Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Han22 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Seriál mě víceméně baví, má zajímavý sci-fi náměty a prakticky všechny postavy jsou zábavný. Jenže co naplat, připomíná mi to takový vesnický soap opery jako Evervood apod a tyhlety scény ze života lidí z Eureky, co tu jsou sice působí vtipně a pohodově, ale šíleně ředí děj a prakticky ničí jakékoliv napětí. Nevím, nějak mě u toho neláká koukat na deset dílů denně. EDIT po shlédnutí 4. řad své hodnocení neměním. Vědecké zápletky jsou čím dál originálnější, bohužel takovým tím absurdním způsobem a stejně absurdní je, jak Carter vše vyřeší jako superman sám svým selským rozumem, protože přijde na to, co město plné géniů nenapadne. Lehkost a vtipnost a sympatické postavy je bohužel vyváženo neskutečnou řadou vztahů, jejichž neustálé řešení je otravné a ubíjející. Člověk si chvílemi připadá jak když sleduje Beverly Hills. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivá pohodovka. Pilotný film trpí klasickým syndrómom "seriálovítvorcoviachcúnatočiťfilm" ale samotné epizódy sú fajn. Osobne mám radšej seriály, ktorých časti priamo nadväzujú, ale tento ma aj napriek jednohubkám výbornú atmosféru a skvelo vykreslené postavičky. Po veľmi dlhej dobe sa na obrazovku vrátil nevtieravý fireflyovský humor... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Heuréka je fajn seriál. Tohle o něm asi řekne každý, kdo se na něj (i na jediný díl) podíval. Jsou tu sympatičtí herci, prostředí, jednoduché zápletky propojené s hlavní linií každé sezony, je tu také humor a vše se nese v atmosféře pohody. Koncept seriálu je postaven pro pravidelného i svátečního diváka (skoro až ve smyslu různých variací na nemocnice:)), ale trocha ohledů na sci-fi zápletky se samozřejmě vzít musí. Je však škoda, že autoři více neriskovali a volili často spíše klasickou cestu jistoty a tradičních scénáristických kliček (viz. konec druhé série). Pochvalu si zaslouží i slušný dabing, který nevadí a k postavám sedí. Škoda toho až příliš pevného schématu jednodílných problémů, při kterých bude zničena heuréka/svět/vesmír a v poslední chvíli to někomu docvakne a je vyhráno. Při pravidelném sledování je to totiž docela ubíjející:) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu. Pozor - SPOILER! Eureka je podle mě seriál především pro mladší, osobně jsem se na to cítil už moc starý a to je mi jen 20 - ničím mě to nepřekvapilo, ničím nezaujalo. Vše jako bych už znal, odjinuď. Patnáctiletým teenagerům by to zřejmě vyhovovalo o moc víc, ale zase je tam dost zmínek o sexu?? Herci nebyli špatní, vůbec, z tohoto pohledu nemám námitky (rozhodně mi tu nikdo vyloženě nevadil, jako hlavní hrdina v "DEAD LIKE ME"), stejně tak hudba, nebo triky (nebyly to špatné triky, možná byly drahé, ale to co zobrazovali? točící se nesmysly?) Jde tu prostě o příběh. Ten je opravdu slabý a nemůžu říct, že by byl originální. Jakobych to už vše někde viděl, ale co hlavně - líp. Obsah: Město plné vědců. Přijede tam hlavní postava- US Marshall, kterému po dvou dnech vše ukážou (nejtajnější vědecké vynálezy světa!) Mezitím pošucký věděc Walter sestrojí laciný stroj zkázy (pokoušel se sestrojit něco jiného, ale co-to nevíme!) Vzniklý stroj zkázy způsobí "záhadné" pohromy, než někoho napadne, že kdyby ten stroj znovu zapnul, tak třeba ty pohromy přestanou. To je nápad! Maršál mezitím najde autistického kluka (milionkrát chytřejšího než Rain Man), který zná "tajný kód" pomocí kterého se stroj nahodí a pohromy skutečně přestanou! Maršál se sblíží s dcerou a happy end prvního dílu. Prostě coože? Na tohle bych tvůrcům seriálu neskočil snad ani kdyby mi bylo těch patnáct. Pro koho to je a co to vlastně je? Náznaky komedie, ale nesmál jsem se, není čemu. Sci-fi? to že tam maj přístroje, které ve skutečnosti neexistují z toho sci-fi nedělá.. Fantasy to také zrovna není a ačkoliv se to v některých chvílích tváří jako temná podívaná, tak je to spíše limonáda. Kdyby tvůrci přitvrdili, bylo by to lepší, ale chatrný scénář to nezachrání. DRUHÝ DÍL : Druhý díl je o tolik jinačí-lepší, že bych si skoro pomyslel, že sleduji úplně jiný seriál. Zápletka je mnohem zajímavější, ačkoliv i tady jsou různé nesmysly. Ve městě řádí duch, ale co to vlastně je vyřešíte během chvilky! Nakonec vše dobře končí. Ačkoliv scény s duchem jsou dokonce i dost napínavé, pořád je to až moc lehká podívaná. Celkově mnohem lepší, ale stále spíše průměr..Slabé 3***. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama