Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoufalý newyorský paparazzi Les Galante se protlouká showbyznysem a snaží se lovit "výjimečné" fotografie celebrit, za něž dostává jen nepatrné honoráře. Jednou poskytne atraktivnímu dvacetiletému bezdomovci Tobymu přístřeší ve svém zanedbaném bytě. Ten se zamiluje na první pohled do rockové hvězdy Kharmy. Když ho tato divka pozve na svou narozeninovou party, přivede sebou i paparazziho Lese, který poruší slib na večírku nefotit, a tak jsou oba vyhozeni. Toby se stává přes noc celebritou. Médiím se přizná ke své lásce ke Kharmě a za zradu svého přítele se veřejně v médiích omluví. Les, který zůstal dál ve své chudobě a bezvýznamnosti, zuří a rozhodne se Tobyho usmrtit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak se mám k Delirious postavit objektivně, když filmy Toma DiCillo dávno ukládám separé, aby na ně neskočil nějaký zatoulaný bacil průměrnosti. Kdo Toma nemá rád (?) nebo ho nezná (!), podívá se na film - líbí, nelíbí a jede se dál, ale kdo je pozitivně zdeformován celou jeho rodinkou krásných zoufalců v oblouznění ... v sedmém nebi ... v semiškách .... nemůže se mi divit. I tady je jich plno a nehraje roli, jestli jeden spí v kontejneru a jiný v duchnách z pštrosa, Tom je bere z jedný vody šup na plot a dělá si prču z celebrit stejně jako ze soumarů, lidská čeládka je přece nevyčerpatelný zdroj inspirace... a ironie. Kdykoli je na plátně Steve Buscemi jako paparazzi, který nechá bydlet svého houmíka ve skříni a za to očekává sluhu Žána a psí oddanost, jsme svědky šťavnaté jízlivosti v hereckém provedení z jiné galaxie. Pittovy chvilky krapet zasmrdí cukrkandlem, ale jinak je kluk v pohodě. Takže závěrem: slabší článek v červeném řetězu, ale pořád je to značka DiCillo :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že s filmy Toma DiCilla je to jako s kofolou. Když je miluješ, tak není co řešit. Jenže tady to neplatí. Chtělo by se také říct, že hodit do stoupy film, kde jednu z hlavních rolí hraje herecký bůh Steve Buscemi, je téměř nemožné. Ale bylo k tomu sakra blízko. Tak nevím, nemělo se to náhodou jmenovat ´Crossroads 2: The Britney Spears Story Continues´…???___Tom DiCillo si svými prvními třemi filmy nasadil tak vysokou laťku, že už jí od té doby jenom podlézá. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Samotná postava Buscemiho, jakási zhmotněná esence všech špatných novinářských vlastností, by vydala na dva celovečeráky. Sem tam mediálně zprznit nějakou celebritu, pak se zajít nadlábnout na rautík a při odchodu nabrat co nejvíce dárkových tašek… jo, i to je cesta. Druhá, bohužel ta hlavní linie s Pittem do filmu beztrestně pašuje prvky toho, co DiCillo jinak znesvěcuje. K dobru filmu budiž přičteno, že jeho vyznění není jednoznačné a stejně jako smířlivé přimhouření oči nad blboučkými hvězdami jej lze vnímat obdobně jako hořký závěr Sladkého života (ty jseš tam, já jsem tady). Každý nakonec dostane svoje, i ti, kteří si kupují Instatní karmu do zásob. 75% Zajímavé komentáře: kleopatra, genetique, castor, mm13, ScarPoul ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tom DiCillo je podobně jako třeba Jim Jarmuschi symbolem americké nezávislé scény. Jeho filmy se dělí na dvě skupiny buď je žerete nebo vám jedno zkouknutí stačí. Já se řadím spíše do té druhé skupiny, neboť Opilí slávou už bych nejspíš podruhé vidět nemusel. Největším pozitivem celého filmu je Steve Buscemi, který opět předvádí skvělý charakterní výkon a role "profesionálního fotografa" mu padne jako ulitá. Největší dojem ve mne zanechala závěrečná scéna na červeném koberci, ani nevím proč, ale strašně moc se mi líbila. Jinak mi to přišlo spíše nudné, tudíž tři hvězdičky jsou odpovídající....... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

K zbláznění zábavná dvojka v podání Buscemiho a Pitta je natolik roztomilá, že jsem jen litoval, že "komplikace" přišly tak záhy. Bulvární novinář Less je ve své podstatě egoistický pošuk, ale jen stěží bych si ho mohl nezamilovat. Toby naopak ztělesňuje jeho pravý opak. Guru nezávislého filmu Tom DiCillo kope do světa celebrit a médií s takovým citem a pochopením, že nakonec celému tomu tyjátru nastavuje vcelku milé zrcadlo mamonu a lesku, ač by mohl být mnohem kousavější či zahořklejší. O to víc překvapí ten tvůrčí obrat v poslední třetině filmu, kdy se tvůrci pozbytek času tváří poněkud zachmuřeně a vážně. Ale i tak je na nich vidět, že se neberou až tak vážně. Jako laskavý políček bulvarnímu světu s příchutí komedie fungují Opilí slávou na výbornou, jen to závěrečné pomrkávání mohlo být o kapku údernější. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Som naozaj rád, že Buscemi a DiCillo spolu natočili aj štvrtý film a že sa po toľkých hodinách na pľaci nerozkmotrili a nejaká súhra pohľadu na film tam určite bude, čo sa prejavilo aj v absolútne pohodovom, prirodzenom priebehu scenára, ktorý by v iných rukách ani neuzrel svetlo sveta na celuloidovom páse. Pohoda z filmu sa na diváka prenáša síce trošku pomalšie, hlavne prvá polhodinka mi toho veľa nedala, ale po zahrievacom kole som sa znova naladil na tú správnu vlnu a všetko plynulo veľmi príjemne. Nekonvenčne zobrazený showbiznis v protiklade s homeless životom, s nadhľadom nezávislého snímku, s absolútne pohodovým prednesom hercov a špičkovo zvládnutým záverom. 85%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh, příjemné obsazení v čele se šíleným Stevem Buscemim a parádní dialogy. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Uklízel jsem u televize bordel v šuplíku a tohle zrovna dávali. A dobrý. Slizounský, nehorší-vlastnosti-paparazzi zhmotňující Steve Buscemi táhne tuhle slaďárnu hodně nahoru a příjemně vyvažuje naivní pohádku o tom jak bezdomovec ke štěstí přišel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislý guru Tom DiCillo, platící za kultivované hollywoodsky protipólné snímky, nám s dosti ironickou nadsázkou představuje dvojici neukotvených outsiderů, které hrají talentovaný Michael Pitt a zejména pak nezávislý talisman Steve Buscemi přesně tak, jak ho máme rádi (pochopitelně i s jeho nehollywoodsky křivými zuby a vytřeštěnými oči). Jeho newyorský paparazzi se ujme mladíka bez přístřeší, který však padne do oka popové barbíně a postupně se stane obletovanou hvězdou soap opery. Zábavné i milé to bezpochyby je, některé vtipné dialogy a scény nakonec bohužel nedopadnou tak, jak byly podle všeho ve scénáři zamýšleny. Po Bouchačích a bouchačkách jde však v mých očích o další rozpačité dílo mého oblíbeného tvůrce. DiCillo chytře balancuje mezi několika žánry, původně Jarmuschův kameraman ale nedosahuje kvalit svých předešlých filmů. Kdo však zaručeně potěší je Buscemi, oku pak lahodí manažerka Gina Gershon. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Víte, za tu dobu, co server CSFD.cz navštěvuju (tento prosinec to už bude třetím rokem) jsem si už zvykl, že některé filmy jsou zde brutálně podceněny (tenhle) a některé naopak si v klidu lebedí v TOP 200 a IMHO tam nemají co dělat (všemi milovaný Pán prstenů). Ale co. Vždy jsem si říkal, že to je hlavně o lidech, kteří zde hodnotí. A o to větší to byl pro mě šok, když jsem zjistil, po dokoukání tohohle skvostu, jaké zde má hodnocení. To mi fakt vyrazilo dech. Tento snímek by si zasloužil být zde v červené barvě. A proč? Protože tohle byla skvělá jízda. Už začátek - styl kamery, hudba, Michael Pitt, který nemá s Bradem nic společného - mi napověděl, že tohle nebude jen tak obyčejný snímek. Potom tu máme paparazziho (ne, on vlastně není paparazzi, on je profesionální fotograf, který na to má licenci!) Steva Buscemiho, který v téhle roli přímo září. Jeho fotografa v jednu chvíli máte rádi, pak ho nenávidíte a někdy ho i litujete. Dále tu máme Alison Lohman (na kterou se těším ve filmu Stáhni mě do pekla) která mi předvedla, že není jen pěknou tvářičkou, ale umí i hrát. Navíc její K'Harma je dokonalou parodií na dnešní některé slavné (přiznejme si to, která slavná dnes nemá vlastní parfém, nepokouší se zpívat atd.?) ale zároveň nám taky ukazuje, že i takové mají city. Navíc poslední 10 minut jsem skoro nedýchal a jen jsem napjatě čekal, co bude dál. Tomuto filmu se tak povedlo něco nevýdaného. Probojoval se do mé TOP 10. Pro srovnání, některým filmům (Moulin Rouge) to trvalo např. 3 zhlédnutí, kdežto tomuhle jen jedno. Určitě si jej seženu a pustím si jej znovu. P. S. Rozhodně si počkejte do konce titulků, aby vám neunikla poslední scéna "Steve Buscemi ve studiu." ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3,5* Čakala som trochu viac komediálnosti a menej drámy, ale nebolo to zlé. Také smutno-veselé zamyslenie nad životom v žiare reflektorov, mimo nej aj v úplnom tieni. Pre nás realistov nijako extra objavné dielko, skôr sumarizujúce či odhaľujúce to, čo hltači bulvárnych časákov a historiek nevidia alebo nechcú vidieť - že aj sélebrity sú iba ľudia so všelijakými vlastnosťami, a že aj obyčajní chudáci musia byť niekedy priebojní ako tie celebrity, aby prežili ďalší deň. Či je to obyčajný život alebo Hollywood - zákon džungle je nemilosrdný. Avšak je to dielko veľmi láskavo odhaľujúce (no i všeličo milosrdne skrývajúce), objektívom blahosklonnej melanchólie. Mám chuť pozrieť si film ešte raz, aby som si znova mohla vychutnať jeho psychologické momenty - a v tej súvislosti samozrejme výborný herecký prejav Steva Buscemiho. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Fajnová kritika showbyznysu a populární kultury v mnoha rovinách - televizní svět seriálů je povrchní laciný kýč, postavy se občas chovají jako idioti ze soap opery a výrazové prostředky samotného filmu jsou krásnou ukázku práce s kýčem - scéna zamilování se, náhoda s přepnutím ovladače, závěr. Film kazí roztříštěnost když se věnuje nejprve vztahu Buscemiho a Pitta a pak najednou Pitta a Lohman. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Trošku zdlouhavě se film dává do tempa. Steve jako paparazzi, který nesnese když ho přeroste jeho "učeň a kamarád", kterému jako homelessovi pomohl k lepšímu živobytí a nabídl mu přístřeší svého bytu. To vše ale bohatě vynahradí tak uvěřitelný a čistý konec na který jen tak nezapomenete. Buscemi jako paparazzi a Michael Pitt jako homeless a filmová hvězda byli výborní. Hudba Anton Sanko. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Hrať Steva Buscemi-ho v "normálnom" filme som ešte asi nevidela a čím ďalej, tým viac ma presviedča, že v komediálnej role mu to ide najlepšie. Delirious je ľahká zábava, v celku inteligentná, berie si na mušku kritiku hviezdnej popularity a slávy, robí to celkom šikovne a satiricky. Vtip a ľahkosť akou film plynie je na celom dojme to najlepšie. Michal Pitt je síce dobrá voľba - tak akurát nezrelý, správne narušený - v kríze, pri Buscemim bol fakt ako chudobný pocestný, no jeho osudová karta sa obrátila a zrazu som jeho kŕčovité slaďunké úsmevy nemohla vystáť, to však bola len jediná rušivá záležitosť, ten zostatok bol úžasný a zábavný. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná svižná záležitost, ke všemu perfektně obsazená jak v hlavních tak ve vedlejších rolích. Zábava od samého začátku a po prvním shlédnutí už si dokážu říct, že tenhle film mám ráda. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý u mňa balansuje medzi 3 a 4 hviezdičkami. Nakoniec som sa priklonil k tej horšej variante. Technicky ide o absolútne bravúrne zvládnutý snímok so skvelými hereckými výkonmi. Steve Buscemi zahral skvelo, ale ani Pitt nezaostával, podal asi podobný výkon ako vo Funny Games - svojský a osobitý, uhrančivý herecký prejav, ktorý je naozaj originálny. Dejovo ma to však za srdce nechytilo, dosť často som sa nudil, záver riadne klišé, niečo ako paródia na americký sen a pravdepodobne by som to už viac krát nechcel vidieť. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Michael Pitt so špinavou vizážou Kurta Cobaina ako schopný hajzlík a Steve Buscemi s vizážou prestarnutého upíra s absťákom ako menší a neschopnejší hajzlík. Prvá polovica je skôr priemerná, herci idú ako keby na autopilota, čo vynahradí druhá polovica, keď sa snímka slušne rozbehne a dostaneme sa od lúzrov k hviezdam. Buscemi a Gershon si bohužial nevšimli, že majú na chrbte neviditeľné schody, po ktorých sa pomerne pohodlne dá dostať vyššie, ako sú oni. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem to mnohem lepší, ale i tak je to dobrý, řekla bych celou dobu takový průměrný film o novinářích a jednom bezdomovci, který se zamiluje do zpěvačky a má štěstí. Vylepšil to pouze Steve Buscemi, který je pro mě přímo úžasný, ať už hraje v jakékoliv roli a zde měl skvělou vizáž. Na 4. hvězdě má kromě Steva zásluhu také výborný konec, jinak je to totiž takové o ničem a nic mě nějak extrémně nezaujalo. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Po trochu těžším rozhodování se přikloním k průměrnému tří* hodnocení, ačkoliv celkový pohled na "věc" je spíše kladnější. Všechno naprosto sedí, námět je to dobrý, ale co mi vadilo, byly výkony herců. Až na Buscemiho, který byl vynikající, mě nikdo jiný nenadchl. Mohlo to být o malinko lepší, ale i tak je to slušných 70% ()

Reklama

Reklama