Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reality show, ve které několik dvojic závodí po světě. Otevírají obálky s úkoly a nejlepší, nejrychlejší tým vyhraje 1 000 000 $. (maroon93)

Recenze (176)

Matty 

všechny recenze uživatele

12 dvojic, 5 kontinentů, jeden cíl, jeden milion dolarů. Adrenalinová akční jízda napříč celým světem, zatím žádná reality show mě nedokázala tolik vtáhnout. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která díky kvalitnímu výběru a zajímavým lokacím baví každou sezonu. Nepamatuji si vysloveně slabou sezonu, v které bych někomu nefandil, někdo mi nevadil a neviděl jsem skoro celý svět. Mezi Reality show jde o velmi zajímavý počin, který možná nezaujme všechny, ale jehož prožití musí být úžasný zážitek. Třeba se jednou "hra okolo světa" dostane i k nám :). Sezona IX.: úchvatná jízda, plná soubojů na ostří nože, perfektně vybrané týmy, které si dokázaly konkurovat prakticky neustále. Výhry v etapách byly několikrát nečekané. Celkový tým, který získal 1 milion dolarů byl od prvního okamžiku mým soukromím favoritem a moc jsem jim to přál (závěrečný nervák s vlajkami je naprosto boží). Bezchybných 5*/100% za dosavadní nejzajímavější jízdu. TTOW! Sezona X.: slušná sezona. Několik týmů je od počátku odepsaných a jeden z nich, opravdu nejvíce pro mě nenáviděný tým s upištěnou ženskou, vydrží z looserů nejdéle. Jinak ze všech týmů jsou 3-4 silné, z kterých jsem fandil krásným Misskám (Dustin!Dustin!), ale několik dílů bylo bez gradace a týmy chvílemi dost nudili. 80% Sezona XI.: all star sezona mě poněkud zklamala v týmech, kde byla více než polovička zúčastněných předem odepsána a naopak potěšil výkon "netradiční dvojce sestřenic" a celé finále. Osobně jsem fandil misskám:) tak třeba příště 85%. Sezona XII.: z počátku nesympatické týmy se rychle vyfiltrovaly a závěr je opravdu vynikající. Především v druhé půlce jízda...85%Sezona XIII.: Opět zbytečné týmy, ale celkem sranda především v druhé půlce. Rozhodně nezapomenutelný "pochod" Dana:) to se budete smát hodně dlouho... 85%Sezona XIV.:tradičně slabší začátek, ale brzy se začalo ukazovat, které týmy budou opravdu silné. Finální trojice tak nebyla překvapení a závodu nechyběli americké emoce (Luck), emoce (roztleskávačky) i rodinka (Japončíci). Typicky americký sezona se vším, co amerika miluje... ale stejně těch 85% tam spadne i za ten finální propad z první příčky na třetí v poslední překážce a dvojici malých mužů, co dostali 2 hodiny stopku:) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze Americania maju take otvorene moznosti. V tomto jedinom im snad zavidim, ze maju niektore vyborne RS, ktore sa oplati nie len sledovat, ale i zazit. Skoda preskoda, hned by som sa balila :D Nevadi, este ze mam moznost to aspon sledovat :) Niektore ulohy su naozaj mazec, vobec sa nedivim, ze podaktore princeznicky tam chytaju zachvaty zurivosti, pripadne sa pohadaju s partnermi a v tom lepsom pripade sa len vyplacu :) Najoblubenejsia dvojica: Uchenna & Joyce... Podotkam, ze Joyce si dala ostrihat dohola svoje nadherne vlasy len preto, aby vyhrali Fast Forward. Uzasne :) Nejneoblubenjsia dvojica: Lorna & Mirna; Najambicioznejsia dvojica: Rob & Amber :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Uff... Mám za sebou dvanáctou řadu, a nestačím se divit. Jsem velkým fanouškem Survivora, který pro mě stejně zůstává tou nejlepší reality show, ale The Amazing Race je snadno druhá nejlepší volba. Kromě kolonky "reality show" tyhle dva pořady nemají nic moc společné. Oba totiž vynikají v úplně jiných věcech. Survivor je o strategii, je to hra sociálních dovedností a dlouhého plánování. The Amazing Race je o improvizaci, o štěstí, o ostrých loktech a adrenalinu. Strategie tu (až na podle mě trochu zbytečné U-Turny) prostoru moc nemá. Proto rychle vtáhne, ale taky rychle vyhoří. Survivor se dostává pod kůži pomalu, ale setrvává. Já preferuju trochu trvalejší zážitky, proto vítězí Survivor. Ale to je jen věc vkusu, obojí určitě patří k (úzké) špičce žánru. (btw Kynt a Vyxsyn, Dustin a Kandice, Rob a Amber, best teams) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

THE AMAZING RACE, skvělá neotřelá a geniální hra, která sází na naprosto banální věc, cestování. To, co z toho dokázala CBS vytřískat je neuvěřitelný úspěch a zároveň zatraceně zábavné. Stejným způsobem mě dokázal strhnout pouze Survivor a ačkoliv jeho jsem měl v oku od roku 2001, kdy jsem byl těsně před pubertou, The Amazing Race jsem poprvé zhlédnul až před dvěma týdny. Každé zastavení v boxech, každá objížďka, zrychlení a zátaras jsou neuvěřitelně chytlavé a pokud vás tato hra pohltí a vy fandíte těm svým, jste napumpovaní adrenalinem k prasknutí. Takhle soutěž je neuvěřitelně akční a zběsilá, ze začátku každé série téměř geniálně nepřehledná, takže pokud někoho odradilo prvních pět epizod, tak velká chyba. Soutěž totiž dostane ty pravé grády teprve ve chvíli, kdy nám trochu prořídne pole, když zbude posledních 5 týmů, tak už to začne být více zajímavé a přichází to, kvůli čemu tato show vyhrála 6x po sobě cenu EMY. Čas vyhrazený pro jeden tým se zvyšuje a my tak můžeme sledovat každé zakopnutí a zdržení se. Více o soutěži na mém profilu, ale v rychlosti S08 - 70%, S09 - 80%, S10 - 90%, S11 - 70%, S12 - 100%, S13 - 65%, S14 - 80%. A ještě něco, omezte prosím v komentářích ty hrozné spoilery!!! Nic mě nenasere víc, než když jdu ohodnotit pořad a zjistím vítěze sezón, které jsem ještě neviděl. 100% 9.11.09. více zde - http://the-amazing-race-cz.blog.cz/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Koncept je ok na jednu/dvě řady (i přes někdy roztomilou kulturní a společenskou necitlivost vůči jiným kulturám ze strany soutěžících i produkce, která ale naštěstí působí spíš naivně a hloupiučce než zle), ale velmi brzy se to stává mechanické a repetitivní. nekonečně dohánění letadel, příliš čitelný vývoj epizod... na rozdíl od jiných stálic soutěžních reality-TV se to nemá kam vyvíjet a evolvovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hysteričtí Američané, kteří nerozeznají italskou od ruské státní vlajky, se ve velkém objímají, otlapkávají a hecují ego, aby v závěru získali milion amerických dolarů. Přesto originální, chytlavé a napínavé, přitom v podstatě jednoduché. Objížďka nebo zátaras, a všechno může být jinak. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to určitě úžasně chytlavá hra, která má navíc i poměrně silnou dokumentární a edukativní hodnotu. Jakmile začnu nějakou sezónu sledovat, musím ji dokoukat okamžitě. Ovšem tahle hra má od základu své velké mouchy a prakticky za všechny může CBS, protože to vymýšlí tak, že si žádný tým prakticky nemůže vybudovat rozhodující náskok.. CBS schválně dělá soutěž tak, aby začátky etap vyšly na brzké ráno, aby všechno bylo zavřené, aby se všechny týmy zase srazily. Naprostá většina věcí se rozhoduje na letišti, to je alfa a omega, protože intervaly mezi letadly jsou dlouhé. Takže na letišti se to buď všechno sešrocuje do jednoho letadla bez ohledu na předchozí pořadí a rozdíly a vše, co jste doposud v díle viděli, bylo jen ztrátou času (potom o pořadí rozhodují ty zdánlivě nejdůležitější věci jako úkoly a rychlost), nebo se to nějakou strašnou náhodou totálně a do konce etapy nevratně rozdělí. O ničem. Měli by to vymyslet nějak líp. Pokaždé si přeji, aby si nějaký tým vybudoval obrovský náskok, který by dokázal udržet déle jak jednu dvě etapy. Kašlu na to, že by to nebylo napínavé, ale začal bych téhle soutěži víc věřit, že není totálně zmanipulovaná tím, jak ty úkoly CBS vymýšlí a že je aspoň trochu fér. Protože ačkoliv se těžko může stát, že by celou soutěž vyhrál někdo, kdo je opravdu slabý, v rámci nějakých prvních tří až pěti nejlepších týmů je vždycky výhra 95% otázkou štěstěny. To je z velké části zapřičiněno i tím, že závěr celé soutěže často následuje téměř okamžitě poté, co přiletí na cílové místo. Maximálně je tam jeden roadblock, který všechno rozhodne. Zároveň je velmi okatá snaha střihačů vykreslit charaktery velmi jednobarevně a už je také velmi okoukaná snaha vytvářet pseudonapětí před koncem etapy tím, že simultánně zabírají dva týmy jedoucí v autě, aniž by bylo zřejmé, který zrovna vede, ačkoliv v reálu je mezi nimi klidně rozdíl mnoha desítek minut. Ubohé. Hodnocení dosud viděných řad - S01: 85%, S02: 80%, S03: 70%, S04: 60%, S05: 90%, S06: 80%, S07: 85%, S08: 60%, S09: 90%, S10: 80%. Nejoblíbenější týmy Rob & Amber, Bill & Joe a Colin & Christie (spíš teda hlavně ten Colin), BJ & Tyler, Dustin & Candice Ale samozřejmě, vše ovlivněno editem CBS. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdo si chce zkurvit doposud spokojený vztah se svou matkou/ženou/mužem/bratrem/sestrou/kamarádem/hýžďovým obemykačem kladélka, nechť se směle nahlásí k účasti. Roztěkaná režie ho pak předloží divákovi, jak šťouchá klacíkem do sloního trusu, metelí okolo Kremlu se samovarem na hlavě, ve Vatikánu hází kroužky na sochy svatých, přesvědčuje neexplozivního arabáče k bezplatnému zapůjčení dromedára, kýve se ve druhé třídě ve snaze popostrčit opožděné éro k cíli, chrápe na zemi před freeshopem a nebo si drhne chrup nad šlapkami na tureckém hajzlíku. Za relativní kvalitu v kontrastu k naprosté většině ostatních pseudoreálných šou bohorovně upouštím tři. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Reality show moc nesleduji, ale tohle je výjimka. Žádná reality show se této zatím nevyrovnala (z těch co jsem viděla), myslím, že naprostým právem vyhrála už tolik cen Emmy za nejlepší televizní show. Sleduji poctivě každou sérii a zatím nebyla snad žádná, která by mě zklamala, (nejslabší byla možná série, kde soutěžily rodiny). Napětí od začátku do konce, skvěle vymyšlená show. Škoda, že se asi tato show nikdy neobjeví v našich končinách. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Nejspíš by mi nevadilo se zúčastnit této soutěže, aspoň bych se podíval do světa, i kdybych ten milión náhodou nevyhrál. Zde se účastní dvojice lidí a snaží se dostávat na různé místa a přitom plní všelijaké úkoly. Originální to je, ale zas mě to nezaujalo natolik, abych šel s hodnocením víš než 3 hvězdy. / Viděné epizody cca *9.dílů / ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějaká natvrdlá, ale mám problém rozeznat, kdy běží upoutávky na tuto soutěž a kdy je vysílána soutěž samotná. Neustálý střih, přeskakování od jednoho týmu k druhému, 2 sekundy u manželského páru, 3 sekundy u nejlepších přátel (nebo je to tým buziků, vypadají prakticky stejně), jůůů, dramatický zvrat - kravka zapomněla vzít soutěžní pomůcku, takže celé 4 sekundy strávíme u nemastné hádky se starým, kdo za to vlastně může, pak honem 2 nicneříkající sekundy v autě s bukvicema (nebo s nejlepšíma kamarádama), 2 sekundy běžící manželský pár, 3 vteřinky hysterčící transka, které(mu?) upadl umělý nehtík, sekunda nervózní hoši v autě a tak pořád dokola. Není šance někoho pořádně poznat, trochu se s ním ztotožnit, přát mu úspěch. Z jednotlivých úkolů jsou vidět jen kratičké sestřihy, řešení problémů je kolikrát přeskočeno, napětí veškeré žádné... Ale možná má neúčast pramení z toho, jak zřídka "Amazing Race" vídám a při pravidelném sledování by se dojem vylepšil. Pro soutěžící je to určitě super zážitek, jako divák se moc nebavím. Pro mě teda snesitelný průměr na zabití času při přípravě či konzumaci večeře - přinejmenším se z toho člověku nechce grcat jako u "Fear Factor", nenasere to jako zprávy a neunudí k smrti jako utkání Gambrinus ligy. 51% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Amazing race je další alternativa k Survivoru, ale Survivor nepřekoná. Bohužel co tento závod nejvíc shazuje jsou někteří soutěžící, kde mě unavovalo jejich neustálé stěžování, nadávání a sesypávání. Vítězům první série jsem fandil už od začátku, takže s vítězi jsem spokojen. Nejotravnější pár byl tým Kvído, kteří měli neskutečné štěstí po celou dobu, snažili se držet v soutěži zuby nehty i přes podrazy vůči dalším týmům. Dělalo se mi z nich špatně. Jinak týmy co doběhli do cíle jako druzí a čtvrtí byli taky fajn, takže v závěru soutěže to byla docela dobrá podívaná. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborná adrenalinová reality show. Není tady tolik intrik a proměňujících se mezilidských vztahů jako v Survivoru, ale především díky své akčnosti je Amazing Race nesmírně atraktivní. Spolu se zmiňovaným Survivorem se tak rychle stal mým oblíbeným pořadem. ()

burina

všechny recenze uživatele

(US 3/24) Obľúbené dvojice: S1- Bill & Joe, Drew & Kevin /// S2- Oswald & Danny, Gary & Dave. S3- Ken & Gerard, Derek & Drew. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

1.sezóna: Nevím pořádně do čeho jdu. Na první pohled je vidět, že pořad už existuje přes 10 let. Tady máte pocit, že tu ještě něco chybí. Nicméně jsem rád, že Amazing Race mohu vidět od první řady. Fandil jsem Nancy a Emily. Naopak jsem nefandil dvojici Bill a Joe. Celkem 70%/// 2.sezóna: Začíná mě to docela dost brutálně pohlcovat. Hodně se mi líbí úvodní znělka. Poslední díly jsou dramatičtější než v první sezóně a týmy jsou hodně vyrovnané, takže nevíte kdo to nakonec vyhraje. Líbila se mi sympatická dvojice Blake a Paige. Především u ní bych rád řekl, že takovou ségru bych si přál. Nefandil jsem dvojici Tara a Will. Celkem 80%/// 3.sezóna: Tentokrát jsem si přímo nevybral nikoho komu bych hodně fandil. Nutno ale uznat, že třebas Terry s Ianem si obdiv zaslouží. Je zajímavé jak je to v závěru hodně vyrovnané a taky se začínám hodně dostávat do pravidel soutěže. Pravidla mi právě ze začátku přišli hodně zmatečné a nepřehledné, teď už tomu tak není. Celkem 75%/// 4.sezóna: Začínám si všímat, že výběr soutěžících je hodně podle šablony, vždy stejný typ páru se najde v každé epizodě. Hádám že nějaké změny nastanou až v dalších sezónách. Taky mám problém si tu najít někoho komu bych vyloženě fandil, většina je mi docela lhostejná a potom mi nevadí kdo zrovna vypadl. Nicméně závěr byl hodně šílený a opět hodně vyrovnaný, hudba výborná, prostředí poutavé. Celkem 70%/// 5.sezóna: Tato sezóna přichází s mírně pozměněnými pravidly, které ovšem nemají zásadní vliv na děj a samotný závod. Přesto to jsou změny dobré, které podle mě vedou k dokonalejším pravidlům soutěže. Taky zjišťuji že se soutěžící podle mě zbytečně stresují, že jsou mnohdy i jen o pár minut pozadu, když se stejně všichni slezou někde na letišti apd. Jinak jsem to přál dvojici Brandon a Nicole. Celkem 75%/// 6.sezóna: Tak v této sezóně jsem zatím narazili nejspíš na největšího "záporáka" Johnatana, který se choval opravdu hnusně. Jinak některé oblíbené týmy vypadli hned brzy. Naštěstí jsem byl nakonec s vítězem spokojen. Trochu mi vadí, že jsou si týmy pokaždé hodně podobné. Jinak jsem si ale závod užíval. Pořad si víceméně stále drží stejnou úroveň. Celkem 70%/// 7.sezóna: Tato sezóna je úžasná, možná dosud nejlepší. Hodně silný pár je tu Rob a Amber z Trosečníka. Ze začátku působí hodně namyšleně, ale nakonec bych řekl že jsou hodně cílevědomí, snaživý a Rob hodně dokáže svým slušným chováním vůči okolním lidem. A taky mají hodně štěstí. Však uvidíte sami jak se jim za daří. Zkratkami a blokacemi se tu šetří, zřejmě aby neměli takový vliv na průběh závodu. Hodně je přísný, když některý tým skončí poslední, ale není vyřazen, tak že musí odevzdat nejen peníze, ale i veškeré osobní věci a zavazadla. V této řadě jsem nejvíc fandil dvojicím Meredith a Gretchen a Uchena a Joyce. Závěr je pak hodně napínavý a emotivní. Celkem 85%/// 8.sezóna: Víte co mi v této soutěži nejvíce chybí, nebo alespoň docela začalo chybět? Mladí soutěžící v mém věku, nebo klidně bych snesl i náctileté případně děti. Bylo by totiž celkem zajímavé sledovat jak oni by si vedli. A najednou aniž bych to tušil, tak se v této řadě objevily čtyřčlenné rodinné týmy. A byl to výborný tah. Je to jiné, dynamičtější, je opravdu na koho se koukat a většina soutěžních týmů vám přijde zajímavých. Já nejvíc fandil Gaghanovým (ty děti byli fakt prima a drželi krok s ostatníma) a Bransenovým (tři pěkný holky v jednom týmu se jen tak nesejdou, navíc byli v pohodě). Závod pak probíhal převážně na území Států, což bylo poutavé. Jak to dopadne prozrazovat nebudu, ale tohle byla zatím nejlepší série. Celkem 90%/// 9.sezóna: Tato sezńa je podle mě nejzábavnější. Především pak díky dvojici BJ a Tyler, kteří mi byli nesympatičtí asi první 3 minuty, potom jsem si je užíval. Tentokrát musím zdůraznit střih, který je posledních několik řad velice dynamický, rychlý, prostě téměř dokonalí. Naposledy se tady setkáme taky s tím, že tým, který skončí poslední ale není vyřazen musí odevzdat vše co má u sebe. Celkem 95%/// 10.sezóna: Zde je pár novinek, které to osvěží. První z nich navazuje na to co jsem psal o řádek výš. V případě že tým není vyřazen, ale dorazil poslední, tak má do příštího kola 30ti minutový postih, pokud neskončí v dalším kole na prvním místě. Nově je tu také křižovatka, kde spolu musí spolupracovat 2 týmy. Přes tyto novinky se tu sešlo pár slabších dvojic, či těch, které mi byli méně sympatické. Naopak potěšila návštěva Paříže. Celkem 85%/// 11.sezóna: První All Star sezóna. Rob a Kim mi nevadí, přesto podle mě výběr nic moc. Fandím tu tak 3 týmům, tak snad se jim bude dařit. Nakonec mohu říct, že to je i zajímavé. Především pak to že mohu sledovat soutěžící které už znám. Dojde tu k pár překvapením, ale většina slabších odpadne na začátku. Nejvíc jsem fandil Dustin a Kandice, které mě už v minulém závodě okouzlili a díky tomuto se u mě dostali na první místo před Blakea a Paige z druhé řady. Celkem 85%/// 12.sezóna: V této řadě (pokud to nebylo už v minulé) je novinkou "zpátečka" kdy jeden tým může poslat jiný tým aby splnil druhý úkol z objížďky. Překvapením je také to, že dva týmy, které by jste považovali za slabé, to dotáhnou až do finálové trojky. Samozřejmě neprozradím nic konkrétního. Samotnému výherci jsem potom fandil. Finále bylo hodně strhující. Celkem 90%/// 13.sezóna: Zde je novinkou tzv. "retardér". Tým který je poslední, ale není vyřazen, tak neodevzdává ani peníze, ani nemá půlhodinový postihl, ale musí v průběhu kola plnit jeden úkol navíc, což ho zpomalí. Tento způsob trestu se mi zdá nejzajímavější. Jinak to byla řada o fous slabší než ta minulá. Jak ve výběru soutěžících, tak i ve finálové trojce. Jinak stále výborný standart. Celkem 80%/// 14.sezóna: Prozatím pro mě jednoznačně nejlepší sezóna. Především nové grafické provedení úvodní znělky s drobnou změnou i v hudebním podkladu. Graficky lépe zpracované "cestování po mapě". Na první pohled nejlepší výběr soutěžících. Většina se vám bude líbit. je tu první hluchý soutěžící v závodě. Ve finálové trojce se mi sešli tři týmy kterým jsem fandil. Což se mi myslím ještě nestalo. A zaujala mě Cara a Jaime, které jsou pro mě TOP3. Novinkou je slepá zpátečka. Celkem 100%/// 15.sezóna: () (méně) (více)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Originální, napínavé a občas i vzdělávací. Určitě jedna z těch kvalitnějších reality-show záležitostí.;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přišli, viděli, zvítězili. Akorát já coby divák jsem se nudil a nebavil. Tenhle závod byl vskutku smrtící. Dávka adrenalinu nezafungovala. A navíc tenhle "reality race" pamatuje Tyrše na bradlech. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

Reklama