Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +je tu možnost vidět Adama Sandlera ve vážné roli, závěr filmu je velice silný, rovněž námět a příběh samotný -občas hodně tíživá atmosféra, mám rád akční a zábavné filmy, tohle je čistokrevné drama/// Na Volání o pomoc jsem se hodně těšil. Trochu škoda, že jsem to viděl až teď kdy už je téma určitou minulostí ke které se spousta lidí nechce vracet. Na druhou stranu je to příběh muže, který osloví diváky vždy a je jedno co stálo za příčinu toho všeho./// Celkem 70%/// ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dramat roku 2007 představuje tento vynikající snímek o hledání pomoci. Nachází se zde hned několik postav, které by potřebovaly chytnout pomocnou ruku a převést přes most přes minulost. Tak například dentista, který trpí díky vyhasínajícímu manželskému vztahu, pocitu naneplněnosti a promarněnosti života. Je osamělý, hledá přátele, zapadá do stereotypu... Zdravotní stav rodičů ho nutí převzít péči o ně na svá bedra, což ho jistě v jeho psychickém stavu nepovzbudí. Ovšem ani doma není spokojen, jelikož jeho manželka ho ovládá a manipuluje jím, ti dva se od sebe pomalu vzdalují a propast se dále prohlubuje. Pak je tu také mladá žena, dosud nevyrovnaná z předchozího vztahu. Psycholožka zabředající do depresí díky empatii vůči svým pacientům. V jeden den, jednu hodinu, jednu minutu a jednu vteřinu se ale stane něco, co změní plynutí děje. Na scénu vstoupí Charlie… V jednom pohledu uvidíte víc, než byste možná chtěli. Stačí pohlédnout do očí a čelit bolesti, utrpení, smutku a rezignaci. Labilní muž, utíkající před minulostí, realitou a sám sebou. Snažící se potlačit vzpomínky, nenavrátit se do mládí a do doby, kdy by mu (byť cokoli) mohlo připomenout zesnulou ženu a dcery, které se staly oběťmi neštěstí z 11.září 2001. Úplně přehlíží slovo SMRT (např. když zemře Alanův otec) a projevuje se jako cynik, neustále má potřebu se za něco schovávat (sluchátka) a vytvořit tak jakési vakuum, či ochrannou bublinu, jíž neproniknou ani nejmenší citové projevy. Trpí traumatem, z něhož se jen těžko dostává. Zubař nejprve pátrá po příčině jeho zuboženého stavu a postupně odkrývá černou díru Charlieho problému. Sám tak získává pocit potřebnosti, vymaňuje se ze spárů stereotypu, věnuje se mu. Dochází ke znovuzrození přátelství mezi oběma muži, narůstá důvěra a doktor tak přetíná řetězy, které ho dosud tak tížily a dusily. Ale nic není dokonalé a i Finemanova pomyslná bublina má prasklinu, přichází zlom, krunýř se oddělí a nastává čas procitnutí z iluzí, návrat do reálného světa. Dojde ke smíření? Vynikající drama stojící na postavách Dona Cheadlea a Adama Sandlera, jehož herecký výkon mne natolik přesvědčil, že ho vyřazuji ze škatulky ňoumíků a přesouvám do nezařazených a budu tak čekat, jak se bude jeho talent vyvíjet. Propracovaný scénář zabývající se stále nestráveným tématem, režie pod taktovkou Mikea Bindera a příběh, který nenechal oko suché. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příběh je obdařen vzácnou kombinací vlastností pocitů a vztahu založených na přátelství, kde faktický dobrý přítel pochopí, že nesmí opustit trpícího přítele, který byl, poznamenám ztrátou rodiny zákeřným teroristickým útokem z 11. září 2001. Děj příběhu je příjemným obrazem dobrého kamarádství, který mě fakticky oslovil. Vše je zahráno velice realisticky a vsazené do reálné doby s její aktuální atmosférou. Použiji citát, nevím od koho je, ale je dokonale vystižný. Chovejme se ke svým přátelům tak, jak si přejeme, aby se oni chovali k nám. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu! Nejlepší a emocionálně bezesporu nejsilnější ( pro mě ) reflexe 11. září, kterou jsem měl doposud možnost shlédnout! Ikdyž samotné téma 11. září není nijak upřednostněno ( ba právě naopak ) jedná se o hodně sugestivní výpověď ( a té je dosaženo i bez nárazů letadel, výbuchů a hledání obětí v troskách.....) Jedná se spíše o komorní příběh o navázaní kdysi ztraceného přátelství mezi dvěma muži na pozadí osobní tragédie jednoho z nich. To, že Don Cheadle umí hrát ( a to více než dobře) už vím od snímku hotel Rwanda, ale to co zde předvedl " věčný komik " Adam Sandler mně upřímně vyrazilo dech! Bezesporu zde předvádí doposud jeho životní výkon. Vůbec nechápu, kde se to v tom chlapíkovi vzalo! Jeho monolog v čekárně mě naprosto přikoval do křesla. Tuto ústřední dvojici skvěle doplňuje Liv Tyler ( v roli psycholožky ), která i přes malý prostor , který tu dostala, zazářila naprosto dokonalým tlumeným a citlivým projevem. Propracovaný scénář, brilantní kamera, citlivá režie Mikea Bindera, to jsou ( vyjma vzpomínaných hereckých výkonů) hlavní klady tohoto snímku . Zcela pozvolně plynoucí děj bez zbytečného útočení na city diváka až do emocemi nabitého finále. DLOUHO ve mně film nevyvolal film tolik emocí jako tento snímek! To vše spolu s nádhernou ( a přesně zvolenou ) hudbou dělá z tohoto snímku ( i přes drobné nedostatky ) pro mě jasnou záležitost k plnému ohodnocení! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lákadlem bylo už jen to, že v hlavní roli je "vážný" Adam Sandler. U těhle komiků je to trochu zavádějící, celej život se pitvoří a pak to chvíli nedělaj a už se mluví o oskarovým výkonu. Adam Sandler taky překvapil, ale nezklamal, skutečně herectví na 5*. Ty neustále zamlžený opuchlý oči a zašlej vzhled a jak se usilovně snažil popírat co se stalo.... Ta bolest z něj fakt byla cejtit. Don Cheadle rozhodně není v jeho stínu, ale hraje stejně precizně a ty dva se dokonale doplňujou. I hudba se povedla a utváří takovej hezky smutnej, sladkobolnej pocit při sledování. Jenom mě teda dost štvala Cheadleova manželka, co se naprdla když byl její muž v noci u kámoše, místo aby s ní doma skládal puzzle, no co to je? Chudák chlap... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Každá píseň, která ve filmu zazní, je bud přehrávána z Charlieho (Adam Sandler) iPodu, nebo je její album zmíněno Charliem. (Cheeker)
  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)
  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)

Reklama

Reklama