinou jim i jejich "obětem" budete fandit. Občas se však nezadaří a nebo zadaří, ale vysekají skutečného vraha. Pravdu se však dozvíte vždy až na konci, kde ukážou jak se to stalo. Popravdě, mám pocit, že jsem seriál trošku nadhodnotil, ale když o tom přemýšlím. On nemá nic co by mi vyloženě vadilo a můžu říct, že jsem se celkem příjemně bavil. Prostě jsem se nenudil./// Celkem 76%/// ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama