Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi docela dlouho, nez jsem se dusevne vyrovnal s tim, ze pres casto kataklizmaticke katastrofy, ktere se v show bezne deji, se prakticky nikdy nikomu nic nestane, vsichni se tam maji radi a jsou plni optimismu. Takova trochu temnejsi linie tam vlastne jen tak nekolikrat nesmele probleskne, jako by se autori bali i jen naznacovat. A prestoze jindy by presne tohle byl duvod, proc bych se nedival, tady me ta chemie postav nakonec donutila vydrzet az do posledni sezony, kdy mi bylo i lito, ze je konec... Rozhodne jedna z tech lepsich veci, co kdy SyFy vyrobila. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to do jednoducho do tématiky mojich naj seriálov a tým je povedané všetko... Snáď dodám len to, že je to jeden z mojich naj seriálov medzi mojimi naj seriálmi... :-) Aby to ale nebola len obyčajná kopírka tých istých textov z toho istého dňa, tak dodám, že je to premyslená a premakaná, vtipná a pritom dostatočne napínavá v podstate takmer sitcomová séria, ktorej úspech stavia na bezkonkurenčnom Colinovi Fergusonovi, ktorému výdatne sekundoval Joe Morton a úžasných obyvateľoch mestečka Eureka. To, čo je pre niekoho v bežnom svete sci-fi, v tomto meste nie je realitou ale doslova minulosťou. Úžasné dobrodružstvo, ktoré som zhliadol aj v origináli aj v dabingu a odporúčam to každému. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu. Pozor - SPOILER! Eureka je podle mě seriál především pro mladší, osobně jsem se na to cítil už moc starý a to je mi jen 20 - ničím mě to nepřekvapilo, ničím nezaujalo. Vše jako bych už znal, odjinuď. Patnáctiletým teenagerům by to zřejmě vyhovovalo o moc víc, ale zase je tam dost zmínek o sexu?? Herci nebyli špatní, vůbec, z tohoto pohledu nemám námitky (rozhodně mi tu nikdo vyloženě nevadil, jako hlavní hrdina v "DEAD LIKE ME"), stejně tak hudba, nebo triky (nebyly to špatné triky, možná byly drahé, ale to co zobrazovali? točící se nesmysly?) Jde tu prostě o příběh. Ten je opravdu slabý a nemůžu říct, že by byl originální. Jakobych to už vše někde viděl, ale co hlavně - líp. Obsah: Město plné vědců. Přijede tam hlavní postava- US Marshall, kterému po dvou dnech vše ukážou (nejtajnější vědecké vynálezy světa!) Mezitím pošucký věděc Walter sestrojí laciný stroj zkázy (pokoušel se sestrojit něco jiného, ale co-to nevíme!) Vzniklý stroj zkázy způsobí "záhadné" pohromy, než někoho napadne, že kdyby ten stroj znovu zapnul, tak třeba ty pohromy přestanou. To je nápad! Maršál mezitím najde autistického kluka (milionkrát chytřejšího než Rain Man), který zná "tajný kód" pomocí kterého se stroj nahodí a pohromy skutečně přestanou! Maršál se sblíží s dcerou a happy end prvního dílu. Prostě coože? Na tohle bych tvůrcům seriálu neskočil snad ani kdyby mi bylo těch patnáct. Pro koho to je a co to vlastně je? Náznaky komedie, ale nesmál jsem se, není čemu. Sci-fi? to že tam maj přístroje, které ve skutečnosti neexistují z toho sci-fi nedělá.. Fantasy to také zrovna není a ačkoliv se to v některých chvílích tváří jako temná podívaná, tak je to spíše limonáda. Kdyby tvůrci přitvrdili, bylo by to lepší, ale chatrný scénář to nezachrání. DRUHÝ DÍL : Druhý díl je o tolik jinačí-lepší, že bych si skoro pomyslel, že sleduji úplně jiný seriál. Zápletka je mnohem zajímavější, ačkoliv i tady jsou různé nesmysly. Ve městě řádí duch, ale co to vlastně je vyřešíte během chvilky! Nakonec vše dobře končí. Ačkoliv scény s duchem jsou dokonce i dost napínavé, pořád je to až moc lehká podívaná. Celkově mnohem lepší, ale stále spíše průměr..Slabé 3***. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí 1. série musím konstatovat, že myšlenka je originální a zábavná. Z prvních pár dílů jsem byl nadšen, ale časem mi to přišlo pořád dokola...něco se pokazí, šerif svým osobitým přístupem to společně s bandou intelektuálů spraví a jede se na další díl.... Jinak herci mi sedí a jejich výkony jsou fajn. Uvidíme v druhé sérii.... Druhá série...začalo to podobně a díly šly ve stopách svých předchůdců z první série...ke konci, ale začal seriál nabírat atmosféru jaká se mi nelíbí...začal se brát moc vážně a hodně se ubralo na humoru. Šanci tomu ještě dám a uvidíme dál... Třetí sérii určitě chyběl N. Stark a to dost...na druhou stranu jsem byl velice potěšen rolí Tess, která mi vyloženě sedla a moc se mi líbila. Díly byly slabší i lepší...heurekovská klasika a těším se, že to dokoukám do konce. 4. série - už se ždímá miliónkrát vyždímané a seriál jde pomalu ale jistě do kopru....první dvě série byla sranda a teď už si to hraje pomalu na špionážní seriál...nebaví, ale dokoukám i poslední sérii. Poslední série už byla vážně navíc...ztratil se humor, který byl tak osvěžující na začátku a seriál si začal hrát na něco, co není...některé díly byly až ´strašidelné´...do toho navíc nesympatická postava Holly a na průšvih je zaděláno.... Suma sumárum...škoda, že nezůstalo u maximálně tří sérií...postupně šla kvalita seriálu dolů, ale i tak jsem rád, že jsem seriál viděl...po postavách JoJo, Zanea nebo Henryho se mi bude stýskat.... ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)

Reklama

Reklama