Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Každá píseň, která ve filmu zazní, je bud přehrávána z Charlieho (Adam Sandler) iPodu, nebo je její album zmíněno Charliem. (Cheeker)
  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)
  • Před začátkem natáčení se Mike Binder snažil přesvědčit zpěváka Rogera Daltreye z kapely The Who ke spolupráci na scénáři, ale z dohody sešlo. Daltrey však Binderovi navrhl, že může použít píseň "Reign Over Me" do filmu. Poté se Mike Binder i Adam Sandler (Charlie Fineman) snažili přesvědčit zpěváka skupiny Pearl Jam Eddieho Veddera, aby píseň "Reign Over Me" nazpíval a oni ji mohli použít v závěru filmu. Ten souhlasil až poté, co mu Roger Daltrey dal své "požehnání". Vedder a Sandler si přitom nejsou navzájem cizí, znají se už od roku 1994. (jasse)
  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)
  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)
  • Sluchátka, které Adam Sandler (Charlie Fineman) nosí skoro celý film, jsou značky BOSE QuietComfort 15. U nás se cenově pohybují zhruba kolem deseti tisíc korun. (Leletik)
  • V soudní síni hraje Charliemu (Adam Sandler) do uší píseň „Love Reign Over Me“ z alba "Quadrophenia" britské skupiny The Who, které je ve filmu také zmíněno. Píseň byla i inspirací pro název filmu. Adam Sandler je sám velkým fanouškem kapely The Who. (oje)
  • Adam Sandler nejprve nechtěl hrát Charlieho, protože si myslel, že jeho postava je nevěrohodná. Roli přijal až po měsíci, když si scénář přečetl znovu. (Kulmon)
  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • Adam Sandler svojím vzhľadom (najmä účesom) nápadne pripomína Boba Dylana, čo platí aj o podobnosti filmového plagátu s obalom Dylanovho albumu "The Freewheelin'". (mijec)
  • ​V čakárni u ​terapeutky si Alan Johnson ​číta komiks o Kapitánovi America. O deväť rokov neskôr si jeho predstaviteľ Don Cheadle zahral vo filme Captain America: Občianska vojna (2016) a účinkoval aj vo viacerých ďalších marvelovkách. (mijec)

Reklama

Reklama