Paradise Kiss (TV seriál)
パラダイス・キス
(Japonsko) -
Paradise Kiss
Animovaný / Drama / Romantický
Japonsko, 2005, 12x25 min
Příběh vypráví hlavní postava 18-náctiletá Yukari, která studuje střední školu a učí se na zkoušky do kterých jí nutí její matka. Je velmi krásná a jednoho dne jí zastaví na ulici mladík jménem Arashi, který jí nabídne, aby byla modelka pro jejich oblečení, které má značku Pradise Kiss. Yukari nejprve odmítá, ale pak souhlasí. Seznámí se s Isabelou a Miwako( ty patří do jejich „módního týmu“) a s pohledným gentlemanem Georgem, který jí okouzlí..Dostane se do světa módy, který jí může hodně dát, ale zároveň i vzít….. (Kesidy)
AngelAngie
Moje první setkání s anime, které mě hned hrozně moc šokovalo - věty typu: Ty se semnou nechceš milovat, protože u toho moc křičím .. - jsem opravdu nečekala ani v nejmenším, výborná kresba, příběh, ..(25.8.2008)
Subjektiv
Děj - Yukari, krásná, ale jinak nevyčnívající středoškolačka se seznámí s pár návrháři-studenty, kteří tvoří "módní studio" Paradise Kiss. Ti zatouží po tom, aby jim dělala modelku a tím pádem je Yukari katapultována do světa módy. A s ní i divák. Žánr - Paradise Kiss patří k žánru josei, což je jakési "shoujo pro dospělé" či "realistické shoujo bez přílišného patosu". Máme tu milostný vztah, ovšem bez "shoujo osudovosti" a "síly lásky, která vše přemůže atd. Prostředí - Jelikož jde o oblékání, tak se tvůrci dost vyřádili v kresbě postav. IMHO se jim dosti dařilo. Subjektivní pohled - I když je jednání postav vcelku (ba u mnohých i hodně) uvěřitelné, příběh mě příliš nezaujal. Začátek dráhy modelky a normální milostný vztah. A ke světu módy nemám kladný postoj. Přesto nemůžu tomuto seriálu upřít, že je udělán kvalitně. Příjemnější zkušenost s josei jsem však udělal při sledování Hachimitsu to Clover. Nakonec tedy dávám lepší ***.(5.7.2007)
Zíza
Co se mi na tom líbí nejvíce? Jak krásně je to uvěřitelné. A i když mě "o 10 let později" překvapilo - ne kvůli tomu, co tam bylo, ale už kvůli tomu samotnému - dávám skoro plný počet. Přirovnáno k 8,5/10. A opening i ending jsou dobré písně. ;-)(2.9.2009)
Deschain
Najväčšie prekvapenie? Zatvárací song od Franz Ferdinand - Do You Want To. V prvom diely na konci som myslela, že zle počujem, keď sa ozvali prvé tóny. Zo začiatku som mala trochu problém si zvyknúť na animáciu a ešte stále celkom nechápem tie prechody animácie do „škaredého“ módu, keď postavy vyjadrujú nejakú silnú emóciu a väčšinou pri tom po sebe kričia, ale postupom deja som si zvykla a aj postavy sa mi začali páčiť viac ako na začiatku. Príbeh je jednoduchý ale uveriteľný a civilný. A rozhodne ma opäť potešil záver. (8.5.-16.5.2011)(16.5.2011)
Pirkaf
Parakiss patří k tomu nejlepšímu, co vytvořila shoujo superstar Ai Yazawa. Naprostá delikatesa.(8.9.2007)
Cassandra
Pokud se občas cítíte trochu nejistě a nevíte přesně, co chcete v životě dělat (a navíc jste žena), je tohle seriál pro vás, a nemyslím to výjimečně nijak ironicky, je prostě dobrý :) Postavy, i když mnohdy lehce extravagantní, jsou věrohodně napsané, dialogy přirozené, animace a hudba nadprůměrné. Jediné, co bych vytkla, je mírná ztráta tempa po sedmém díle, seriál patří mezi ty, kde se mi více líbila první polovina.(12.1.2008)
Loooki
Moje prvé anime v živote...ktoré mi aj hneď vyšumelo z hlavy.(16.11.2008)
Brion.y
Franz Ferdinand. V endingu i na plagáte. Svižné tempo. Pánske košele. Dámske boty (vraj dokonalé, tvrdí najväčší domáci odborník na obuv). Fešný kaderník. Pozreté na jeden šup. Páčilo sa. Maybe thank God (,) I´m a woman :D(4.6.2011)
Monoxid
V každém cynikovi hoří plamínek beznadějného romantika. V každém beznadějném romantikovi hoří plamínek cynika. (převzatý citát o ateistech)(27.2.2012)
Plasticine
jedno z těch hodně lepších josei. animace přímo božská (Yazawa! Yazawa!) a hodně se mi líbilo i originální nadabování. ze začátku mě anime dost bavilo. stylový opening, krásné šaty, fandila jsem Yukari i bisexuálnímu bišíkovi Geogremu, občas se i zasmála a to všechno uzavíral skvělý ending od Franz Ferdinand. jenže postupem času mě všechny postavy jaksi začaly nehorázně štvát.(1.3.2010)
TaanStari
Působí to na mě zvláštním dojmem. Po všech těch shōnenech ale dobrý zpestření.(16.7.2007)
fr3ak
Mé první josei a musím říct že jsem byl velice překvapen. Vlastně skoro až šokován a to pouze v tom pozitivním slova smyslu. Móda mě nijak nebere a romantiku nevyhledávám. Přesto mi to zde vůbec nijak nevadilo a vztah mezi lehce naivní Yukari a cílevědomým Georgem byl naopak celkem uvěřitelný a to je (krom openingu a endingu) největší síla seriálu. Jen to "10 Years Later" si možná mohli autoři odpustit. Samotný závěr by bez toho dle mého fungoval i tak skvěle. Doporučuji.(12.3.2012)
Leyla
Nádherná animace!!! Ale to je asi tak všechno...Carrie i George jsou sympaťáci, ale zbytek osazenstva mi spíš lezl na nervy, nebo mi přišel, že je tam jen tak navíc...Miwako bych vetsinou nejradsi propleskla a to mi obvykle tyhle kawaii anime postavičky vůbec nevaděj. Navíc rozhovory, kdy je záběr na vařící se kafe a do toho si někdo někde mimo záběr povídá...ne-e, nic pro mě. A to jsem byla tak moc nadšena NANou od stejného tvůrce...zklamání(9.6.2010)
Rediik
Poměrným překvapením pro mě bylo tohle anime. A to příjemným. Na to, že mě příliš nezajímá prostředí extravagantní módy, módních přehlídek a podobných, Paradise Kiss byla zajímavá parta lidí, která dobře rozuměla tomu, co dělá. Rozhodně kvalitně propracované anime, reálné postavy (s výjimkami) a fajn hudba. Dvanáct epizod bylo tak akorát.(14.7.2011)