Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tejas Rastogi je jiný než ostatní chlapci. Kromě toho, že je svalnaty, také přitahuje elektřinu. Když se někoho dotkne, může ho i zabít. Proto ho milující otec drží ve sklepě, daleko od lidí. Po otcově smrti však Tejas končí v domově pro odrostlejší sirotky. Zatímco se střídavě snaží začlenit mezi ostatní chlapce a vrátit se domů, protože s ostatními lidmi nechce žít, zamiluje se do něj dcera ředitele domova. Jenže je tu také doktor Richard Dyer, který potřebuje ke svým pokusům nějaké výjimečné dítě. A Tejas je ideální pokusný objekt. Dyer ho unese a uvězní ve své laboratoři, avšak pak udělá chybu a Tejase rozpálí vzteky doběla, a to doslova. (nash.)

(více)

Recenze (2)

nash. 

všechny recenze uživatele

Indický remake Běláska je paskvil, který staví na hlavu smysl originálu a navíc těžce dává na frak i sám sobě. Což říkám ač se většinou bollywoodskými interpretacemi hollywoodských vzorů dobře bavím. Tohle však bylo utrpení. Jako by scénáristovi, a reřisérovi v jedné osobě, někdo vyprávěl obsah původního filmu a pustil mu několik ukázek. Ty do detailu okopíroval, jen vyměnil některé rekvizity (třeba holuba za kolouška), aby to jako nebylo úplně stejné, a zbytek, který znal jen z doslechu, zprznil tak, že už to ani není zábavné. Že se film doplní písničkami a tanečními výstupy, s tím jsem počítal, byť jsem nečekal, že absolutně nebudou ctít subtilně dojemnou atmosféru příběhu. Jenže ono vlastně nebylo třeba, žádné subtilno ani dojemno se nekoná. Scénáristovi totiž původní příběh přišel chabý, tak ho doplnil šíleným vědcem jak vystřiženým z béčkových hororů 50. let, Běláskovi přidal pár superschopností, takže by mu lekcetý x–men mohl závidět, a závěr filmu „osvěžil“ nesmyslnou akční vyvražďovačkou. To vše doráží typicky afektované herecké kreace s přepálenými gesty a trapně patetické momenty, které z původního tématu dělají grotesku. Tohle opravdu ne. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

No na scifi, trošku málo tajomna a efektov. Celá atmosféra filmu, mi ani scifi nepripomína, skôr je to film, ktorý chce ukázať, aké zložité je v dnešnej spoločnosti byť "odlišným" a to akýmkoľvek spôsobom. Za povšimnutie v celom filme stoja akurát dve piesne Saanjh Ki Pighalti Dhoop Mein a Hai Junoon, inak dosť nuda, ani Dyia Mirza to nevytrhla. Zaujímavosťou je, že som narazila aj na ruskú verziu filmu, ktorá má upravený koniec a končí inak.... ()

Reklama

Reklama