Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Výborná cestovatelská reality show, která prošla neskutečným vývojem, ve kterém se brousila do čistého drahokamu. Všechny série sice nejsou za plné hodnocení a dost záleží na týmech, jednotlivých zemích či nevraživosti mezi nimi. Jako celek se však jedná o výbornou nenáročnou zábavu. oblíbené týmy: Joe & Bill, Chip & Kim, Colin & Christie, Azaria & Hendeka, Ronald & Christina, Victor a Tammy, Nat & Kat, Cindy & Ernie, Leo & Jamal oblíbené série: 1, 3, 5, 7, 10, 12, 14, 17, 23 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

"Philééé, už běžíme!" Tohle je moje jediná televizní závislost. Klobouk dolů před tvůrci, kteří dovedou dvakrát do roka ukočírovat tenhle závod kolem světa. Každá řada má pečlivě vybrané soutěžící, takže ano, opakovaně tu vidíte soutěžící páry typu "prsaté blondýnky", "přátelé z dětství" nebo "nefunkční partnerská dvojice", ale v každé sezóně máte i překvapení typu dvojice "sedmdesátiletý dědeček a jeho vnuk", "trpaslice a její sestřenice" nebo "alternativní dvojka hypíků". Plus tu samozřejmě nechybí padouši, kteří v rámci hry provádějí menší či větší podrazy. A tyhle dvojice jsou vhozeny do stresujícího závodu o čas kolem světa. A že se podíváte do zajímavých koutů naší planety! Konečně reality show, kde se neřeší, kdo komu co řekl, kdo koho pomlouvá a kdo se komu líbí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která díky kvalitnímu výběru a zajímavým lokacím baví každou sezonu. Nepamatuji si vysloveně slabou sezonu, v které bych někomu nefandil, někdo mi nevadil a neviděl jsem skoro celý svět. Mezi Reality show jde o velmi zajímavý počin, který možná nezaujme všechny, ale jehož prožití musí být úžasný zážitek. Třeba se jednou "hra okolo světa" dostane i k nám :). Sezona IX.: úchvatná jízda, plná soubojů na ostří nože, perfektně vybrané týmy, které si dokázaly konkurovat prakticky neustále. Výhry v etapách byly několikrát nečekané. Celkový tým, který získal 1 milion dolarů byl od prvního okamžiku mým soukromím favoritem a moc jsem jim to přál (závěrečný nervák s vlajkami je naprosto boží). Bezchybných 5*/100% za dosavadní nejzajímavější jízdu. TTOW! Sezona X.: slušná sezona. Několik týmů je od počátku odepsaných a jeden z nich, opravdu nejvíce pro mě nenáviděný tým s upištěnou ženskou, vydrží z looserů nejdéle. Jinak ze všech týmů jsou 3-4 silné, z kterých jsem fandil krásným Misskám (Dustin!Dustin!), ale několik dílů bylo bez gradace a týmy chvílemi dost nudili. 80% Sezona XI.: all star sezona mě poněkud zklamala v týmech, kde byla více než polovička zúčastněných předem odepsána a naopak potěšil výkon "netradiční dvojce sestřenic" a celé finále. Osobně jsem fandil misskám:) tak třeba příště 85%. Sezona XII.: z počátku nesympatické týmy se rychle vyfiltrovaly a závěr je opravdu vynikající. Především v druhé půlce jízda...85%Sezona XIII.: Opět zbytečné týmy, ale celkem sranda především v druhé půlce. Rozhodně nezapomenutelný "pochod" Dana:) to se budete smát hodně dlouho... 85%Sezona XIV.:tradičně slabší začátek, ale brzy se začalo ukazovat, které týmy budou opravdu silné. Finální trojice tak nebyla překvapení a závodu nechyběli americké emoce (Luck), emoce (roztleskávačky) i rodinka (Japončíci). Typicky americký sezona se vším, co amerika miluje... ale stejně těch 85% tam spadne i za ten finální propad z první příčky na třetí v poslední překážce a dvojici malých mužů, co dostali 2 hodiny stopku:) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Súťažiaci cestujú po celom svete, spoznávajú špecifiká krajín a snažia sa vystačiť s obmedzeným rozpočtom na letenky, taxi a spol. Nápad dobrý. Finančne určite dosť náročný projekt. Ale čo sa týka samotného diváckeho zážitku, tak až taká bomba to nie je. Skôr niečo veľmi jednoduché s veľmi pestrými kulisami. ()

karinakari 

všechny recenze uživatele

Amazing Race se rozhoně řadí mezi nejlepší reality show, které kdy byly odvysílány. Nejenom že je show neskutečným způsobem dech beroucí a nervy drásající, ale i se díky ní můžete podívat do různých koutů světa a vidět tamější kulturu. Občas jede Amazing Race takovým tempem až se mi z něj točí hlava (rychle rezervovat a koupit letenky, jet na letiště, odletět do nového města, soutěž..). Doporučuji koukat na Amazing Race s někým dalším. Ne jednou jsem byla svědkem hádky typu: „Jéé, ten je tak hodnej, že jí nevynadal za to, že nechala mapu na benzínce.“ „No já bych jí zabil!“. A máte zaděláno na oheň na střeše. Dokonalost pořadu spočívá v tom, že celou soutěž může vyhrát i pár, který se vždy pohyboval na předposledních místech jednotlivých etap. Dvojice, které na sebe řvou všemi možnými nadávkami a na konci etapy se objímají a vyznávají lásku, patří k těm nejlepším. Byla jsem strašně zvědavá na 15. řadu, kde byla jednou ze zastávek Praha a ČR opět nezklamala - zácpa na Evropský a „skvělá“ domluva angličtinou. I v největších prdelích světa se soutěžící domluvili stokrát líp. Úkoly typu najdi jehlu v kupce sena (a to fakt doslova) trvají klidně i 20 hodin a přesně ty dělají Amazing Race něčím neuvěřitelným. Už se mi několikrát zdálo, že se závodu účastním, ale upřímně ani za mák bych to nedala. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (82)

  • Třetí sezóna byla první, která se celá odehrála na severní polokouli. (KucC)
  • Dvacátápátá série byla první sérií, kde začátek závodu byl otevřen pro veřejnost. (Gendous)
  • Ve třetí sezoně se poprvé objevil tým složený ze syna a otce. Byli jimi Dennis a Andrew. (KucC)

Reklama

Reklama