Reklama

Reklama

Loose Change 2nd Edition

všechny plakáty
USA, 2006, 82 min

Režie:

Dylan Avery

Scénář:

Dylan Avery

Obsahy(1)

Loose Change 2nd Edition je dokument, který popírá oficiální verzi útoků z 11. září 2001 a z těchto útoků obviňuje vládu Spojených států. Autoři popírají teorii o nárazu letadel do WTC, naopak předkládají teorii o umístění výbušnin do Dvojčat. Dalším tématem filmu je Pentagon. Režisér Dylan Avery předkládá fotografie, na kterých nejsou vidět trosky Boeingu a zpochybňuje otvor v Pentagonu. Dokonce předkládá vizi, že do Pentagonu mohla narazit řízená střela. Ve filmu se vyskytuje mnoho otázek a oficiálních nesrovnalostí např. let č. 93, pojištění WTC těsně před útoky, žijící atentátníci, záběry Usámy bin Ládina... Tento dokument je distribuován převážně po internetu a sami tvůrci nabádají k jeho stahování a vypalování. (culas)

(více)

Recenze (108)

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Áno, Bush je klamár. Všeobecne sa neodporúča, bezmedzne veriť oficiálnym informáciám. Na to máme internet, na to máme kritické myslenie. Šokujúci dokument, prináša utajené skutočnosti. Vyzerá to ako reálne vyvracanie oficiálnej verzie. Keď aj uvažujete kriticky, miestami sú tie "fakty" naozaj presvedčivé. Až na pár voľným okom postrehnuteľných hlúpostí. Až na skepsu. A ja sa pýtam: Mám veriť verzii s množstvom dier, alebo verzii, ktorá má vo všetkom jasno? No. A potom si to skúste overiť. Fakty v skutočnosti nie sú fakty. Zamestnanci v skutočnosti nie sú zamestnanci. Vedecké štúdie v skutočnosti nie sú vedecké štúdie. Dôkazy v skutočnosti nie sú dôkazy. Pravda je v skutočnosti lož. 99% informácií v tomto dokumente je vycucaných z prsta. Ps: Ak sa Vám tým nechce zabíjať pol roka času, kliknite na druhý Subjektivov odkaz. Aspoň teda part 1, 2, 3, 4. A potom facepalm ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkný dokument o událostech 11. září. Všechno je tam podrobně vysvětlené. Celé to byl podvod... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jedna z konšpiračných teorií,ktorá je dosť presvedčivo"naservirovaná"pozorovateľovi,ktorého doterajšie znalosti ohľadom 11.9.01 neboli najväčšie..!Je pravdou,že masmédia nás ovplivňujú spôsobom aký je v danom okamihu pre nich potrebný,alebo nejak inak"prospešný"!Avšak"pravda"zostáva skrytá..!Tento dokument zobrazuje viacej podrobnosti,ktoré podrobne skúma.Sú prevedené presvedčivím spôsobom:zvuková vsuvka je skvelá,hlas v pozadí presvedčivý tak ako zobrazené"dôkazi"-proste celkový dojem z tohto snímku je neskutočný...Dylan Avery vie ako nato..! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Loose change je film, který prostě umí rozčeřit vody. Dává nám možnost nakouknout na 11. září jiným pohledem. Teď už jen záleží jestli mu uvěříme nebo ne. A to je jeho největší síla. Člověka to buď nadchne nebo úplně pobouří. A už jen díky tomu si zaslouží tento počin pozornost a nejlépe i prozkoumání všech těch podivných věcí, co se tehdá staly. Já osobně si doteď pamatuju den tohoto teroristického útoku, hned toho bylo plné rádio, televize atd. Nepochyboval jsem, že to byly parchanti Arabáši. Jenže Dylan Avery mi trochu zamotal hlavu a já osobně bych si přál, aby vznikl dokumentární film, který by všechno vyjasnil. Teď mám plnou hlavu otázek... Ale jediné co vím jistě, že se mi tenhle dokumentární pokus hodně líbil a 5 hvězdiček dávám bez jakýchkoliv pochybností. A nutno podotknout, že mi Amerika mi nevadí, ale tohle nějak smrdí. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

O všetkom treba pochybovať! Či už o oficiálnej verzii o udalostiach z 11. septembra alebo o tomto manipulujúcom dokumente. Veľa historických udalostí (ak nie všetky) sú spochybniteľné a tak ako sa napríklad nikdy nedozvieme, či Adolf Hitler skutočne zomrel v roku 1945 alebo neskôr, tak si nemôžeme byť nikdy istí ani tým, že zodpovednosť za teroristické útoky z 11. septembra nesú teroristi z Al-Káidy alebo samotný Bin Ládin. Pri sledovaní tohto dokumentu som mal miestami celkom znepokojivý pocit. Čo ak sa práve táto verzia najviac približuje pravde? ()

Desiree

všechny recenze uživatele

...k tomuto tématu se hvězdičky nehodí. Možná jen těch padesát, které zdobí vlajku USA. Jak snadné je oklamat veřejnost...spousta otázek visí ve vzduchu a je potřeba na ně znát odpověd, a to co nejdříve. "Spousta věcí se dá zamést pod prezidentův koberec, ale už tam začíná být dost těsno". Dříve nebo později tkanina povolí a pak už nikdo nepochytá uniklá "smítka" , která se ihned usadí na tak, do té doby čisté, lidu odevzdané americké vládě. Nikdo už to nebude schopen vzít zpět. Zajímejme se o to, tohle nemůže nikomu jen tak projít...! Ani tomu přívětivému strýčkovi Samolibovi... ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych že tomu přímo věřím. Dylan Avery může být ještě lepší vymývač mozků než lidé o kterých mluví ve svém dokumentu. Každopádně je to velmi zajímavá konspirační teorie a něco na ní zajisté bude. Dokument je postaven tak, aby mu každý nezainteresovaný snílek v růžových brýlých uvěřil. Na druhou stranu proč ne? Na druhou stranu jsou totiž podobné věci společností spíše zarhováný v duchu jejího proudu. Každý řekne raději a s menším odporem "To je blbost, 11/9 bylo tak jak nám to média předkládají". Je to jen o síle většiny a menšina se (jako už to ve světě chodí) podřídí. Kdybych o tom tak hluboce nepřemýšlel, tak tomu uvěřím už po první minutě a po skončení si opravdu otevřu soukromý kinosál, kde budu tuhle teorii promítat. Ale něco mi říká, že to nebude tak horký, jako se to tváří. Každému z nás čas od času přijde dopis "Vyhráli jste milión korun, zavolejte na to a to číslo a prémie vám bude vyplacena" a drtivá většina z nás tenhle dopis ani neotevře, zmačká a hodí do odpadků. A proč? Protože všichni víme, že je to podvod a že se to "jen tak tváří", stačilo by pozorně prostudovat ten dopis a každý, alespoň trochou toho IQ obdařený člověk, by našel kde je chyba. Vždycky to jsou maličkosti, jako je jedno slovo, nebo malý nečitelný řádek schovaný na konci dopisu atd. A tahle moje sugesce je taky důvodem, proč tomu stoprocentně nevěřím. Nicméně fakta uvedená v dokumentu jsou podložená (teda doufám, nezkoumal jsem je) a buďto je Dylan Avery jenom velmi zručný šarlatán, který vykresluje obraz teroristických útoků v poněkud zamlženém, mysl-matoucím a rádoby-uvěřitelném světle anebo tady máme největší státní podvod v dějinách lidtstva. Tohle dílko ve mě zanechalo mnoho emocí, myšlenek a hlavně otázek a proto... jdu odebrat hvězdičku Letu č. 93 :D ()

Davson odpad!

všechny recenze uživatele

Paskvil, jenž se v žádném případě nedá nazývat dokumentem, se nám snaží namluvit, že tragédie 11. září 2001 je veledílem tajné skupiny satanašů vedené Luciferem sídlícím v Bílém domě. Tato goebbelsovina nejtvrdšího ražení se veze na současné vlně antiamerikanismu, respektive antibushismu, a všeobecné oblibě konspiračních teorií, které jsou vždy mnohem vzrušující než nudná pravda. Přesto mě překvapuje, kolik lidí po zhlédnutí tohoto shitu zamyšlené říkají, že "něco na tom asi bude", popřípadě si střihnou ještě nějakou nesmyslnou úvahu na téma "mezinárodní i vnitrostátní politika Bílého domu". Autoři přitom neposkytují snad žádný přímý důkaz jejich verze a vůbec neodpovídají na otázky, které se během sledování (inteligentnímu) divákovi honí hlavou. Za celou dobu filmu nepromluví do kamery jediný člověk, který by svým svědectvím něco dokázal, vždy je nám pouze oznámeno, že osoba XY něco prohlásila/viděla/slyšela (Někdo viděl letadlo letu 93 později na jednom letišti - důkaz? Žadný. Někdo viděl střelu, která zničila část Pentagonu - důkaz? Žádný. 9 únosců údajně normálně žije - důkaz? Absolutně žádný). Největší kalibr mají tvůrci v podobě leteckého instruktora, podle kterého jeden z únosců byl prý podprůměrný pilot (nicneříkající informace) a jakýsi údržbář ze sklepa WTC, který slyšel "něco jako exploze" (naprosto nicneříkající informace). Celý film je vystaven pouze na snaze dementovat oficiální verzi, aniž by byla poskytnuta uspokojivá alternativa, někdy si dokonce "fakta" vzájemně odporují (Let č. 93) a když už konečně dojde na dlohoočekávanou odpověď na otázku, kam teda ty letadla zmizela, když do ničeho nenarazila, je nám řečeno, že "pravdu se asi nikdy nedozvíme" (věta roku!!!) a následuje komentátorův bezobsažný monolog jako vystřižený z absurdního divadla. Loose Change nesmysly přímo překypuje a podrobně se zabývat vším, co tam bylo řečeno, by asi bylo na hodně dlouho. Nejlepší je asi "zaručená informace" z Wikipedie (!), že pod WTC se nalézalo obrovské množství zlata - to je jako z nějakého dobrodružného příběhu o pirátech a zakopané truhle s pokladem :) Ale abych to ale nějak shrnul - Dylan Avery není žádný vizionář pravdy, je to obyčejný mamlas, který chce být za každou cenu zajímavý, a honí si ego nad tím, jak mu to kdekdo baští. Jeho veledílo lživé demagogie je prachobyčejná sračka v cool kabátku. Trapné až na půdu... ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Spíše než o pravdivost zde jde o jakousi hru z fakty, která je bezesporu zajímavá a opravdu občas dokáže vzbudit pochyby. Tak horké to však asi nakonec nebude, ale stejně jde o originální dokument. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

V podstatě se musí přistoupit na hru, ale obviňovat Dylana Averyho z populismu a zamlčování informací je trošku pokrytecké, protože úplně stejných věcí se dopouštěla i ta oficiální Bushova strana. A leckdy to neměla ani tak dobře podložené jako právě Avery. Pak už je zkrátka jen na vás na jakou stranu se přidáte, každopádně z mého pohledu je minimálně stejna tak naivní 100 % věřit oficiální verzi jako třeba té Averyho. Pravda je prostě někde uprostřed, ale některé ty důkazy překládané "konspirátory" a samotný tajnůstkářský přístup vlády už jen z principu vylučují možnost úplně věřit oficiální verzi, stejně tak jako množství "očitých svědectví" nedávají dostatečně pevné základy pro proti-verzi. Tak nebo tak je ale rozdíl mezi fandou konspiračních teorií, který nemá něco pravdivě a úplně podložené a vládou největší světové velmoci s mezerami velikosti díry v Pengagonu v oficiálním vyšetřování. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že to bylo přesně tak jak nám Dylan Avery předkládá, ale rozhodně na tom něco bude. Některá fakta jím uvěřejněná se jeví jako nevyvratitelná. Vážně jsem se nestačil divit. Přeji si, aby jsme se někdy dozvěděli pravdu v celé její šíři a mohli to porvnat s tím co nám zde bylo nastíněno. Rozhodně budu toto dílo šířit dál, jak mi bylo v jeho závěru doporučeno. Čím více lidí se o tom bude bavit tím lépe. ()

raffspIn odpad!

všechny recenze uživatele

Hohohó! Nebudu tu rozjímat nad faktickou stránkou která je přenejmenším podivná. Ať tak či tak, jako dokument je to naprosto strašné, 99% záběrů není původních. Googlearth a nejaký Flight simulátor, nulová věrohodnost. Odkaz na Wikipedii?!? To je konec. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak fakt nevím co si myslet. Buď někdo žije ve smyšlených teoriích a dokázal z toho splácat film do perfektní atmosféry, což by byla ta lepší varianta. Nebo sme obětí mediálního spiknutí a největšího zločinu zkonstruovaného vládou, což je varianta o několik tisíc rozměrů větší. Káždopádně pravdu už se těžko někdy dovíme.....Pravdou však je, že důkazy poskytnuté v tomto filmu sou hodně zajímavé a musí je pochopit i ten největší laik jako já, ale možná je lepší nechápat a dál jako ty největší ovce spásat mediální trávu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

O 11. září 2001 se mluvilo, mluví a bude mluvit stále, dokud se tvůrcům konspiračních teorií neudělá jasno. Loose Change je velmi extremistický a kontroverzní pohled na tuto událost, která je černým dnem v amerických dějinách, ne-li dokonce ve světových. Hodně věci zde řečených je opravdu velmi podivných a dalo by se říci, že v určitém úhlu pohledu dokonce nezpochybnitelné. Jiné nejsou až tolik průkazné a je jen na vás na jakou stranu barikády se připojíte. Mě záležitosti Američanů zas až tolik nezajímají jelikož většina zvěrstev a podivných událostí se děje většinou tam. Rozhodně nesympatizuji s Americkou zahraniční politikou a válkou v Afghánistánu a Iráku, ale já nejsem tím pověřeným zde, abych mohl soudit. Dokument je to ovšem zajímavý, který neustále chrlí fakta celých 82 min. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Ale o tom, co je na tom pravdy raději nepřemýšlet. Zatím to beru podobně jako dokumenty Michaela Moora. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že spousta faktů je pravdivých, nebo se pravdě hodně blíží. Jenže natočeno je to pouze jako vrstvení faktů jeden za druhým a to diváka neskutečně ubíjí. Udržet pozornost po celou dobu stopáže dalo fakt hodně zabrat a to se přitom bavíme o pouhých 82 minutách. 40 % Oblíbená část- změny výpovědí ()

Reklama

Reklama