Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál, plný sympatických postav a dýchající příjemnou atmosférou. Je sice škoda, že některé dějové linie v první řadě zůstávají ležet zbytečně ladem i několik dílů (hlavně ta točící se okolo jediné nepříliš sympatické postavy, psychoterapeutky Beverly Barlowe), ale jinak vcelku spokojenost. 1. SÉRIE - 80 % --- Druhá série už počítá s tím, že je divák tak trochu srostlý s aktéry téhle pohodové podívané. Mezi postavami to více jiskří a nedořešené záležitosti se konečně trochu hýbou kupředu. Jedinou výtku mám k tomu, že se tu opakuje stále stejné schéma, kdy se v Euréce něco porouchá a šerif Carter to za pomoci superchytrých vědců musí napravit. Po tolika dílech už je to poněkud stereotypní. To ale nemění nic na tom, že Eureka je opravdu povedený a příjemný seriál, kterému na přitažlivosti dodávají i charismatičtí herci v čele s Colinem Fergusonem a Edem Quinnem. 2. SÉRIE - 80 % --- Třetí série přinesla menší zklamání v podobě odchodu jedné z mých oblíbených postav, Nathana Starka. Chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho absenci zvykla, což ale Eurece ani v této řadě neubírá (skoro) nic z jejích kvalit. 3. SÉRIE - 70 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Heuréka je fajn seriál. Tohle o něm asi řekne každý, kdo se na něj (i na jediný díl) podíval. Jsou tu sympatičtí herci, prostředí, jednoduché zápletky propojené s hlavní linií každé sezony, je tu také humor a vše se nese v atmosféře pohody. Koncept seriálu je postaven pro pravidelného i svátečního diváka (skoro až ve smyslu různých variací na nemocnice:)), ale trocha ohledů na sci-fi zápletky se samozřejmě vzít musí. Je však škoda, že autoři více neriskovali a volili často spíše klasickou cestu jistoty a tradičních scénáristických kliček (viz. konec druhé série). Pochvalu si zaslouží i slušný dabing, který nevadí a k postavám sedí. Škoda toho až příliš pevného schématu jednodílných problémů, při kterých bude zničena heuréka/svět/vesmír a v poslední chvíli to někomu docvakne a je vyhráno. Při pravidelném sledování je to totiž docela ubíjející:) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemné, nenáročné, odpočinkové, zároveň také dost často nelogické, schematické, neoriginální... Další z řady seriálů stavějících na osvícenském ideálu absolutní všespásnosti vědy a pokroku, narozdíl od všech těch pozitivních sci-fi (Star Trek a spol.) je ale překvapivě úsměvný a oplývající velkou mírou bezstarostnosti a nadsázky. K záporům lze přičíst fakt, že Eureka je hodně výrazně cílena na mladého diváka, jako klad ovšem nutno konstatovat to, že se nikdy nijak zřetelně nepodbízí vkusu teenagera a drží si celkem sympatickou rovinu. Celý seriál většinou příjemně plyne, divák se stále dobře baví, nikdy ale není při jeho sledování přinucen zvolat ono proklamované Heuréka! Prostě jen jeden celkem kvalitní americký seriál z mnoha... Série 1: 70 %, Série 2: 70 % ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bear McCreary: 1. Eureka On My Mind (Eureka Main Title) [0:30] ,2. Sheriff Carter's Theme [3:27] ,3. Prehistoric Love Spores [2:38] ,4. Allison's Theme [2:52] ,5. Through the Vortex [5:02] ,6. Fargo's Theme [2:49] ,7. The Mask of Fargo [2:27] ,8. The S.A.R.A.H. Mobile [1:16] ,9. Let's Get Hitched - Brendan McCreary [3:54] ,10. When You Wish Upon Falling Debris [3:10] ,11. Little Big Bang [2:33] ,12. Henry's Theme [5:21] ,13. Taggart's Theme [2:02] ,14. The Laser Cannon [1:54] ,15. Noche De Sue?osn Falling Debrisryp Brownsteinca Collins/Nina Dobrev/Neil Haskell/Keely Hawkes/Rob Mayes/Rodney To [3:23] ,16. A Nuke for Fargo [5:41] ,17. EurekAerobics - Captain Ahab [2:31] ,18. Victor's Getaway [0:34] ,19. Henry and Beverly [4:24] ,20. Jack and Callie [2:31] ,21. Everyone's Dumb [1:48] ,22. The Heathers [0:37] ,23. Zane on the Lam [2:42] ,24. Erotomania! [2:26] ,25. A Night at Global Dynamics [3:52] ,26. Threat of Nuclear Cleaning [2:19] ,27. A Town Called Eureka [2:10] ,28. Eureka On My Mind Reprise (Eureka End Credits) [0:51], ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Formulář na zrušení smrti nevedeme." Tak to žertuješ, šerife. Vždyť to je 924/B a vyplňuje se ve třech kopiích. Ve vědou posedlém městě je zkrátka možné všechno. Tady totiž hláškuje i šerifův barák, místní géniové v touze za poznáním občas narušují pohyb zeměkoule ve vesmíru, šerif je smířený se svým bezkonkurenčně nejnižším IQ ve městě a mě baví každá Carterova snaha o zachování města ve stavu, kterému nikdy nerozuměl. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originálními nápady Eureka jen překypuje, sci-fi hrátky a nekončící fantazie okamžitě připomene Farscape, ovšem Eureka má mnohem lidštější prostředí. Na jednu stranu se tvůrci nedrží při zemi při vymýšlení zápletky jednotlivých dílů, ovšem na stranu druhou zachovávají prostá řešení (selský rozum always wins) a citelné komediální prvky pro uchování pohodového vyznění za každou cenu. Nečekejte tedy hardcore sci-fi, nejvyšší priorita Eureky tkví v prostém pobavení, což představuje citelný krok stranou od seriálů typu Battlestar Galactica apod. Humor a sympatické postavy beru všemi deseti, vysokou koncentraci typických seriálových klišé již nikoliv. Klišé v tvorbě dramatické linie sice přinášejí "klid" a diváckou vděčnost, jenže s tím i jednoduchost a předvídatelnost všeho, co v Eurece není sci-fi... 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - 70% Druhá série -75%/// Mohlo to být něco, ale skončilo to strašně přízemně a zaměnitelně. Po druhé řadě jsem to už přestal sledovat. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba v USA zažívá v posledních letech revoluci. Jeden kvalitní seriál střídá druhý ještě kvalitnější a člověk si pomalu nemůže vybrat. V této záplavě vítězí originalita, díky které uspěly seriály jako Ztraceni, Prison Break či Heroes a právě originalita je to, co Eurece nechybí. Na první pohled obyčejná americká vesnička, kde se každý zná s každým, všichni jsou na sebe většinou milí... Při detailním prozkoumání však zjistíte, že tu něco nehraje. Eureka je totiž vesnice, kam americká vláda posílá své nejlepší vědce, vynálezce, strážce zákona... Eureka narozdíl od svých konkurentů nenabízí slavné tváře (ale přeci jen některé odněkud znáte, např. Mike Dyson z T2 :) a každý díl je zaměřen spíše na vyprávění kvalitního příběhu, sem tam okořeněného velice vkusnými vtípky. Šerif Carter si mě získal a zařadil se mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy (spolu s Lockem ze Ztracených a Sucrem z Prison Breaku). ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu. Pozor - SPOILER! Eureka je podle mě seriál především pro mladší, osobně jsem se na to cítil už moc starý a to je mi jen 20 - ničím mě to nepřekvapilo, ničím nezaujalo. Vše jako bych už znal, odjinuď. Patnáctiletým teenagerům by to zřejmě vyhovovalo o moc víc, ale zase je tam dost zmínek o sexu?? Herci nebyli špatní, vůbec, z tohoto pohledu nemám námitky (rozhodně mi tu nikdo vyloženě nevadil, jako hlavní hrdina v "DEAD LIKE ME"), stejně tak hudba, nebo triky (nebyly to špatné triky, možná byly drahé, ale to co zobrazovali? točící se nesmysly?) Jde tu prostě o příběh. Ten je opravdu slabý a nemůžu říct, že by byl originální. Jakobych to už vše někde viděl, ale co hlavně - líp. Obsah: Město plné vědců. Přijede tam hlavní postava- US Marshall, kterému po dvou dnech vše ukážou (nejtajnější vědecké vynálezy světa!) Mezitím pošucký věděc Walter sestrojí laciný stroj zkázy (pokoušel se sestrojit něco jiného, ale co-to nevíme!) Vzniklý stroj zkázy způsobí "záhadné" pohromy, než někoho napadne, že kdyby ten stroj znovu zapnul, tak třeba ty pohromy přestanou. To je nápad! Maršál mezitím najde autistického kluka (milionkrát chytřejšího než Rain Man), který zná "tajný kód" pomocí kterého se stroj nahodí a pohromy skutečně přestanou! Maršál se sblíží s dcerou a happy end prvního dílu. Prostě coože? Na tohle bych tvůrcům seriálu neskočil snad ani kdyby mi bylo těch patnáct. Pro koho to je a co to vlastně je? Náznaky komedie, ale nesmál jsem se, není čemu. Sci-fi? to že tam maj přístroje, které ve skutečnosti neexistují z toho sci-fi nedělá.. Fantasy to také zrovna není a ačkoliv se to v některých chvílích tváří jako temná podívaná, tak je to spíše limonáda. Kdyby tvůrci přitvrdili, bylo by to lepší, ale chatrný scénář to nezachrání. DRUHÝ DÍL : Druhý díl je o tolik jinačí-lepší, že bych si skoro pomyslel, že sleduji úplně jiný seriál. Zápletka je mnohem zajímavější, ačkoliv i tady jsou různé nesmysly. Ve městě řádí duch, ale co to vlastně je vyřešíte během chvilky! Nakonec vše dobře končí. Ačkoliv scény s duchem jsou dokonce i dost napínavé, pořád je to až moc lehká podívaná. Celkově mnohem lepší, ale stále spíše průměr..Slabé 3***. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Město plné divů a Jack Carter, sci-fi seriál jak má být. / Viděné epizody z 1-5 série *77.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Opět jeden ze seriálů, který mi předvedl zajímavý první díl, ale nedokázal mě navnadit na další díly. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tvůrci viditelně mají dost praxe ve filmovém (seriálovém) odvětví, protože seriál Heuréka je mistrovskou přehlídkou skvělé kamery, bezchybného střihu a vypiplané režie - po prvním dílu. Hlavní představitel federálního šerifa je velmi podobný našemu Langmajerovi, takže mě ani nepřekvapilo, že jej zmíněný dabuje. Těším se, na co ve městě divů narazím příště, neboť zatím mě seriál hodně překvapil a bude zde asi hodně tajemství, které je třeba odhalit... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad se soustředěním nejlepších mozků své doby do jednoho městečka, roztomile sympatický šerif v podání Colina Fergusona, trhlé zápletky a příjemný humor... Já jsem spokojená, ale přece jen ve mně hlodá pocit, že se s tímhle materiálem dalo víc přitlačit na pilu - sem tam je to maličko nuda. Uvidíme v dalších dílech, už se na ně těším:-). 80% EDIT: Díl za dílem mě přemáhá nepříjemný pocit, že autoři nejsou schopní nebo ochotní přidat grády, přizdisráči jedni, nechávají potenciál a některé postavy až trestuhodně nevyužité. Ubírám zatím jen procenta, hvězdičky možná přijdou na řadu časem: 75% EDIT2: Skončila druhá série a já, ač hrozně nerada, musím zase ubírat. Stále žádná nová šťáva, schéma čím dál stejné, vtípky předpokládané... Pořád příjemná podívaná, ale už tolik nebaví. 69% ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně. Ač to není nic originálního, tak postavy, dialogy a hlavně humor mě dokázaly přinutit k dalšímu sledování. Prim hraje samozřejmě šerif Carter a jeho hlášky, ale pozadu nezůstává ani sympaticky samolibý Nathan Stark. Bohužel od poloviny druhé série začal poměr humoru klesat a epizody se staly monotónními. Třetí série byla ještě mnohem horší než druhá (v době hodnocení jsem viděla všechny existující epizody = do S3E08). Hodnocení jednotlivých sérií: S1 ****, S2 ***a 1/2, S3 (slabší)***. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +sympaťák Colin Ferguson v hlavní roli, zajímavá Jordan Hinson, povedený dabing, zápletky jednotlivých dílů, slušně se rozvíjející příběh postav -nejsem z toho až tak u vytržení, kupodivu některé postavy mě celkem štvali (Ed Quinn), mohlo to být ještě akčnější/// Po třech sezónách si dovolím hodnotit. Kdy že má být čtvrtá? Heuréka je hodně netypický seriál, je hodně zvláštní, má mnoho svých svérázných obyvatel, kde nenarazíte na nikoho kdo by měl menší IQ než vy a přesto se tito obyvatelé dostanou se svými vynálezy do potíží, ze kterých je tahá náš hlavní hrdina svým selským rozumem. K dobru se musí připsat, že občas scénáristé množstvím kvalitních zápletek překvapí, rovněž pak překvapí následné řešení a taky fakt, že novější díly nemají sestupnou tendenci a drží si svůj standart. Hezký seriál, který by klidně mohl pokračovat./// Celkem 74%/// ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Carter má IQ 111, což z něj v Heuréce dělá obecního blba. Oficiálně vykonává funkci šerifa a jeho žádosti o molekulární tamto, nebo interdimenzionální tentononc se u geniálních obyvatel městečka setkávají většinou s posměchem. Ovšem Jack je vybaven koňskou dávkou zdravého selského rozumu a tak genitálním posměváčkům většinou rychle zklapne. Výborný seriál z ghetta pro intelektuální smetánku. ()

Reklama

Reklama