Reklama

Reklama

Ooru naito rongu 2: Sanji

  • Japonsko オールナイトロング2 (více)
všechny plakáty
Japonsko, 1995, 76 min

Režie:

Kacuja Macumura

Hrají:

Kei Nakata

Obsahy(1)

Mladík neprožívá zrovna nejšťastnější chvíle svého života, je totiž vydírán a brutálně šikanován partou homosexuálů. Jednou mu však přijde po internetu anonymní zpráva, která by mohla znamenat pomoc. (ČSFD)

Recenze (18)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden byt, žádný scénář, hektolitry krve, pár křečků, spousta nezajímavých prasáren a především jedna dlouhá bezbřehá a zcela kondenzovaná nuda. Jedna hvězdička za závěrečnou "hlášku"... Ehm, zmiňoval jsem křečky? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po excelentním, mrazivém a dechberoucím prvním díle jsem k druhému dílu přistupoval s patřičným respektem ... No myslím, že v dnešní době tento snímek již ztratil trochu na té zmiňované "intenzitě" a pokud ho člověk shlédne nějaký ten den po prvním snímku, zas tak příliš ho nezaskočí. Každopádně děj je v podstatě podobně postavený jako v díle prvním, partičky mladistvých, jedna šikanována druhou, extrémní násilí, brutalita a zejména notná dávka ponižování a násilné manipulace. Ano, násilná manipulace a psychologické zničení člověka pomocí fyzického týrání je zde do poloviny filmu rozvedeno do těch nejkrajnějších mezí a skutečně se jedná o odpudivou záležitost. Donutit člověka udělat cokoliv na světě, ponížit jej na úroveň věci, odpadu, neživé loutky ... S tímto jevem jsem se zatím setkal jen ve dvou "superextrémních" filmech. Salo 120 dní Sodomy (1974/5) a Broken (2006). Každopádně finále filmu se odehrává v chladném téměř prázdném bytě, kde dochází k týrání, masakrování, sexuálnímu zneužívání a vraždění toho nejrůznějšího druhu a i když se stále jedná o exploitation horror, ten svojí krvavostí dochází až na úroveň splatteru, protože krev zaplní skutečně tak 70% podlahy a stěn bytu plus jednotlivých postav ... A za tohle dávám pátou hvězdičku, protože takhle plynule propojený exploitation, které mohou být často i zcela nekrvavé, a "gore/krvavost/bloody masakr" jsem viděl málokdy... Každopádně film není ve svém ranku tak úplně TOP, jak se z něj dělá a první díl je mnohem lepší, na druhou stranu tento vše vynahrazuje velkolepým finále. Na rozdíl od prvního dílu, toto je jen pro okrajové publikum sledující tyto exploitation rarity, běžný divák by se z toho pozvracel a měsíc by měl noční můry ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu (a celkem průměrnému) dílu je dvojka s podtitulem Sanji rozhodně překvapivý krok dopředu. Délka se rapidně zkrátila, ubylo pitvání se v charakteristice všech postav a místo toho se jde rovnou na věc. Od samého začátku nás film obdarovává šikanou, psychickým týráním a sexuálním zneužíváním hlavního hrdiny, na kterého si zasedl buzerantský kápo tamního gangu. Ten ho i blíže uvede do tajů mučení nevinných dívek. Poslední třetina se však překlopí do totálního masakru, v němž díky baseballové pálce, nožům a kataně se jeden čisťounký byt promění na nefalšovaná jatka. Tohle je zkrátka už zručně natočený japan-shock plný násilí, deviací a krve, což mi v jedničce chybělo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Oproti predchodcovi iné... v duchu x-tých pokračovaní je story odsunútá na tretiu kolaj, stopáž je kratšia a film intenzívnejśí, brutálnejší, úchylnješí. Tu možno hovoriť Japan shocku vo svojej pôvodnej forme, pretože psychického týrania diváka "cez fyzické" na filmovom plátne sa nám dostáva v notných dávkach, už od prvých minút. Špeciálne miesto tu majú tradične ženy, ktoré sú sadistickými homosexuálnymi postavené na úroveň odpadu spoločnosti. Čize po stránke príbehovej úplný šrot, ale hororový fanda jása (špeciálne ten s úchylkou na japonské úchylky). 50% trochu zvráteným spôsobom obhájené tri hviezdy, ale budiž (také sa vážne často nevidí). ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina tohoto filmu je absolutní lůzr, který je šikanován a vydírán partičkou dosti hustých sadistických homosexuálů (opravdu netuším, proč jsou to zrovna homosexuálové, asi režisérova averze). Když už jejich týrání nedokáže vydržet, požádá o pomoc jediného přítele, co má, kamaráda, kterého potkal na chatu na internetu. A dokonce se neobjeví jen jeden kamarád a konečně se poprvé po dlouhé době cítí šťastný celý den, ale po tomhle skvělém dni přichází noc a tahle noc bude hodně dlouhá. All Night Long 2 je film, který má z celkové stopáže jen asi tak 15 normálních minut. Zbytek je obrovský nápor na divákovu výdrž, protože zobrazování násilí jde do těch nejextremnějších poloh. Přesto pořád má tento film děj a není to jen nějaká bezduchá fraška jako některé fake snuffy. Tohle je jeden z nejbrutálnějších, nejkrvavějších a na divákovu psychiku útočící exploitation horror, co jsem viděl. A co se týče těchto extrémních filmů, viděl jsem toho docela hodně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat,že dvojka se mi líbila víc než první díl.Být šikanovanej bandou gaylordů mi prostě přijde jako originální nápad.Oproti jedničce míň zbytečných keců.A samotný rape & revenge finále je taky o dost krvavější a hlavně brutálnější.A jestliže je uhlazenější jednička určena širšímu diváckýmu osazenstvu,tak dvojka je jen pro fajnšmekry libující si v extrémnějších kouscích(přesně jak uvádí Flipnic).Jelikož prvnímu dílu jsem dal 4 hvězdy a dvojka se mi líbila o trochu víc.Nemůžu jinak než 5 hvězd. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že kvôli tomuto pokračovaniu som zmenil hodnotenie prvého dielu - All Night Long (1992) z 5 hviezdičiek, na štyri. Prečo? Tento diel ponúka oveľa viac čistého a lepšie stvárneného exploitationu, po ktorom prahnem. Dej jednotky bol k tomu ešte aj extrémne nevyvážený (Ako napr. v HK Cat III snímku Untold Story, The (1993), ale to je o niečom inom) - hodinu sa to rozbiehalo a potom 20 minút vynikajúceho gore úletu. Tento diel je na tom práve inak. Zo začiatku ponúka trýznenie, síce bez krvi - chlapec dlží bande prachy a tá ho od neho vymáha. K tomu ich šéf je hnusný gay, ktorý ma na neho zálusk. Takže okrem kopania, tu nájdeme aj homosexuálne obťažovanie. Ale tu to začiatočné násilie nekončí! Šéf ho potom pozve do svojho luxusného domu, kde drží jedno dievča. A to dievča je pekne sfetované, hladné a zúbožené! A on si s ňou samozrejme robí, čo chce. Kŕmi ju ako psa, mláti atd. Chlapec jej chce pomôcť, ona mu vyfajčí vtáka, no aj tak nič nemôže robiť. Musí sa ešte k tomu brániť homosexuálnym nájazdom pána šéfa gangu (a snáď sam sa bojí o svoj život...). (Samozrejme, násilie pokračuje až do konca, s veľmi malými prestávkami.) Ďalej dej nebudem prezradzovať, okrem toho, že na konci sa dočkáme (tak isto ako v jednotke) premeny hlavnej postavy z mierumilovného (vyrábal akési bábiky (tomu som síce veľmi neporozumel, ale asi to bolo na vykreslenie charakteru)), tichého a ustráchaného chlapca na monštrum prahnúce po pomste a spravodlivosti. Musím ešte vyzdvihnúť hudbu, ktorá je ku niektorým scénam fakt dobre vybraná. Film síce nedosahuje, taký vrchol ako August Underground's Mordum (2003), alebo tiež vynikajúci japonský exploitation Grotesque (2009), ale aj tak je to perfektný snímok z japonskej úchylnej tvorby. K tomu má ešte rozumný čas trvania (čiže nič sa zbytočne nenaťahuje). Čakal som, že tretí diel - All Night Long 3: The Final Chapter (1996) bude niečo podobné, síce nebolo, ale tiež sa oplatí kuknúť. Na tejto série je dobré, že každý diel je v mnohých veciach odlišný od ostatných... Uvidíme, čo ponúkne štvorka - All Night Long 4 (2002) a päťka - All Night Long: Initial O (2003). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Smrdíte jako zvířata. Kdyby neexistoval sex, nepřežili byste." Matsumurův manifest misantropie pokračuje druhou kapitolou. Která technicky vzato kopíruje předchozí kapitolu, jen přidává trochu toho znechucení člověkem. Z postav v tomto filmu se vám prostě bude dělat fyzicky i psychicky špatně. Snad proto, že je "jen" zopakován (leč zintenzivněn) záměr a kostra předchozího filmu, je tohle trochu slabší (ve vyvolání hnusu a odporu ale tak nějak intenzivnější). Trochu mi totiž vadilo odsunutí příběhu až někam na třetí kolej. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Viditeľne sa tu nešlo páchať násilie v psychologickom podtexte, ale len samoúčelne vrhať ľudské telá do až delirických bolestí. Nemá to atmosféru ( čo je zrejme spôsobené lacne pôsobiacími interiérmi ) a ani gore nič moc. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola celkom iná šou ako v jednotke. Je tu veľa nechutnosti, zvratenosti, surovosti aj brutality. Ale som prekvapený, že film má aj umeleckú hodnotu, či vizuálom, či hudbou, či interiérom bytu, kde sa film skoro celí odohráva. Tento film nemal čas nudiť, nielenže stopáž bola ideálna, ale film stále pulzuje, stále pumpuje nejakú tú šokujúcu momentku. Chlap za tebou, ti jebne po tvojej hlúpej hlave- dialóg, ktorý vie povzbudiť. Je tu viacero brutálnych nápadov, ktoré silno zvyšovali moje odhodlanie dať tomuto filmu najvyššie hodnotenie.Tak tento kúsok sa veľmi podaril, nedávam 5* takýmto filmom bežne a keď tak, len výnimočne a práve teraz je ta vhodná chvíľa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Drsné, ale pořád dobré. Nesnáším šikanu, k tomu se přiznám, Myslím si, že kdokoli šikanuje, je prostě ubožák. Proto mám rád filmy, kde je šikana potírána. Tohle je sice hodně extrémní způsob, ale stejně je podán tak, že vás to zaujme, drsné, krvavé, ale přece jen ne tak moc explicitní - pořád jsou to Japonci, kdy něco nejsou ochotni zobrazit. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jen doufám,že kdybych někdy náhodou rozbil nějakýmu připosraženýmu obrýlenýmu japončíkovi jeho panenku,tak mi dá nejřív čas se mu omluvit. (dvě scény mě,koukače na spoustu i hnusných filmů ,dost dostaly,-kastrace toho odpornýho tlusťocha malinkým nožíkem, a záběr na opuštěnou krví a exkrementy řádně zaflákanou postel bez jakéhokoli komentáře) (sň)Uf. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pouze pro zvrácené a úchylné magory!Zdravím :)!Další z japonských,pro normálního člověka nepochopitelných,exploitation zrůdností,zobrazování násilí v té nejextrémnější podobě.To fakt nemá cenu komentovat,kdo se kouknout chce,ten se na to koukne a zbytek(tedy všichni...i včetně těch,co se na to kouknout chtěli) si budou jen ťukat na čelo,a dlouze filozofovat,co autory vede k natočení takové ujeťárny.Ale třeba jde fakt jen o bizardnější zábavu 8D! ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Po výtečně temném prvním dílu mi trvalo poměrně dlouho, než jsem se pustil do druhého. Musím říct, že ačkoli míra násilí šla poměrně razantně nahoru, dojem poněkud poklesl. Zkrátka se to do mě nezařízlo tak hluboko a o nějakých dlouhodobějších jizvách nemůže být řeč. Přesto, v rámci žánru to nepochybnou úroveň má. Obzvlášť hlavní zmrd (promiňte, ZMRD) je opravdu na vykuchání. Každopádně se těším na další díl, do kterého vkládám velké naděje. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola celkom fajn, trom smoliarom sa proste všetko brutálne posralo a malo to zaujímavú industriálnu atmosféru. Dvojka sa presúva k takzvanému torture pornu, sústredenému na zobrazovanie ponižovania a mučenia. Oproti jednotke je však Atrocity rozhodne údernejšie a chválim aj celkové vygradovanie takmer bezdejovej historky založenej na úplne zbytočnom násilí. "Hrdinom" je ďalší lúzer ktorého šikanuje banda grázlov na čele s homosexuálnym sadistickým zmrdom. Buzerácia sa však neobmedzuje len na toho jedného chudáka, uvidíme aj mešuge ženskú s vytrhanými nechtami, ďalšiu zdrogujú a naštia jej na hlavu, ďalej nejaké gay cmuky harašenie a všetko končí tým že chudák lúzer v záchvate všetkých umláti bejzbolkou, zapichne katanou, vykastruje nožíkom a homo šéfovi vypáli hubu tým jeho megazapalovačom. Je to lacné a nie moc dobre zahrané, ale istá pôsobivosť absurdnosti sa tomu uprieť nedá. Ale tie srandovné zvuky pri orálnom sexe byť nemuseli. Každopádne to bolo lepšie než som mohol dúfať. ()

muti 

všechny recenze uživatele

po uplne zlej jednotke je dvojka lepsia, to je na takychto seriach dobre, ze kvalita nemusi jednoznacne klesat. su tu uz aj dobre scenky aj ked je to cele take podomacky natocene. ten mega zapalovac by som veru bral ;) ()

klobasa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 3*,ale jen pro to,že jsem minulému dílu dal 2.Jinak to teda není žádný šlágr.Co k tomu dodat.Koncept filmu mě přijde takřka stejný jako u jedničky, jen se trošičku přitvrdilo.A tím trošičku myslím TROŠIČKU!Čtu tu zdejší komentáře typu jeden byt a hektolitry krve,kastrace malým nožíkem, postel pokrytá krví a exkrementy,jeden z nejbrutálnějších filmů co jsem viděl.Hahaha.No já nevím asi jsem divnej,ale tohle je zkrátka šikmooky drama jak ma bejt, nic víc.Uťáplo s brejlema co si dělá ve volnym čase panenky se tu zaplete s bandou nějakýho homouše co ho strašně žere a pozvánim domu na véču a ponižováním jedný sjetý šlapky se mu snaží ukázat jak je hrozně cool.No dál se to žene v očekávanym duchu a tak se tohle uťáplo se svejma kamarádama nedobrovolně ocitne v onom bytě toho hlavního buzíka v grandiozním finále.No co dodat?Je to fakt grandiózní!Několik hlav propíchlejch katanou a hrátky s mega zapalovačem.Nebo to byl autogén?Každopádně zívačka!Jo malem bych zapomněl.Kastrace malým nožíkem!Píchat nožem do kalhot nacpanejch slámou je fakt na psychiku(zvuky stejně jako u orálu odvedeny na jedničku :-)).A i ten záběr na postel znečištěnou krví a exkrementy me zkazila následující scéna, kdy spolu hlavní aktéři týdle fakt nechutný zábavy laškují ve vaně.Asi jsem strašně drsnej člověk,ale tenhle film mě na prdel fakt neposadil! ()

Reklama

Reklama