Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

1. a 2. sezóna 75 % [Třetí série] Tak a už i hrdě svá a i originální Euréka nám kvalitou ustala v opakování a nekonečné smyčce nudy. Nulový vývoj samotného seriálu či jeho pokrok je pro mě dále nepřekonatelný problém. Dvě sezóny neustále stejných postupů a vlastně i humoru zkrátka držel pohromadě Colin Ferguson. Dále to už ani on nezachráňuje a vše se přejí. Musím říct, že schematická trojička Fargo, Zane a Lucas mi pijou krev, protože jsou hloupě snad za všemi situace, které v ději nastanou. Poslední díly ze 43 epizod, které nám nabídly tři roky v podivuhodném městečku se ale už nemůžou chlubit popiskem "zábava". 3. sezóna 50 % ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Zábavná a oddychová policejní mutace Gilmoreových děvčat (americké maloměsto a různorodé figurky), Krajních mezí (záhadné případy), Akt X (ještě záhadnější případy + Sekce 5 v Global Dynamics, záhadné "cosi" v sekci 5 apod.), Doktora Hollywooda (člověk zvenku se seznamuje s domorodci) a Knightridera (viz mluvící byt S.A.R.A.H.) :-) Ideální večerníček. Dodatek po půlce 4. série: To, co jsem napsal výše, platilo především o prvních dvou sériích. Postupně se z toho stává spíše romantická vztahovka na sci-fi pozadí. Pro někoho ideální kombinace, já jdu s hodnocením o bod dolů. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pilot mě moc nenadchnul, moc toho totiž nevysvětloval a navíc byl natočen v daleko temnějším hávu, než díly nadcházející. Ale postupem času jsem tomuto seriálu přivykl. Pozorovat městečko-skladiště velkých mozků, jak se vyrovnává s denním životem a hlavně s problémy, které způsobuje jejich výzkum, je docela zábavné a místy i poučné. Kapitánem týmu Eureka je jednoznačně Colin Ferguson, jehož šerif je neuvěřitelně osobitý a jehož hlášky vás zaručeně budou dostávat na kolena. Seriál je to spíše oddychový - trochu (ale opravdu trochu) něco na způsob "My name is Earl". Je až s podivem, kolik kvalitních seriálů najednou vzniká......To to nikoho nenapadlo předtím, natočit zajímavý seriál? ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Super znělka, ale ani ta nezachrání technický seriál se špetkou zábavy. Město divů je zábavné, už jenom proto, že občané Heuréky jsou zvyklý na všelijaké nevysvětlitelné věci, a do toho nově příchozí, budoucí šerif, Jack Carter. Který ať chce nebo ne, bude součástí všech těch přetechnizovaných a vládou schválených pokusů. Heuréka je fajn seriál, ale už po několika dílech mne seriál přicházel v podstatě pořád stejný, i když byly zápetky prakticky originální a zajímavé, nic to neměnilo na faktu, že už v první sérii přichází omletina. Začátek to byl moc slušný, ale s přibývajícími díly už to zase tak růžové není. Zajímavá technická - seriálová revoluce s hromadou stereotypu. ()

LordBeeDoO 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se mi nehodnotí jednoduše ... když nad tím člověk nepřemýšlí (pokud možno vůbec), nabízí pohodové vcelku zajímavé příběhy a dobrou humornou zábavu na pozadí. Když se nad tím člověk začne zamýšlet, tak je děj každého dílu dost stereotypní s Carterem jako géniem, co o ničem nic neví :-) .. navíc laťka kvality dost kolísá .. od dobré první a dvou třetin 3. série na vrcholy a o dost nudnější druhé série. Navíc,z vědeckého pohledu je spousta dílů tak trochu až urážka, ale to sem raději tahat nebudu :-) ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Představitelka Allison Blake ve druhé sérii byla skutečně těhotná, což se pro seriál hodilo. (artuš)

Reklama

Reklama