Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Heuréka, vykřikne každý lidský jedinec, když učinil objev, poznání, které mu do té doby scházelo. A náhle vykřikne Heuréka, jakože to a ono pochopil. Všude na světě se tak v civilizovaném světě jedinci ozývají, když dosahují objevů. A právě proto je v tomhle filmu hodně režisérů, hodně krátkých stories, aby tvůrci prostřednictvím herců učinili různé objevy na poli mezilidských vztahů. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se mi nehodnotí jednoduše ... když nad tím člověk nepřemýšlí (pokud možno vůbec), nabízí pohodové vcelku zajímavé příběhy a dobrou humornou zábavu na pozadí. Když se nad tím člověk začne zamýšlet, tak je děj každého dílu dost stereotypní s Carterem jako géniem, co o ničem nic neví :-) .. navíc laťka kvality dost kolísá .. od dobré první a dvou třetin 3. série na vrcholy a o dost nudnější druhé série. Navíc,z vědeckého pohledu je spousta dílů tak trochu až urážka, ale to sem raději tahat nebudu :-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba v USA zažívá v posledních letech revoluci. Jeden kvalitní seriál střídá druhý ještě kvalitnější a člověk si pomalu nemůže vybrat. V této záplavě vítězí originalita, díky které uspěly seriály jako Ztraceni, Prison Break či Heroes a právě originalita je to, co Eurece nechybí. Na první pohled obyčejná americká vesnička, kde se každý zná s každým, všichni jsou na sebe většinou milí... Při detailním prozkoumání však zjistíte, že tu něco nehraje. Eureka je totiž vesnice, kam americká vláda posílá své nejlepší vědce, vynálezce, strážce zákona... Eureka narozdíl od svých konkurentů nenabízí slavné tváře (ale přeci jen některé odněkud znáte, např. Mike Dyson z T2 :) a každý díl je zaměřen spíše na vyprávění kvalitního příběhu, sem tam okořeněného velice vkusnými vtípky. Šerif Carter si mě získal a zařadil se mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy (spolu s Lockem ze Ztracených a Sucrem z Prison Breaku). ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)

Reklama

Reklama