Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bear McCreary: 1. Eureka On My Mind (Eureka Main Title) [0:30] ,2. Sheriff Carter's Theme [3:27] ,3. Prehistoric Love Spores [2:38] ,4. Allison's Theme [2:52] ,5. Through the Vortex [5:02] ,6. Fargo's Theme [2:49] ,7. The Mask of Fargo [2:27] ,8. The S.A.R.A.H. Mobile [1:16] ,9. Let's Get Hitched - Brendan McCreary [3:54] ,10. When You Wish Upon Falling Debris [3:10] ,11. Little Big Bang [2:33] ,12. Henry's Theme [5:21] ,13. Taggart's Theme [2:02] ,14. The Laser Cannon [1:54] ,15. Noche De Sue?osn Falling Debrisryp Brownsteinca Collins/Nina Dobrev/Neil Haskell/Keely Hawkes/Rob Mayes/Rodney To [3:23] ,16. A Nuke for Fargo [5:41] ,17. EurekAerobics - Captain Ahab [2:31] ,18. Victor's Getaway [0:34] ,19. Henry and Beverly [4:24] ,20. Jack and Callie [2:31] ,21. Everyone's Dumb [1:48] ,22. The Heathers [0:37] ,23. Zane on the Lam [2:42] ,24. Erotomania! [2:26] ,25. A Night at Global Dynamics [3:52] ,26. Threat of Nuclear Cleaning [2:19] ,27. A Town Called Eureka [2:10] ,28. Eureka On My Mind Reprise (Eureka End Credits) [0:51], ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Dalsi vyborny serial,ale nema to takovou chytlavost jako ty nejlepsi.. Ale hlavni plus je ,ze hlavni role jsou obsazeny vyborne a kazdou postavu jsem si necim zamiloval.. Mozna nejlepsi serifova trhla dcera,ta je fakt sympaticka.. Ted se chystam na druhou radu,doufam ze to bude pokracovat ve stejnem tempu... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to do jednoducho do tématiky mojich naj seriálov a tým je povedané všetko... Snáď dodám len to, že je to jeden z mojich naj seriálov medzi mojimi naj seriálmi... :-) Aby to ale nebola len obyčajná kopírka tých istých textov z toho istého dňa, tak dodám, že je to premyslená a premakaná, vtipná a pritom dostatočne napínavá v podstate takmer sitcomová séria, ktorej úspech stavia na bezkonkurenčnom Colinovi Fergusonovi, ktorému výdatne sekundoval Joe Morton a úžasných obyvateľoch mestečka Eureka. To, čo je pre niekoho v bežnom svete sci-fi, v tomto meste nie je realitou ale doslova minulosťou. Úžasné dobrodružstvo, ktoré som zhliadol aj v origináli aj v dabingu a odporúčam to každému. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad se soustředěním nejlepších mozků své doby do jednoho městečka, roztomile sympatický šerif v podání Colina Fergusona, trhlé zápletky a příjemný humor... Já jsem spokojená, ale přece jen ve mně hlodá pocit, že se s tímhle materiálem dalo víc přitlačit na pilu - sem tam je to maličko nuda. Uvidíme v dalších dílech, už se na ně těším:-). 80% EDIT: Díl za dílem mě přemáhá nepříjemný pocit, že autoři nejsou schopní nebo ochotní přidat grády, přizdisráči jedni, nechávají potenciál a některé postavy až trestuhodně nevyužité. Ubírám zatím jen procenta, hvězdičky možná přijdou na řadu časem: 75% EDIT2: Skončila druhá série a já, ač hrozně nerada, musím zase ubírat. Stále žádná nová šťáva, schéma čím dál stejné, vtípky předpokládané... Pořád příjemná podívaná, ale už tolik nebaví. 69% ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)

Reklama

Reklama