Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

villon17 

všechny recenze uživatele

Jednotlivý série jsou zajímavý, co díl, to napětí k prasknutí, taktiky, intriky, fandění..., nejradši bych celou sérii pustila najednou, když skončí, rozeběhne se nová, o tom samym, nic novýho se vpodstatě stát nemůže a stejně je to pořád přitažlivý a čumim na to každej den:D. Největšim přínosem je asi to, že dvojice o sobě pozná, co nevěděla, a naučí se o tom druhym člověku spoustu novejch věcí, který by se doma na gauči neprojevily. A na uplnej konec, po tom všem úsilí, nervech a sáhnutí si na nejhlubší dno, to vyhraje tým, do kterýho bych to občas neřekla a ostatní nedostanou ani cent. Smutný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

THE AMAZING RACE, skvělá neotřelá a geniální hra, která sází na naprosto banální věc, cestování. To, co z toho dokázala CBS vytřískat je neuvěřitelný úspěch a zároveň zatraceně zábavné. Stejným způsobem mě dokázal strhnout pouze Survivor a ačkoliv jeho jsem měl v oku od roku 2001, kdy jsem byl těsně před pubertou, The Amazing Race jsem poprvé zhlédnul až před dvěma týdny. Každé zastavení v boxech, každá objížďka, zrychlení a zátaras jsou neuvěřitelně chytlavé a pokud vás tato hra pohltí a vy fandíte těm svým, jste napumpovaní adrenalinem k prasknutí. Takhle soutěž je neuvěřitelně akční a zběsilá, ze začátku každé série téměř geniálně nepřehledná, takže pokud někoho odradilo prvních pět epizod, tak velká chyba. Soutěž totiž dostane ty pravé grády teprve ve chvíli, kdy nám trochu prořídne pole, když zbude posledních 5 týmů, tak už to začne být více zajímavé a přichází to, kvůli čemu tato show vyhrála 6x po sobě cenu EMY. Čas vyhrazený pro jeden tým se zvyšuje a my tak můžeme sledovat každé zakopnutí a zdržení se. Více o soutěži na mém profilu, ale v rychlosti S08 - 70%, S09 - 80%, S10 - 90%, S11 - 70%, S12 - 100%, S13 - 65%, S14 - 80%. A ještě něco, omezte prosím v komentářích ty hrozné spoilery!!! Nic mě nenasere víc, než když jdu ohodnotit pořad a zjistím vítěze sezón, které jsem ještě neviděl. 100% 9.11.09. více zde - http://the-amazing-race-cz.blog.cz/ ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Narozdil od jinych reality show se na tohle da koukat. Porad se tam neco deje, je to svizne, s docela crazy ukoly, navic krasna exoticka prostredi a ma to takovy adrenalin cestovni horecky, kterou kazdy zna, kdyz ma balit nebo si splete misto srazu, odletu apod. Navic fakt neskutecne pestra sebranka soutezicich...pastori, babicky, studenti, Zidi, bratr a sestra, byvali manzele, chybeji snad jenom Martani :) Jako u kazde reality show nemam potrebu to sledovat pravidelne, ale kdyz to nahodou bezi, da se pri tom "vypnout" a sledovat. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Výborná cestovatelská reality show, která prošla neskutečným vývojem, ve kterém se brousila do čistého drahokamu. Všechny série sice nejsou za plné hodnocení a dost záleží na týmech, jednotlivých zemích či nevraživosti mezi nimi. Jako celek se však jedná o výbornou nenáročnou zábavu. oblíbené týmy: Joe & Bill, Chip & Kim, Colin & Christie, Azaria & Hendeka, Ronald & Christina, Victor a Tammy, Nat & Kat, Cindy & Ernie, Leo & Jamal oblíbené série: 1, 3, 5, 7, 10, 12, 14, 17, 23 ()

Moly 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější rozdíl mezi Amazing Race a Survivorem, se kterým se srovnání přímo nabízí (už jen skrze fakt, že Keoghan spolu se spolu s Probstem dostal do úzkého výběru moderátorů Survivora. Uspěl však Probst, bez jehož projevu a trefných (i když občas lehce subjektivních - o tom, zda je to ku prospěchu věci či na škodu, si rozhodněte sami) poznámek si už Survivora ani nedovedu představit. Keoghan však hlavouny z televize rovněž zaujal, a tak mu nabídli stejný žánr jen v jiném formátu), je fakt, že zatímco v dílech Survivor Reunion (které slouží ke shrnutí toho nejlepšího a nejzajímavějšího a k sebereflexi hráčů) se hráči možná až trochu alibisticky plácají po zádech s tím, že všechny ty intriky a vyhrocené situace byly součástí "hry", která nemá se skutečným životem a chováním k jejich blízkému okolí pranic společného, Amazing Race je o reálných vztazích, o blízkých lidech, o světě, jak ho známe. Obě show tak tlačí na psychiku svých hráčů, každá to však dělá jiným směrem. Zatímco v Survivoru se od těch lidí nedá utéct a hráč se musí naučit s nimi fungovat, musí s nimi počítat a kalkulovat, tady musíte (nakonec) od ostatních utíkat, o to více příležitostí však potom máte vyřvat, vyhulákat a vyburácet své nejniternější pocity a strachy (či nejpovrchnější) na prvního a jediného, kterého máte stále po ruce - vašeho spoluhráčského partnera. V tom pak shledávám Amazing Race jako drtivější pro psychiku a vztahy. Survivor je jako seriál, někdy sitcom, jindy detektivka, tuhle thriller, támhle mýdlová opera či komedie, Suvivor je jako lidské šachy se sportovními vložkami, a proto ho miluju (jde o jakousi samostatnou realitu v realitě, něco, co probíhá opravdově, ale nám se prostě nestane). Amazing Race je závod F1, je opravdovější, ale také syrovější a surovější. Komentuji trochu zkrátka, hned v polovině první série, ráda se podívám na další, ale obávám se, že jsem se představy toho všeho trochu zalekla, a tak Survivor zůstává mým číslem 1. //EDIT: Oblíbené dvojice (dle pořadí) 1. série: Drew s Kevinem, Brennan s Robem, Frank a Margarite, Dave a Margaretta. 2. série: Oswald a Danny, Cyndi a Rusell, zpočátku i Tara a Wil či Gary a Dave. 3. série: Ken s Gerardem, Drew s Derekem. 4. sérii nesleduji, neb jsem si tu v zajímavostech přečetla neoznačený spoiler. 5. série: Charla a Mirna, Chip a Kim. 6. série: Jednoznačně nejoblíbenější postavou se zde stává Phil (ten chlap zraje (nejen) profesně jako víno). Ze soutěžních dvojic zaujali Kris s Jonem, Gus s Herou, Lori s Bolem nebo mormonské sestry. Naopak Jonathan posunul hranice buranství a hulvátství na nový level. 7. série: Rob s Amber, Brian a Greg. //P.S. Varování: Znělka Amazing Race je silně návyková. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Penn Holderness ze 33. série trpí nemocí ADHD. (Zix.)
  • 33. série se nejdříve natáčela v únoru 2020, kvůli pandemii covid-19 byla ale poprvé v historii přerušena a natáčela se až po 19 měsících  v září a říjnu 2021. (Zix.)

Reklama

Reklama