Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní záběr prdelky Colina v průběhu zápasu, se dál nic zajímavého nedělo, i přes solidní výkony hvězdného obsazení. V otázce děje se nepřikláním ani na jednu stranu mince, je snadné ujet šikmo z pozice moci, zvlášť když je taková levárna krásně omluvitelná (špinavé zavšivené prachy). Ještě těžší je zůstat košer a v pevných kramflecích práva a morálky, když se jeden denodenně mele v prostředí pekla. Právě sekvence rodinných emocí kontra hledání řešení dilemat měly ukázat na podstatu problému, jak složité postavení má v dnešní společnosti Policie. Pokud nezíská zpět status prestižní ochrany s důslednou oporou státu, nic se nezmění, bude hůř. Nejde ani tak o boj mezi dobrem a zlem, ale o možnost výběru mezi zly lepším a horším, vyžadující často sekundové reakce. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Podľa ohlasov a komentárov je Pride and Glory taká obyčajná, priemerná kriminálka. A aj preto som film trochu odsunul a až po cca 2 rokoch prišiel čas, keď som sa o tom mohol presvedčiť na vlastné oči. Joe Carnahan takéto veci vie a aj keď som toho od neho nevidel až tak veľa viem oceniť jeho kvality. Ale čo ma udivuje, že som jeden z mála, ktorý si o tomto filme nemyslí, že je až tak tuctový. Pre mňa je to jeden z najlepších žánrových zárezov a okrem malých chybičiek nemám filmu čo vytknúť. Vôbec nie je na škodu vyše dvojhodinová stopáž, pretože takto sa jednotlivé charaktery postáv dostatočne divákovi predviedli ... stihlo sa do scenáru napchať pár ozaj kulervoucích scén a dostatočne rozviť zápletku. Ďalší z filmov u ktorých nechápem také hodnotenia aké má. A teraz budem citovať: "Vynikajúco natočená atmosférická kriminálka s veľmi dobrými hereckými výkonmi". Ľutujem len, že som riadil komentármi iných a nevychutnal som si túto pecku už dávno ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tribuny šílí, protože druhý tým dostává solidní nakládačku. Policejní tým ví, že v americkém fotbale není místo pro poražené. Jenže několik z hráčů se zároveň trochu vzdálilo přísaze, v které tahle profese spočívá. Jinde ve městě totiž zařve kvarteto parťáků a je zřejmé, že to nebyla náhoda. Hlavní postavy nemají příležitost dostat se divákovi pod kůži, jejich jednání se rovná tahu na jistotu.. Ostatně nic moc jsem neočekával a možná to dopadlo ještě o krapet hůř. Mnohokrát viděná story o zkorumpovanosti policie, o hrdosti, o váze hodnot a síle přátelství. Když se nad tím člověk zamyslí, tak to celé vypadá jako nějaká odrhovačka léta se o comeback pokoušející kapely. Všechno jede jen na půl plynu, všechno už jsme někde slyšeli i viděli, celé obehnané urputnou snahou o rádoby drsné finále. Než se k němu ale dobereme, tak to dá pořadně zabrat. Téměř 130 minut je odvyprávěno tím nejnatáhlejším možným způsobem bez silných momentů. Režisér protentokrát evidentně pozměnil své vidění i žánr a pustil se do skandálních odhalení, které ovšem ve vztahovém a hodnotovém schématu dostatečně nefungují. Stejně jako herecké obsazení. Edward Norton, přepečlivý ve výběru rolí, čeká paradoxně na pořádnou látku už pěkně dlouho, špatně hrát on ani neumí, ale mnohokrát jsem v posledních letech vzpomínal na jeho strhující kreace coby vypravěče v Klubu rváčů nebo proměněného neonacistu Dereka Vinyarda v Kultu hákového kříže. Tak snad příště.. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joe Carnahan, Gavin O'Connor .. Život v Modrém. Pomáhat a chránit. Krást a profitovat. ___ Osudový příběh rodinného klanu policejního není nijak objevný a navíc natočený formou, které zrovna neholduji a ani tak ji režisér nezvládá vydojit naplno. Co vylepšuje neotřelý závěr vcelku s přehledem ubíjí doba, než se k němu dopracujeme. Ač hrají herci výborně, nemají zas takový prostor se pořádně dostat po kůži a vůbec celý příběh je podán dosti kostrbatě. ___ Malý film, od New Line Cinema - jen tak do foroty - kterých ročně vzniká, za peníze těch úspěšnějších, spousta a za rok si na ně nikdo nevzpomene. 50%. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako nevšedně pojatá a neučesaně autentická krimi, v níž jsou jednotlivé zvraty a trumfy odkrývány v tom nejlepším zájmu diváckého překvapení a celkové gradace, pokračuje v tak trochu vyčerpaném duchu jako ještě stále solidní krimi a končí tím nejohranějším, nejpatetičtějším a nejnatáhlejším možným způsobem. Ve zkratce jde opět o další snímek, aspirující na víc než jen na "jednoho z řady", k bezkonkurenčnímu výkonu však sházel vyrovnanější scénář, jenž by měl dostatek nápadů, soudnosti a smysl pro realitu i v druhé půli. Herci předvádějí slušné výkony, Colin Farrell rovnou výborný. 7/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)
  • Roli Francise Tierneyho st. měl původně hrát Nick Nolte. Kvůli starému poranění kolena se ale role musel vzdát a nakonec byl obsazen Jon Voight. (FilmFan24)
  • Snímek vypadá jakoby byl celý natočen ruční 16 mm kamerou. Kameraman Declan Quinn ale natáčel na 35 mm formát. Roztřeseného efektu ruční kamery dosáhl zavěšením přístroje na gumové šňůry, které dodaly "houpavý" efekt. (FilmFan24)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama