Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Recenze (324)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rodinka se nastěhuje do barabizny strachu nemaje, Psycha a Ptáků neznaje, což je fuk, protože vrány jsou tam stejně jen proto, aby atakovaly toliko údržbáře, kterému tak bylo potřeba "vrátit" paměť, aby to všechno (slunečnice, fleky na zdi, ruce, které uchvacují, co je ... po ruce a hafo dalšího otahaného) do sebe pěkně "zapadlo". Uf ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak to teda, na horror hodně málo. Nebál jsem se, nesmál jsem se a když už na nějaký koukám, tak doufám, že alespoň smíchu se dočkám. Možná to bude tím, že se autoři opravdu snaží a jak koukám na bratry Pangovi, zjišťuji, že v tom vlastně mají zkušenosti, tak co je na tomto filmu tak špatného? Řekl bych, především to, že nepřináší vůbec nic nového. Opět kombinuje asijskou mythologii a zanáší ji na americký venkov. Neskutečná nuda. Do kina bych na horor nikdy nešel, ale jít na tento, brečel bych sám nad sebou, že jsem se odvážil jít na něco, jako je toto. Nezáživná nudná snaha o něco, co už jsem viděl několikrát a v daleko lepším provedení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $35,374,833Tržby Celosvetovo $54,998,732Tržby za predaj DVD v USA $15,856,356 //počet predaných kusov 955,547║ Hoci je príbeh až moc šablónkový, je to aspoň zručne natočené, minutáž je akurát, nechýba tam napätie a nájde sa tu niekoľko slušných lakačiek. /45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Bez nápadu a bez šťávy. Pangové možná zvládají hezké obrázky a Kristen Stewart je kočka k pohledání (i když by jí spravilo figuru pár hamburgerů :), ale duchové v tomhle filmu jaksi nemají do čeho píchnout a chovají se vyloženě dementně. Jakýkoliv strach je náhle pryč a vy kroutíte hlavou nad tím, kam se děj-neděj vlastně ubírá. Tu a tam do něj zasáhnou havrani, traktůrek na setrvačník nebo potulný realitní agent. Příliš málo rozptýlení i na skromnou osmdesátiminutovou stopáž. (30%) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zaujala mne upoutávka na tento horror, kde se říkalo, že duchové nemusejí strašit pouze v noci, ale také přes den. A že většina akcí se děje uprostřed slunečného dne! Tak jsem si říkal, že to musím vidět! ++++++++++++++++++++ A můj dojem ? Skvělé herecké obsazení, pěkné prostředí, slunečnicové pole, starý dům, temný sklep...... až na konci se dozvíte, že ti duchové nejsou zlí, ba naopak varují vás před neštěstím. Filmu nechybí napětí, efekty a zvuk je opravdu na úrovni. jednou větou : "Jsem rád, že jsem ten film viděl"! A všem ho doporučuji! ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::: Totální překvápko !! Čekal jsem od toho nějakou sračku, dle vaších "propracovaných" ,-) komentů, ale sračka se nekonala. Super scény s vránami - taky Vám to přimomínalo Ptáky ?? Věděli jste, že vrány jsou po delfínech druhé nejchytřejší zvíře na světě ?? Že ne ?? Já taky ne. Super film, který se mi moc líbil. Taky se mi moc líbil dokument Z natáčení, který byl na dvd - břatři Pangové vysvětlovali průbeh natáčení atd........ Super. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. The Messengers [2:56] ,2. Flashback [3:01] ,3. Girl In The Cellar [1:46] ,4. Buying The Farm [1:26] ,5. Crow Storm [1:11] ,6. Crow Scare [1:15] ,7. First Night [2:11] ,8. Crab Boy [1:45] ,9. In The Cellar [2:57] ,10. He Likes You [0:53] ,11. Can You See Them? [5:07] ,12. Beneath The Floor [2:37] ,13. In Sunflowers [3:46] ,14. Enough [1:16] ,15. Mistakes [1:05] ,16. Jesse Takes Off/Through A Wall Darkly [1:38] ,17. Pitchfork Man [1:55] ,18. No Child Left Behind [2:58] ,19. Family Matters [2:22] ,20. A Family Again/End Titles [5:12] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po 4 letém rozhodování si tohle pustit, se stalo DNES! A jsem příjemně překvapen.. Tradiční Haunted House Horor, který se s ničím nesere a hází jednu lekačku za druhou.. Napínavý, Svižný, příjemný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Určite to nie je originálne, ale ak máte slabosť pre ghost house, prídete si na svoje vďaka zručnej réžii bratov Pangovcov, ktorých cenené ázijské Oko sa mi nikdy moc nepáčilo, kým dosť blbo prijaté Prekliatie domu slnečníc paradoxne áno. Staromódny príbeh by sa mohol funkčne odohrávať na japonskom vidieku 17. storočia, dokonca by som niečo také rád videl. Zdatné herecké obsadenie (predovšetkým predčasne vyspelá Kristen Stewart z Úkrytu a jej dojemný vzťah s bratom, ktorého bude chrániť za každú cenu), pekná výprava, chuťovkový „Muž s rakovinou“, tajomné digitálne vrany a, samozrejme, slnečnice. VEĽA slnečníc. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pangove se stale vic a vic propadaji do zumpy, kterou zdarile plni vykradackami sebe sama. V Messengers neprichazi s nicim novym a bohuzel, prilis nefunguji ani osvedcene postupy. Jediny opravdu vyvedeny zaber s naklepavanim deky (pochopite az uvidite) nacpali uz do traileru a s nicim lepsim nevylezli. Ac ryze americky film, zcela zapada do vicemene umirajici vlny asijskych ducharin. Nuda bez napadu. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

MESSENGERS má velkou slabinu - předvídatelnost a ohraný námět. Všechno již bylo na plátně. I když je vše zabaleno v Hitchcockovém kabátu (vrány), nic nás nedokáže překvapit. Jedna velmi slušná lekačka s vránou! Kristen Stewart bude minimálně novou Naomi Watts. Závěr nebyl působivý, spíše pro naivní Američany, ale to tvůrcům neberu za zlé, protože k působivému závěru film nesměřoval. Některé imerze byli inspirací pro Sinister. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové točit umí, o tom není sporu. Škoda, že příběhů o strašidelném domě jsem viděl už desítky a v The Messengers se člověk žádných inovací nedočká. Je to řemeslný nadstandard (moc se mi líbila kamera s krásně sytými barvami), atmosféra je správně dusná a lekačky lekají (bál jsem se fakt celkem dost), ale pocitu, že by to chtělo lepší příběh, jsem se zbavit nedokázal. *** 1/2 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ač napakovaná všemožnými horrorovými klišé, drží si americká Pangovka hodinu svižné tempo a je alespoň ideální na strašení našich drahých poloviček. Jenže pak přijde stupidní zvrat a veškeré předchozí duchařské blbnutí (několik bafaček je zdařilých) pozbyde jakéhokoliv smyslu. A téměř veškerý positivní dojem z nejnovějšího Pangovic dílka je v tu ránu fuč. Výrazný audiovizuál asi zapomněli Pangové v Hong Kongu (potažmo Thajsku) a Prokletí domu slunečnic lze bez problému zaměnit za standardní americký horrorový produkt á la 3:15 zemřeš. Do výborného Oka či hodně slušné Ab-normal Beauty má na hony daleko. Tak tohle, milí Pangové, tohle tedy ne! Aby to nestačilo, tak Pangové si v Americe remakují jeden ze svých nejlepších thajských filmů, Sniper z Bangkoku. Po Prokletí domu slunečnic se obávám, co z toho vyleze. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Stejně težce provařená japonsko-americká duchařská zbytečnost jako TEMNÉ VODY, jen na tu Kristen Stewart se dá koukat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi působivá filmová kompilace The Grudge, Amityville Horror, Ptáků a špetky z Osvícení. Dialogy jsou opět, tak jak ve spoustě filmech tohoto žánru, mnohokráte provařené, takže mým překvapením by asi bylo, kdyby zněly zcela jinak, zřejmě jsem si na ně zvykla. Velkým kladem filmu je přítomnost krásné Kristen Stewart, která si zde může vychutnávat poslední chvíle klidu před tím, než díky roli Belly Swan získá monstrózní celosvětovou popularitu, a taktéž pár slušných, děsivých momentů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný horor. Má dobrý príbeh o jednej rodine, ktorá sa presťahuje do pustého domu pri slnečnicovom poli, no nie je s ním všetko v poriadku, ale kedže sa to výraznejšie prejavuje len v prítomností detí a dcére to rodičia neveria, musí prísť na celú pravdu o tom, čo sa v dome stalo skôr, než sa stane niečo zlé. Spracovanie ale pôsobí iba úplne obyčajným dojmom, na film sa dá po celý čas bez problémov pozerať, keďže kvôli svižnému tempu tu na nejaké zbytočnosti ani nie je čas, ale nič tu ani výrazne nezaujme, film sa prakticky celú hodinu drží na tej istej úrovni po všetkých stránkach, takže ani o nejakej výraznej hororovej gradácii sa tu moc hovoriť nedá, až v záverečnej dvadsaťminútovke sa to už zmení a dej sa uberie trochu iným smerom, ale ani potom to na kvalite moc nepridá. Po hororových stránkach tento film moc nefunguje, napätie je príliš slabé a ani atmosféra nie je moc výrazná. A samotné hororové scény by nemuseli byť zlé, vzhľad duchov a aj ich pohyb je na tom dobre, ale ich využitie v jednotlivých scénach pre horor absolútne nefunguje, tie scény sú obsahovo až príliš moc obyčajné, nikomu v nich nejde o život, čo je veľký zápor a časom už aj stereotypné, takže tam ani nie je o čo stáť. Herecké obsadenie nie je zlé, Kristen Stewart ma v dobrom prekvapila, celkom dobre film ťahá a bez problémov je aj zvyšok postáv, len z nich už prekvapivo nikto nemá až ta moc priestoru. Réžia a technická stránka sú iba čisto priemerné, škoda, títo režiséri majú rozhodne naviac. Ako obyčajná priemerná teenagerská poobedňajšia ducharina to nie je zlé, pozerať sa na to dá, ale keby som Prekliatie domu slnečníc hodnotil ako seriózny horor, tak by to už bolo horšie. Objektívna kvallita filmu- 51%, film sa páči mne na 54%. ()

Reklama

Reklama