Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si za úkol, že musím dojet alespoň první sérii, ale po osmi dílech jsem to vzdal, protože TO JE PROSTĚ KRAVINA. Jo, ten šerif je celkem správnej, jeho dcera je taky fajn, ten mluvící bejvák by se mi taky líbil a ta šerifova zástupkyně je fakt kočka, to zase jo, ale to je asi tak všechno. Zbytek postav je tak škrobený, umělý a neuvěřitelný, že se to prostě nehodí. Hlavně teda ten všeznalý automechanik Henry, co je odborník úplně na všechny vědecké obory, od biochemie až po astrofyziku. Scénář je pak takový, že se někde něco pos…, pětatřicet minut všichni krouží kolem nevědouce co dělat, aby si to nakonec přihasil Henry se spásným řešením typu „co kdybychom to zkusili vypnout“. Eureka by podle všeho mělo být nejsofistikovanější místo na Zemi, nicméně jejich „vědecké“ experimenty vypadají tak, že i moje laboratorní cvičení z fyziky na gymplu vypadala vědečtěji. :-) No prostě děs. To vysoké hodnocení tady je úplně mimo mísu, sorry. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +sympaťák Colin Ferguson v hlavní roli, zajímavá Jordan Hinson, povedený dabing, zápletky jednotlivých dílů, slušně se rozvíjející příběh postav -nejsem z toho až tak u vytržení, kupodivu některé postavy mě celkem štvali (Ed Quinn), mohlo to být ještě akčnější/// Po třech sezónách si dovolím hodnotit. Kdy že má být čtvrtá? Heuréka je hodně netypický seriál, je hodně zvláštní, má mnoho svých svérázných obyvatel, kde nenarazíte na nikoho kdo by měl menší IQ než vy a přesto se tito obyvatelé dostanou se svými vynálezy do potíží, ze kterých je tahá náš hlavní hrdina svým selským rozumem. K dobru se musí připsat, že občas scénáristé množstvím kvalitních zápletek překvapí, rovněž pak překvapí následné řešení a taky fakt, že novější díly nemají sestupnou tendenci a drží si svůj standart. Hezký seriál, který by klidně mohl pokračovat./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Heuréku jsem poprvé začal sledovat hned někdy jak začínala, tj. okolo roku 2006/2007. Tehdy jsem shlédnul asi tři nebo čtyři díly, a pak od toho z nepochopitelného důvodu upustil. Zhruba před měsícem jsem začal řešit problém, že nemám žádný seriálek na odreágování po náročnem dni, a já si řekl, proč nezkusit Heuréku (znova) - následkem toho jsem tři řady shlédnul za jediný měsíc, a neustále chci další díly - mám před sebou ještě půl čtvrté série, ale nedokážu si představit co budu dělat do léta. HEURÉKA je zkrátka perfektní seriálek, u kterého člověk může naprosto v klidu vypnout, uvolnit se, a bavit se. Spousty sympatických herců, solidní komediální hudba, a na seriál velice dobré efekty. Co rovněž dokážu u Heuréky ocenit je smysl pro detail - například, když si zástupce šerifa Jo pořídí Imprézu, tak to nekončí jedním dílem, a pak se tam "prostě nebude ukazovat", ale je tam neustále všechny díly. Stejně jako u Farga, který si rovněž pořídí krásnou modrou Imprézu - ta se opět vyskytuje i v dalších částech. Zkrátka - ideální představa seriálu, pokud nechcete přemýšlet. Já osobně jsem se na ní stal docela závislý, a doufám, že jen tak neskončí, a bude mít alespoň ještě dvě série. Přesouvám do mých TOP. ČTVRTÁ SÉRIE měla velice zajimavý náměť, a co se mi líbilo je, že se jejich změněna budoucnost nevrátila do starých kolejích po dvou třech dílech, ale trvá to skrz celou sérii. Docela mě naštvalo jak Jack zakončil vztah s Tess, nicméně nadruhou stranu to konečně dal dohromady s Allison, na což fanoušci Heuréky čekali od prvního dílu první série :). Nový zástupce "Lorne" Andy hraje dobře, a herce mám ze Stargate rád, nicméně více mě do role seděl asi starý Andy. Zkrátka a dobře - pokračování čtvrté série bude až zadlouho, a nevím jak to vydržím. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tak trochu kýč, tak trochu předvídatelné, tak trochu vyumělkované. Ale stejně to jednoho ťafne za prdel a nepustí. Šerif Carter, chlap se srdcem kluka, mě absolutně dostává. Jeho „Really!“ je nazapomenutelný. Po první sérii jsem se na Eurece stala bezmezně závislou. Seriál, který mě dokáže rozesmát. Super! A navíc se mi ohromně zamlouvají nesnáze, jimž musí hrdinové čelit – časoprostorové díry, alternativní vesmíry, dimenzionální odchylky. Paráda! Jsem schopná ignorovat i občasnou dějovou nesourodost, paralelní konce a opětovné začátky, ale chápu, že lepení dalších dílů pro ukojení nenasytné touhy diváka a kapsa tvůrců se uspokojit musí. A špatně natočené pohybové záběry? Čert to vem! Pak vám tam do toho vlítne Fargo a rozostřený záběr je to poslední, co bych řešila. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)

Reklama

Reklama