Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na režii či herecké výkony (obojí není ani žádný zázrak ani vyslovený propadák) mě Kvaska nudila už proto, že zobrazuje pro mě naprosto nezajímavé prostředí muzikálového divadla. Tohle mě vážně neoslovuje, a to ani tehdy, když se to okoření kriminálem nebo třebas bezdomovci... Celkový dojem: 35% ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázka neumětelství asi jako když si děti na pískovišti natočí film jak staví bábovičky a muzikál z toho udělají pěním „pec nám spadla kdopak nám ji postaví“. Tedˇ si k tomu přidejme Landovu osobnost, který hlavně pokud chce něco sdělovat vyvolává shovívavý úsměv. Navíc k jakékoliv umělecké činnosti atˇ už je to film nebo hudba je nutným předpokladem talent._____ Přitom český průmysl nemá lidi a potřebuje opravdové chlapy do výroby, takový hrdina výrobní linky zachraňující HDP by bylo správně rozmáchlé gesto vlastenectví v 21. století. Pobavíme se u nějaké nové papetickoblábolné pózy? Co tak husita točící špónu na karuselu pod Řípem? (Největším nebezpečím pro lidstvo není štěpení jádra, ale hloupost ! ) ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tady se obávám toho, že film někteří mohou nepochopit, někteří jej dokonce nemusejí ani správně vnímat. Obávám, že tento snímek je pro Kališníky a je pro ty, kteří mají rádi Landovu muziku. Vem čert herecké výkony, byť třeba přezpívané, vem čert prosťounký scénář... Tohle je prostě pro ty, kteří Landovým rozumějí. (Hvězdička navíc.) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příznivce Landovy muziky, mezi které se hlásím, to určitě potěší, ostatní už nejspíš méně. Film má totiž docela dost nedostatků. Příběh není dvakrát dobrej, dialogy párkrát pěkně skřípou a Vondráčková s Hrušínským opravdu neumějí hrát. Celý to ovšem rychle odsejpá, scény ze zkoušek jsou fajn a ten Roman Pomajbo coby režisér si to docela užíval. No a hudba tady má samozřejmě navrch ze všeho nejvíc, takže není co řešit. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nepoznám divadlo Kalich, ale Kvaska ma bavila a prekvapila. Ono to nie je žiadna diera do muzkálového sveta, ale príjemne sa na to pozerá, hudba je fajn (a to Landu fakt nemusím!), herecké výkony sú skôr "divadelné" (Pomajbo je ďábel!!!:) a scenár je síce naivný, ale milý a miestami fakt vtipný. Skrátka príjemné muzikálovo-filmové prekvapenie, ktoré síce náročného diváka asi nenadchne ale pre chvíle pohody je to ideálne strávený čas... Za song "Touha" dávam * naviac... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Námet k filmu sa zrodil asi len mesiac pred tým, než začala práca na scenári. (Raccoon.city)
  • Prvá klapka padla 16.8.2006. Film sa z deväťdesiatich percent odohráva len v divadle. (Raccoon.city)
  • Scény z vězení se točily v bývalé věznici v Mladé Boleslavi a i ve vězení v Ruzyni. (Amplifier)

Reklama

Reklama