Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

H34D 

všechny recenze uživatele

Originálními nápady Eureka jen překypuje, sci-fi hrátky a nekončící fantazie okamžitě připomene Farscape, ovšem Eureka má mnohem lidštější prostředí. Na jednu stranu se tvůrci nedrží při zemi při vymýšlení zápletky jednotlivých dílů, ovšem na stranu druhou zachovávají prostá řešení (selský rozum always wins) a citelné komediální prvky pro uchování pohodového vyznění za každou cenu. Nečekejte tedy hardcore sci-fi, nejvyšší priorita Eureky tkví v prostém pobavení, což představuje citelný krok stranou od seriálů typu Battlestar Galactica apod. Humor a sympatické postavy beru všemi deseti, vysokou koncentraci typických seriálových klišé již nikoliv. Klišé v tvorbě dramatické linie sice přinášejí "klid" a diváckou vděčnost, jenže s tím i jednoduchost a předvídatelnost všeho, co v Eurece není sci-fi... 8/10 ()

FakyCZ 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem věděl, že je to pohodovej seriál. Bavil mě, smál sem se u něj, ale furt mi něco chybělo na pátou hvězdičku. Tak mi to nedalo a koukal sem na něj dál a dál dokud si to tu pátou hvězdičku nezasloužilo a já věděl, že mě tenhle seriál přesvědčí. Tohle je 5ti hvězdičková pohoda, které jsem přišel na chuť hned na začátku ale na tu žvejku uprostřed jsem si chvíli počkal. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi docela dlouho, nez jsem se dusevne vyrovnal s tim, ze pres casto kataklizmaticke katastrofy, ktere se v show bezne deji, se prakticky nikdy nikomu nic nestane, vsichni se tam maji radi a jsou plni optimismu. Takova trochu temnejsi linie tam vlastne jen tak nekolikrat nesmele probleskne, jako by se autori bali i jen naznacovat. A prestoze jindy by presne tohle byl duvod, proc bych se nedival, tady me ta chemie postav nakonec donutila vydrzet az do posledni sezony, kdy mi bylo i lito, ze je konec... Rozhodne jedna z tech lepsich veci, co kdy SyFy vyrobila. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po slabším rozjezdu v první polovině první série se z Eureky nakonec vyklubala poměrně zábavná záležitost. Jedná se sice o taková "X-files" s PG-13, ale popravdě mi takovýhle seriál přesně chyběl. Sympatické postavy z toho dělají ještě zábavnější a příjemější záležitost. Jsem zvědavý, zda se udrží kvalita i v dalších sériích. 75% Edit: Seriál už dávno dokoukán a i po nějakém čase ve mně přetrvávají výhradně kladné dojmy. V rámci žánru a pojetí maximální spokojenost. 85% ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)

Reklama

Reklama