Reklama

Reklama

Utopená ponorka

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Dobrodružný
Československo, 1971, 10 min

Obsahy(1)

Plošková sarkastická parodie na komiksové seriály z třicátých let nedávno minulého století. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Utopená ponorka spadá do série krátkometrážních stylových parodií Václava Bedřicha na motivy šestákových brakových detektivek 30. let. Proradný doktor se svojí bandou ohrožuje počestnost půvabné dívky a život jejího statečného ctitele. Vystačí si přitom beze slov a celé se to nese v komediálně odlehčeném hororovém stylu. Hororovou stránku obstarává výtvarná část Vladimíra Kopřivy a hudba Luboše Fišera, komediální nadhled zase scénář, který divákovi umožňuje shlédnout úspěšný souboj vodního šlapadla s motorovým člunem, a zmíněný nadhled konec konců obsahuje už název dílka. Celkový dojem. 70 % ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Tu sa píše v obsahu aj komentároch, že ide o paródiu komiksov z 30. rokov. Nakoľko predlohy nepoznám, predstavuje pre mňa táto "paródia" plnokrvný pôvodný dobrodružný animovaný film s jemným humorom a skvostnou animáciou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skoro si připadám jako padouch, jelikož tři hvězdičky se mi zdají málo, ale čtyři zas zbytečně moc. Díl tento se mi líbil víc, než-li Smrtící vůně, určitě to bude mít co dělat s tím, že je zde víc hudebních motivů a hlavně - víc padoucha a jeho poskoků, kteří jsou jednoduše ku nadsázce stvořeni (cigareta stále v puse atp.). Pořád mi tam ale chybí *něco*, které by výsledek nějak víc ozvláštňovalo. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

V třech sériích Mistrů animovaného filmu se objevilo mnoho krátkých animovaných filmů. Některé bych ale radši neviděl... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuhle animovanou sérii podle šestákových dobrodružných příběhů jsem náhodou zahlédl na CS Filmu, tedy jen některé díly, a uchvátila mne. Příběhy jsou samozřejmě na jedno brdo - šílený vědec za pomoci svých tří poskoků unese krásnou manželku jednoho mladíka, mladík je pronásleduje a po nějaké honičce dívku zachrání. Ale ta animace je dokonalá, včetně výpravy (tedy animace ulic, domů, skladišť, lodí, pyramid, džungle, dnů a nocí), o hudbě nemluvě, plus některé nápady (třeba honička v lunaparku). V tomhle dílu profesor dívku unese při hrátkách na moři do své ponorky. Trochu mi zde chybí ta propracovanost ostatních dílů, úvodní sekvence je poněkud nudná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hudební doprovod byl na můj vkus až přespříliš dramatický a vyhrocený. Na druhou stranu je to právě hudba, která dolaďuje příběh nebo ho dokáže zlikvidovat. Detektivní zápletka je sice stokrát ohraná, ale to mi nevadilo. Je to klasika. Nevím, proč jsem si v roli padoucha představovala zrovna Miloše Kopeckého. Dětem bych tenhle animák nepouštěla. Mohly by z něho mít noční můry. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jednotlivé díly této (aspoň pro mě) neznámé série připomínající brakovou dobrodružnou literaturu z počátku 20.století a jsou příběhově vesměs stejné a mění se jen prostředí. Všechny taky spojuje stylová animace a výborná hudba Luboše Fišera, která celou atmosféru povyšuje minimálně o stupeň výš. V českých luzích a hájích je podobná akční perla nevídaná. Viděl jsem jen 4 povídky, které se dají najít na uloz.to. Podrobné hodnocení bude u všech stejné, ale přesto se mi nejvíce líbily kvůli okatě přeháněné parodičnosti díly Utopená ponorka a Poklad v pyramidě. Tato mi konečně zodpověděla tajemnou otázku z dětství, když jsem viděl její část na ORF a neustále jsem hledal, kdo natočil animované pokračování Adély, která ještě nevečeřela ;-) takže nenatočil a je to škoda ... [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Nepovedená, trochu krvavější variace na Karla Zemana. Z jednoduchou zápletkou. V podstatě o ničem. Ale své diváky si to asi najde, Viz zdejší (nad)hodnocení. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jako parodii jsem to bohužel nebral, jelikož žádné z komiksů tehdejších let jsem nečetl a ani neviděl. Samotný filmeček se mi tak líbil sám o sobě. Gangsterský úvod připomíná trochu Kapitána Nema, trochu Fantomase. Film má též hororový nádech, ale také je dramatický a některými detaily nebo scénami pobaví. Ostatně, už samotný název značí, že to nebude nic, co by se bralo příliš vážně. ()

Reklama

Reklama