Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (682)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Sandlerův smutný klaun mi napřed se sluchátky a koloběžkou, stejně tak "kuřačka" u zubaře, přišli jako křeč, která "tu ještě nebyla", ale jak se to kulilo a přibývalo mlčenlivých proseb a krásných dušiček natahujících se po záchytném kruhu, doteků bolesti a talentu slyšet ... to volání a ... zkrátim to: Binder zabodoval, Sandler je borec a já jsem si krásně zabulela. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $19,661,987Tržby Celosvetovo $22,222,308Tržby za predaj DVD v USA $16,327,952 //počet predaných kusov 915,176║ Sandler v danej úlohe vôbec nesedel(pozor nehrá zle ale táto úloha by si zaslúžila niekoho z menej známou tvárou), príbeh ani nie je zlý ale jeho podanie nedokáže patrične strhnúť /40%/ ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, jako bych viděla úplně jiný film než všichni ostatní...strhující drama?emocionálně nejsilnější film na tohle téma? Ale no tak! Kde? Já se celé dvě hodiny nudila a slzy na krajíčku jsem měla jedině když už jsem si myslela, že na to nevydržím koukat. Jistě, Sandler tu předvádí úplně něco jiného, než doposud. Ale mě zrovna neodrovnal a do svojí role se mi vůbec nehodil. Don je sympaťák a takového přítele bych uvítala taky, každopádně to celou dobu hrozně nudilo. Jen proto, že se film mírně týká 11.září nadhodnocovat nebudu. Ale koloběžka byla super, až pojedu do New Yorku, taky se s ní vydám na noční projížďky:)) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem se upřímně dojal, jindy jsem se od srdce zasmál a sem tam jsem zůstal naprosto chladný ve vrcholných scénách. Nesmírně pochmurná atmosféra prolíná celý film a i když se hrdinové řehtají na maratonu filmů Mela Brookse a vy se smějete s nima, ta pachuť tragédie, která potkala jednoho z nich na jazyku zůstává. Adam Sandler se své role zhostil dle očekávání (vím že je dobrý herec), jako člověk vyrovnávající se s otřesnou osobní tragédií uzavřením se do sebe a vytěsněním nepříjemných myšlenek z paměti, je zcela uvěřitelný a celý film vás pohled na něj (s vědomím jeho osudu) bude rozesmutňovat. Škoda jen, že v nejsilnější scéně, když se vyzpovídá doktorovi, jsem mu to zrovna moc nevěřil, ale předpokládám, že za to může dabing, kdy dabér pološíleného člověka vylévající si s brekem své srdce kuňkal, jako kdyby zrovna žvejkal rohlík a sledoval grotesku. Naopak scéna, kdy Sandler vylíčí rodičům své ženy pocity jež zažívá každý den, je bravurní se vším všudy a považuji ji za vrchol filmu, kdy se společně s hlavní postavou dostanete na úplné dno, kde se zmítá člověk, který o všechno přišel. Sendlerovi po celý čas maximálně sekunduje Don Cheadle v roli bývalého spolužáka a přítele, kterému je Sandlera líto a chce mu pomoct. Ono je vlastně všem Sandlera líto a chtějí mu pomáhat, aniž by o pomoc volal! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mike Binder tvorca skrz naskrz priemernej komédie Man About Town presedlal na drámu a tá funguje veľmi dobre. Don Cheadle to hrá tak skvele, že zatienil dokonca vynikajúceho a do roli sa perfektne hodiaceho Adama Sandlera, tentokrát čisto dramatického, i keď aj na veselú nôtu sa tu citlivo brnkne. Aj keď ma film nie úplne dojal ako napríklad Crash ale ľúto mi ho bolo dosť (Sandlera). No jeho preslov svokrovcom po súdnom konaní bol tak dojemný, že som okamžite prihodil hviezdičku. Nedá mi nezmieniť sa ešte o mojej obľúbenej, najkrajšej Liv Tyler, hrá tu mladú, láskavú psychologičku (i keď hereckým prejavom za svojimi kolegami zaostáva) a do úlohy nadržanej pacientky perfektne sa hodiacu Saffron Burrows (Deep Blue Sea). No a aby to bolo komplet, Donald Sutherland je najlepší sudca na svete a Ted Raimi najhorší obhajca ;-). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Každá píseň, která ve filmu zazní, je bud přehrávána z Charlieho (Adam Sandler) iPodu, nebo je její album zmíněno Charliem. (Cheeker)
  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)

Reklama

Reklama