Reklama

Reklama

Draci: Oheň a led

(TV film)
  • Kanada Dragons: Fire & Ice

Obsahy(1)

Dvě království, Draigar a Norvagen, spolu válčí už tisíce let. Draci, kteří jim kdysi přinesli mír a moudrost pomocí krystalů moci, už skoro zmizeli. Obě dvě bojující strany, obzvlášť princ Dev z Norvagenu a princezna Kyra z Draigaru, se navzájem za odchod draků obviňují. Jen tajemný mudrc Xenoz zná tajemství jejich zmizení. Jednoho dne se ale objeví obrovský černý drak nesoucí velké dary, které navždy změní osudy království a jejich vládců! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Kdo neměl rád pohádky a v nich draky? Já ano, takže jsem si tuhle fantasy pěkně užíval. Příběh plný hrdinství, zrady, soubojů s meči, tajemných krystalů, přátelství a dokonale provedených dračích leteckých scén. Slušný scénář, pěkné zpracování, velmi dobrý spád děje. Zvláštní animace (postavičky trochu jako ze SIMS) do příběhu dobře zapadá. Příjemné překvapení. 75%. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní animace, která nemusí každému sedět, ale každopádně poměrně hluboký, až archetypální příběh na věčné téma draci vs lidi. Na neznámý, kanadský TV film dle mého velmi kvalitní záležitost, která není marná ani pro dospěláka. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Podivna grafika v tomto dracom pribehu najprv vo mne vyvolavala rozpacite dojmy, ale plynutim casu som si na nu nejako zvykol a potom mi uz ani tak nevadila. Obstojny pribeh mal aj dost velky pocet akcii s tymi podivnymi tvormi osedlanymi na drakoch a pri konci filmu ma najviac uputali ti ladovi draci, ktori vyzerali k svetu:) Kladne postavy ma moc nebavili, pripadali mi ako nejake rozmaznane decka kralovskych rodicov. Ani hlavny zaporak nevyzeral dobre, ale ked ukazal svoju pravu tvar, tak vyzeral ako nepodareny klon Freddyho Kruegera:) Film nema velku stopaz, takze ani nemate cas sa ani nudit pri sledovani tohoto netradicne spracovaneho pribehu do takkzvanej necakanej grafiky, ktora by aj mohla byt lepsia. ()

monty.cl 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku je potřeba překonat jediné, a to zpracování,které je docela zvláštní. Za pár minut si ale člověk zvykne a najednou zjistí, že je to docela slušná dračí fantasy, a že i ta animace má něco do sebe. Milé překvapení kanadské televize...75% ()

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„Zdá se, že jsme na to sami. Sejdeme se na zemi?“ Klenot mezi dračími příběhy, nebo jenom další fantasy zhovadilost? Pravda je někde uprostřed a to hned z několika důvodů. Jako správný fantasy fanda jsem byl hodně zvědavý na příběh, což je prvek, který v rámci žánru obvykle citelně selhává. Samozřejmě, jak je to u filmů s dračí tématikou zvykem, v sázce není nic menšího než budoucnost světa, jelikož níž většina padouchů prostě mířit nemůže. Až teď si uvědomuji jak zlatá výjimka je Jak vycvičit draka, protože zde se hraje na známé „čím míň draků, tím líp“. Znepřátelená království, kouzla vystřelovaná z dlaně, intrikující čaroděj ovládající led a… nebylo to tu už náhodou někde? O to větší překvapení je, že příběh je vlastně docela fajn, má sympatickou stopáž a docela i slušné dějové zvraty. Nejvíc se mi líbila tu a tam nějaká originalita, bohužel provázená pomyslným vykrádáním. U každé páté scény jsem si říkal: „Wow, docela dobrý nápad, to jsem ještě nikde neviděl (souboj v aréně která je vlastně zkamenělou dračí kostrou, drak léčený horkým olejem)“ jenomže u každé třetí: „Jé, to mi hodně připomíná WoW (magické artefakty, z nichž ten nejsilnější má tvar disku, armáda orků).“ A to je jeden z kamenů úrazu. Dobré nápady se věčně střídají s těmi provařenými a mnohdy jsem měl pocit, že sleduji zapomenutý příběh z Azerothu. Postavy, rozdělené klasickou šablonou na bojovníky surové, bojovníky hbité a na mágy, do tohoto světa naprosto dokonale zapadají a je jen škoda, že když jsou hlavní hrdinové dva, „co se odehraje na jedné straně, musí se odehrát i na straně druhé.“ Tohle střílení mezi barikádami bylo špatně nalajnované, příliš podle pravítka a naštěstí mu byl brzy konec. Druhým kamenem úrazu je animace, jedním slovem: hnus. Z pohádek jsem pořád nevyrostl, takže snesu hodně, ale absence větší péče je prostě neomluvitelná. Po celý film jsem si na ni nezvykl a popravdě je to i důvod, proč se na něj nepodívám znovu. Jako jednohubka mě to ovšem mile potěšilo a jelikož jednohubkám dávám tři hvězdy, je to naprosto jasné. ()

Reklama

Reklama