Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Don bombajské mafie, Sarkar, se snaží působit tam, kde to zkorumpovaná policie nedokáže a pomáhá tak bezbranným lidem. To mu samozřejmě zajistí velkou popularitu a tím pádem i moc, které se začne obávat dokonce i premiér. Ten se spaktuje nejen s jeho nepřáteli, ale i jeho vlastním "nepovedeným" synem Vishnuem, aby Sarkara zlikvidoval. Svému otci ale pomáhá druhý syn, Shankar, dokoce i za cenu, že ztratí svoje nejbližší. (bolly.cz)

(více)

Recenze (9)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mafiánská rodina, která si udržuje čistý štít i za cenu ztráty ve vlastních řadách, jsou téměř do jednoho všichni sympaťáci. O dost sympatičtější než jejich pravzor, rodina dona Corleoneho. Proto ale u nich nemůže dojít k nějakému vývoji charakterů, jako u Coppolových gangsterů. Jsou prostě už daní. Amitabh je ale dostatečně charismatický, aby film utáhl. A způsob vyprávění je řemeslně dokonalý. I příběh si zachovává napětí až do konce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý indický Kmotr s Bachchanem a Bachchanem. Výborná filmařina fetišizující všechny odstíny béžové.... Atmosféru strhávají jen věčné úšklebky Swamiho a příliš časté přecházení do angličtiny, která v takovém prostředí mohla být přeci jenom více potlačena. Nesouhlasím s výtkami DaVID'82, děj přes různá klišé dokáže vtáhnout diváka do sebe a účelovost OST bych připočítala k celému stylu vyprávění. Dlouho jsem se také těšila na pokračování s Aishwaryou Rai Bachchan a vyplatilo se. Mohu skutečně doporučit oba filmy, jeden je lepší než druhý. Zpětně už si také považuji zlomové vedlejší role pro Katrinu Kaif. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Čím viac filmov s Amitabhom som videla, tým som presvedčenejšia, že vážne role mu nesedia, príde mi v nich nie ako daná postava, ale ako Amitabh, akoby hral sám seba v každom filme a tento je toho žiarivým príkladom. Dejovo ma to veľmi neohúrilo, romantická poloha filmu zostala tiež nejako nedopovedaná, Katrina sa zase so svojou našpúlenou pusou šťa Donald Duck na natáčaní zúčastnila a má čiarku. Abhishek bol aspoň z môjho pohľadu jediný, kto niečo zahral. Remake Kmotra? Kmotra som síce nevidela ani nečítala, ale ak o tomto je Kmotor, tak nechápem o čom je ten rozruch okolo neho. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Indické prerábky ma zvyknú zväčša uspokojiť, ale doslovne pretočiť jednu z najväčších filmových klasík... načo? Napriek tomu, že Bachchanovci dostali svoje role asi skôr za odmenu, nestratili sa v nich a vlastne som im to celkom uveril. Opačne to však dopadlo s Katrinou, lebo tu bola tak neprirodzene vsunutá, že to musela sama cítiť. A hanbiť sa pred tou kamerou. Po technickej stránke to mohlo byť natočené ako chcelo, keď už sa to odpísalo samotným nápadom. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

When the system fails... A power will rise. Mafiánská sága made by Bollywood? Navíc remake Kmotra? Inu, proč vlastně ne. A remake je to v jistých ohledech překvapivě dokonce i zdařilý. Již jen umístění do jiných reálií to dělá zajímavé a dostatečně to ospravedlňuje vznik filmu, byť musíte počítat s několika ústupky indickým specifikům. Logicky by to celé mělo stát a padat s obsazením "dona Vita" alias hlavy rodiny Nagre. Není tomu tak. Jeho obsazení se totiž povedlo na výbornou. Z Amitabha Bachchana vyzařuje přirozený respekt ještě než promluví. U něj problém není ani v nejmenším. Nastává však u většiny zbylého obsazení. Darmo vůbec nějak komentovat jejich "výkony". Dále výrazně ruší hudba. Sama o sobě skvělá, po soundtracku bych ihned sáhl, ale je přímo neuvěřitelně špatně použita. I pouhé otočení ranních novin je tu doprovázeno takovou "zásadní" hudbou jako když se jedná o nejzásadnější moment v dějinách kinematografie. No a v neposlední řadě to má vskutku zvláštní skladbu záběrů a vůbec takovou prapodivnou režii. Ram Gopal Varma nedokáže ani na moment vtáhnout do děje, stále vás drží mimo veškeré dění i emoce. Snad krom úplného úvodu. Ten se vyvedl mimořádně. Celkově je to zajímavý projekt a pokud nebudete čekat nic než "béčkový" odvar původního Kmotra, tak vám to možná i něco dá. Možná. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama