Reklama

Reklama

Muži na stromech

(seriál)
USA, (2006–2008), 25 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Jenny Bicks

Hrají:

Anne Heche, Abraham Benrubi, Derek Richardson, Timothy Webber, Sarah Strange, James Tupper, John Amos, Cynthia Stevenson, Suleka Mathew, Lauren Tom (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(36)

Seriál vypráví o populární a půvabné poradkyni přes milostné vztahy (Anne Heche). Právě dopsala svou další knihu a chystá svatbu se svým přítelem. Ale ještě před tím musí odjet na Aljašku na jednu ze svých přednášek. V letadle ale zjistí, že si omylem vzala notebook svého přítele a v něm najde fotky s jinou dívkou. V tu chvíli se jí vše rozpadá před očima. Dorazí na zmíněnou Aljašku do jednoho zapadlého městečka. Plánovala, že tu bude jen pár dní, ale nakonec tu zůstává. Chce si tu odpočinout. Nemá tu sice manikůru ani spinnig, ale za to je tu krásná příroda a spousta jiné zábavy. (Kamca_)

(více)

Recenze (87)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdysi běžel na čétéčku takový pěkný seriálek, jmenoval se Zapadákov a měla jsem ho moc ráda. Jak se tak díl za dílem dívám na Muže na stromech, přestává mi ten první připomínat a začíná mi splývat - oba z malých městeček na Aljašce, v obou rozhlasáci, strážci veřejného pořádku, piloti aerotaxi, majitelé barů a bary, ikony ... a v hlavní roli človíček, kterého náhoda prskla doprostřed divoké přírody a zemitého životního stylu figurek v ní - tam jím byl židovský doktůrek a tady je to "kery bredšó" (kdo se tak vytrvale snaží vrátit do své civilizace, až příjde na to, že.... že už to "své" má někde jinde). Ze srovnání mi ještě stále vychází líp Zapadákov, ale kdo ví ... jak se tak díl za dílem dívám ...... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je milé narazit v současnosti na lehce natvrdlou, lehce sexy komediální sérii, ve které nikdo nečtvrtí lidi úhlovou bruskou, nepřišívá k tělu useknutou ruku, neprovozuje anální sex… . Muži na stromech jsou na dnešní poměry snad až příliš obyčejným, příliš nevyčnívajícím počinem. Potenciál situace „vztahová poradkyně ve městě s drtivou převahou mužů“ není využit v plné míře, vlastně není využit vůbec a nebýt občasných záběrů pěkné aljašské přírody, neviděl bych důvod, proč tyhle vztahové propletence neproplétat kdekoliv jinde. Třeba v New Yorku, ačkoliv by pak snaha o nějaký kontrapunkt k Sexu ve městě, řekněme s krycím názvem „Sex v přírodě“, šla rovnou čelem do křoví. V posledních epizodách tvůrci navíc tlačí právě na ty vztahy a trochu zanedbávají situační humor, který mi byl na Mužích zpočátku tak sympatický. Sympatických věcí je zde však stále dost. Na herce se dá koukat, těch 40 minut uteče rychleji než keňský běžec před grizzlym a hlavně – nikoho to neurazí. 70% ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Po Zoufalých manželkách je tento seriál jako ledová sprcha. Všichni se mají rádi, všichni jsou to dobráci až na kost a o nějaké zlomyslné zápletky by jeden ani nezakopnul. Ne, že bych byl nějaký škodolibý a zvrácený hnidopich, ale celá ta milá a přátelská atmosféra nenabízí nic jiného než onu milou a přátelskou atmosféru, a to je i na moje měřítka docela málo. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál z prostředí zapadlého městečka dokáže zapůsobit pouze svou zajímavou strukturou. Anne Heche se nejdříve tváří jako hlavní hrdinka, ale postupem času se ukazuje, že byla pouze nastrčenou průvodkyní. V prvních dílech se díky ní seznámíme s ostatními postavami a v tom zbytku funguje zejména jako hlasový doprovod. I když ke konci opět bohužel přebírá vedoucí otěže. Proč bohužel? Už díl, který se odehrával v New Yorku myslím jasně dokázal, že postava expertky přes vztahy není nijak zajímavá a díky v podstatě neznámé minulosti nemáme důvod se o ni více starat. Ona vůbec její dějová linie - vztah s Jackem - je nejnudnější částí seriálu. Zvláštní že zrovna ta, kolem které se seriál má hlavně točit se postupem času ukazuje jako nejhůře sepsaná postava. Je až zarážející o kolik jsou ostatní obyvatelé městečka lépe sepsány... Ale možná to není chyba, jen další vykreslení nezajímavé postavy, které na začátku strhla tolik povyku. Další zajímavou věcí je téměř úplná absence něčeho co nepohladí po duši. Když přijde nějaký problém, hrdinové se přes něj většinou lehce přenesou a jdou dál... Až na pár mimořádně povedených dílů se nejedná o seriál, který by stál za zhlédnutí. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co se týká seriálů tak jsem velmi opatrná. Mám své oblíbené, které si občas pustím když je chuť (Přátelé, MASH, Simpsonovi) a na nic víc se nechci začínat dívat. A to samé platilo i o tomto seriálu, který jsem jako většinu ignorovala. Co se ale jednou nestalo ... jen tak jsem se pustila do nějaké té chválihodné domácí práce a k tomu jsem měla puštěný program v telce, kde se najednou objevil tenhle ten seriálový úkaz. Musím opravdu sáhnout hluboko do svého svědomí a přiznat se, že mě komediální námět opravdu chytil a spolu s tím určitě i sympatický herecký projev herečky Anne Heche. Příjemné prostředí Aljašského maloměsta plné příjemných a dobrosrdečných lidí. Je fajn, že se točí i seriály, kde nejsou jen samé intriky, milostné trojúhelníky, pláč, nářek, podvody, zloba, násilí ..... To nás obklopuje každý den, tak proč se s tím ještě zatěžovat, když si chce člověk odpočinout. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii: Hodně velké překvapení. Muži na stromech je přesně ten typ relaxačního seriálu, který mi chyběl. Jak tady poznamenal uživatel CheGuevara, nenajdete zde vyloženě zápornou postavu. Jenže já to beru jako klad. V době, kdy sledujeme všemožné seriály, které mají jasně dáno "ty jsi hrdina, ty jsi padouch, ty jsi něco uprostřed" je tohle fakt příjemné. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí (Marin, Jack, Patrick, Annie, Sara) a i když mi některé postavy byly nesympatické (Theresa), tak i tu jsem si po čase zamiloval. Je prostě příjemné vidět po dlouhé době seriál, který řeší vztahy a nemusí tam být sprostá slova, nebo řeči o piňdourech a podobně (jak to známe ze Sexu ve městě). Za mě první sérii dávám čistých 80 % s tím, že pokud na konci druhé nebudu mít nějaký výrazný problém, možná půjdu i na maximum. Po druhé sérii (bude obsahovat SPOILERY!!!): Řeknu vám, že jsem si Elmo zamiloval. A také jeho obyvatele nebo i ty, kteří pouze procházeli. Jenže s příběhem jsem měl problém. Jednak zde byla naprosto zbytečná část se ztrátou Patrickovi paměti. Vše ostatní (Jack jde na moře, dočasný rozvod Mai a Baze) jsem akceptoval, ale tohle bylo fakt zbytečné. Naštěstí pak si Patrick vzpomněl, člověk tudíž očekával pěkný konec a přijde… jen konec. S Annie je nakonec Ivan, svatba Sáry a pastora je jen naznačena… jsem z toho fakt zklamaný. Přitom nechci nějaký přemrštěný happy-end, ale když člověk sleduje seriál o vztazích, tak je trochu divný, aby ty vztahy skončili tak nelogicky, ne? Takže na pět bodů jít bohužel nemůžu, ale myslím, že si tenhle seriál klidně, někdy za hodně dlouho, zase pěkně sjedu celý od začátku. Takže sbohem, Elmo. Budeš mi chybět! ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Anne Heche mám rád a Aljašku miluju a v tomhle seriálu si obojího užiju dosyta. Muži na stromech nezapřou inspiraci seriálovými hity jako jsou Sex ve městě, Gilmorova děvčata, Zoufalé manželky nebo dnes již zapomenutým seriálem Zapadákov. Děj seriálu je vesměs uvěřitelný, ale hlavně jsou zde skvěle napsané a různorodé postavy. Marin není jen jedna z těch hloupých mudrujících blondýn, kterých jsou dnes seriály plné. Ta postava je obdařena znamenitým smyslem pro humor i lehkou ironií. A navíc Heche ji hraje opravdu výborně. Zajímavé mi přijde, jak nudně jsou zde vykresleny mužské charaktery, a to je přitom seriál hlavně o nich (nás). Muži na Stromech zřejmě nikdy nebudou patřit mezi seriálovou špičku, to ale nic nemění na tom že je to zatraceně dobrá oddychovka, která plní to hlavní-baví. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Prvni dil byl hodne zajimavy, ale ted, po 4. pokracovani mi o tak dobre neprijde, zaradilo se to kategorie prumer se vsim vsudya mylsim, ze to uz lepsi nebude. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Po několika epizodách mě to chytlo. Sice to stále není nějaká převratnost, ale je to velmi koukatelné... :) ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Originalni napad, ocenuji. Anne je bravurni herecka a v tomto serialu vylozene zari. Nadchlo me to od prvniho dilu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Na sestřino doporučení jsem se po dlouhé době dokopal k nějakému seriálu a musím říct, že především první sérii provází přesně ten good-feeling, jaký mám rád a hlavně díky němu jsem si zamiloval celé městečko Elmo i se svými obyvateli včetně úžasné Anne Heche. Škoda jen, že v druhé sérii evidentně došly nápady a tu příjemnou civilní atmosféru dost často narušovaly hloupé zvraty a neustálé převařování nápadů z první série. To mě trochu zklamalo. I tak jsem ale rád, že jsem dal Mužům na stromech šanci, aby mi zpříjemnili zkouškové období, přestože cílí spíše na dámské publikum. 1 série 100%, 2. série 60% .... celkem 80%. Ta hvězda navíc je pro sestřičku, která teď slavila narozky :-) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdysi to v tv programu uváděli jako Sex ve městě z Aljašky. Jenže já nemám rád Aljašku, jednoduchost přírody a Anne Hecheovou, ale New York, sofistiku a eleganci. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Muži na stromoch sú nádherným pohladením duše. Príjemná zábava, všadeprítomný láskavý humor, vynikajúca Anne Heche a sympatickí muži rôznych vekových kategórií. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný seriál z krásného prostředí, Elmo jsem si zamiloval, ty všechny různorodé postavy, byla to taková pohodová oddechovka, při které jsem si odpočinul a často se zasmál, škoda jen, že to nemá více dílů. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný komediální seriál ze života. Skvělá Anne Heche a nádherná příroda Aljašky. Zatím dávám 80%. Uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Asi takto nejak si predstavujem seriál na dobrú noc. Je to o mestskej spisovateľke, ktorá sa prisťahuje do Elma, ktoré ma asi 200 obyvateľov, pričom zažíva úsmevné situácie i nové odpovede na životné otázky...napriek tomu, že to nie je príliš originálny nápad, na oddych (ale kvalitný) si neviem predstaviť nič lepšie. ()

hejahou 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný seriál, viděl jsem všechny díly, a nelituji..... Hlavně je tam pěkná příroda Aljašky,a na přírodu já hodně dám :-) ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama