Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Recenze (424)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nezáživná krmi dráma o čistých a skorumpovaných policajtoch. Obzvlášť prihliadnuc k hereckému potenciálu. Colin Farrell a Noah Emmerich sú výborní, Edward Norton menej výrazný, ale hlavne sú tu zbytočne. Režisér akoby nemal energiu a jasnú víziu, nevedel kde pritlačiť a kde ubrať. Akoby film tvoril nesústredene, bez záujmu, iba z povinnosti. Obsahovo veľmi podobný, ale podstatne lepší kúsok je nedávny We Own the Night. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Takto to mám rád. Vynikajúco natočená atmosférická kriminálka s veľmi dobrými hereckými výkonmi (Norton sa po rokoch konečne pred kamerou nenudí, Farrell je ešte lepší) a scenárom, ktorý nie je ellroyovsky prekombinovaný a nevyskakujú v ňom za vlasy pritiahnuté prekvapivé odhalenia, vďaka čomu príbeh pôsobí príjemne realisticky. Niektoré dejové línie sú zdanlivo zbytočné (rodinné zázemia prakticky všetkých postáv) a sem-tam prebleskne drobné klišé, ale aj tieto veci sú plne v službách komplexného, prepracovaného príbehu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell a Edward Norton zřejmě neví co je to hrdost. Protože, když je někdo hrdý, dorazí i sláva, a v případě tohoto filmu si můžou všichni, včetně režiséra nechat zajít chuť. Například to vidím teď na mistrovství světa, kde Nový Zéland zničil Itálii a díky tomu, že hrdě bojovali za svůj národ, získali ve své zemi patřičnou slávu. Oni ten úspěch přirovnávají k Edmundu Hillarymu, když vyšel na nejvyšší horu světa! Tomu se říká hrdost a následně patřičná sláva. V tomhle filmu o tom nemůže být ani řeč a měl by se stydět za to, že se tak vůbec jmenuje. Vždyť to nikoho nemůže bavit stále dokola točit ty samé kriminálky jen s jiným šmejdem... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $15,740,721Tržby Celosvetovo $43,440,721Tržby za predaj DVD v USA $12,139,651 //počet predaných kusov 631,803║ Strhujúci dej, výborné obsadenie a napätie až do poslednej chvíľky. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čistá hra na jistotu v podání dvou dobrých herců, kteří se moc nesnažili. Docela mě to mrzelo, protože jsem se na film velmi těšil, ale výsledek je nemastný neslaný. Bez překvapení, bez silných nebo výjimečných okamžiků a bez smyslu. Podobných filmů již vzniklo určitě velmi mnoho, protože už od první minuty (tedy začátek je tak z celého filmu nejlepší) je vše jasné a divák už jen sleduje a čeká, zda se mu domněnky potvrdí a nebo ne. Film bez překvapení a bez dalších důvodů ho vidět víckrát. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Joe Carnahan, Gavin O'Connor .. Život v Modrém. Pomáhat a chránit. Krást a profitovat. ___ Osudový příběh rodinného klanu policejního není nijak objevný a navíc natočený formou, které zrovna neholduji a ani tak ji režisér nezvládá vydojit naplno. Co vylepšuje neotřelý závěr vcelku s přehledem ubíjí doba, než se k němu dopracujeme. Ač hrají herci výborně, nemají zas takový prostor se pořádně dostat po kůži a vůbec celý příběh je podán dosti kostrbatě. ___ Malý film, od New Line Cinema - jen tak do foroty - kterých ročně vzniká, za peníze těch úspěšnějších, spousta a za rok si na ně nikdo nevzpomene. 50%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pomalá, rozvážná, úsporná, minimalistická kriminálka nostalgicky se ohlížející po starých dobrých časech, oslavující ty skutečné americké hodnoty, rodinu, čest, příslušenství k elitě, ctící pravé muže a zobrazující výhradně jen svět mužů s patosem a často tak melodramaticky (rakovina, partnerský rozchod atd. atd.), že dostat tuhle samou látku a scénář jakýkoliv jiný režisér, nevydržel by se na to dívat nikdo mimo zavilých americký patriotů (a dostat tenhle scénář k zrežírování Michael Bay, rozplakal by se snad i asfalt na amerických dálnicích...). Gavin O'Connor však ustál patetické puzení a balancuje na hranici kýče a filmového zážitku natočil kriminálku postaru (s důrazem ne na akci, ale na vztahové a hodnotové schéma), tak jako se to dnes už moc neumí... Podobné filmy: Temný stín nad L.A., Serpico ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost roztahané a nudné policejní drama s výborným Colinem Farrellem. Zaskočilo mě, že ve vší té fádnosti se občas vynořila až nepříjemně drsná scéna (dítě a žehlička už bylo moc i na mě). Neurazí to, ale nic objevného nečekejte. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Stát se policajtem. Mít zaslouženou úctu. Chodit v uniformě, mít odznak. Ta HRDOST, kterou jsem cítil. Skoro i SLÁVU. A všechno jsme to zahodili….“ Rodina policajtů, kde čest policajta je zároveň její ctí. Zemřou čtyři chlapi. Vyšetřování – prostě poldové v práci. Někdo pátrá, jinej má zas ,,svoje“ metody, jak dostat z hajzlů pravdu. A všichni žijí i svůj život. Přirozenej běh věcí, kde nejzajímavější postavou je ta E.Nortona. Kdo tohle už neviděl? To zajímavější se začne odehrávat v závěrečné třetině. Po nalezení vraha. Film přestane být běžnou kriminálkou a začíná být dramatem. A možná právě proto tento film, kde na začátku jsou všichni ,,ti dobří“ a na jehož konci je to ,,zase jen“ policie, stojí za zhlédnutí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Burning Car ,2. Hospital ,3. Escape ,4. Fran And Abby ,5. Family ,6. Funeral ,7. Santiago ,8. Execution ,9. Abby ,10. Protest ,11. Suicide ,12. Jimmy Rats ,13. Confession ,14. Fran ,15. Riot ,16. El Train / Waterline , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni odlschoolova kriminalka, kde se dej sice zase toci okolo zkorumpovanejch poldu, drog a penez, jenze je to podany fakt zajimavou formou, takze film dokaze paradne zaujmout. Navic, i kdyz tu moc akce neni, tak je celej film natocenej perfektne napinave a svizne a taky pekne drsne. Delka je sice trochu prehnana a ten konec je takovej lehce divnej, ale rozhodne se neda rict, ze by tu byly naky zbytecny sceny, ve filmu jsou max tak dve, tri hluchy mista. A navic tu je paradni obsazeni, Norton si po case dal zase drsnaka a skvele mu to sedne a zbytek obsazeni v podobe Farrella, Emmericha a Voighta je taky paradni. Proste skvela kriminalka. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor a Joe Carnahan brilantně zachytili lesk a bídu (tu především) policejní dřiny, sestavenou jako památku na policejní tagédii. Bez příkras, bez obviňování, bez okázaláho moralizování a patosu. Takovou, jaká je. Protože všichni jsme jen lidi. Čest a slávu tomuhle filmu, i přes některé drobné nedostatky.. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak Gavina O'Connora bol svojho času menším filmovým zázrakom, kvalitnou športovou drámou, ktorá si ma témou aj spracovaním dokázala získať. Pride and glory, od začiatku pomerne tuctová kriminálka však až do samého konca ostáva len tuctovou kriminálkou, čo vzhľadom k hviezdnemu obsadeniu a potenciálu môže trochu mrzieť. Jedna toľko diskutovaná scéna a pár bezchybných hereckých výkonov sami o sebe nestačia, pokiaľ nie sú podporené adekvátnou réžiou a dostatočne pútavým scenárom. Na to žiaľ nedošlo, napriek tomu toto dielo žánru hanbu určite nerobí a pokiaľ máte radi Nortona, či Farella, nie je čo riešiť. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně vystavěný drama o křivých policajtech s dost drsnejma scénama a dobře napsanejma charakterama. Škoda že na Noaha Emmericha padlo nejmíň prostoru, protože právě jeho postava je ze všech nejzajímavější. Jinak z ústředního tria hrajou výborně všichni (což samozřejmě u takových jmen není s podivem). Scéna "zavoláme sociálku, máme tu popálený dítě..." - brrr. Jen malá výtka ke konci, kterej je podle mě trochu moc uspěchanej. Jinak by to asi bylo za pět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sát z cecíku policejní prohnilosti, loajálně to přehlížet nebo si hrát na Serpica? Dilemata umocněná rodinnými vazbami spějí v rutinním O´Connorově módu k očekávanému vyvrcholení. Není tam nic navíc, kamera na gumových šňůrkách ruší a nebýt scény, kdy chce Farrell přežehlit plínky přímo na kojenci, dalo by se o Hrdosti a slávě říct, že je emočně zpustlá. Na téma lesk a bída policejní morálky je natočena spousta lepších filmů.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Policejní rodinné klany jsou super. Všichni příslušníci ve famílii se znají, schází se na oslavách, klepou se po ramenou a táhnou za stejný provaz. Ale průser nastává, když se objeví nějaký problém na obzoru. Co potom všichni udělají? Podrží se navzájem? Jde přece o rodinu. Ne o slávu nebo hrdost. Anebo ano? Film mě bavil. Sice poměrně jednoznačně označil, které postavy se zachovaly dobře a kdo z nich naopak ne, ale snažil se také ukázat proč tomu tak bylo, co se jim honilo v hlavách. Pravda, v jiných filmech se podařilo podobné téma zpracovat zdařileji, originálněji, méně černobíle a se slabší dávkou patosu. Přesto mě snímek bavil už od začátku, kolem 20. minuty dost chytl a s více či méně velkými výkyvy pustil až na konci. Solidní byla hlavně scéna s žehličkou, naopak velmi rád bych hned zapomněl na „férovku“ v baru, to bylo až moc na efekt a vlastně tahle bitka dokonale shrnula to slabé na filmu. Závěr se už tak nějak dal čekat. Celkově to vidím na slušné 4*, přece jen mě dráždilo, jak moc se snímek držel bezpečné šablony. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako nevšedně pojatá a neučesaně autentická krimi, v níž jsou jednotlivé zvraty a trumfy odkrývány v tom nejlepším zájmu diváckého překvapení a celkové gradace, pokračuje v tak trochu vyčerpaném duchu jako ještě stále solidní krimi a končí tím nejohranějším, nejpatetičtějším a nejnatáhlejším možným způsobem. Ve zkratce jde opět o další snímek, aspirující na víc než jen na "jednoho z řady", k bezkonkurenčnímu výkonu však sházel vyrovnanější scénář, jenž by měl dostatek nápadů, soudnosti a smysl pro realitu i v druhé půli. Herci předvádějí slušné výkony, Colin Farrell rovnou výborný. 7/10 ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Znáte to klišé "hodný a zlý policajt"? Tak přesně tyto dvě dějové linky se odehrávají v tomhle filmu. Místy se spolu spojí a zase rozběhnou opačným směrem. Můj oblíbený herec Edward Notron je tím hodným a charakter mi nějak připomínal postavu Montyho z filmu 25. hodina. Colin Farrell mě absolutně šokoval svojí zápornou postavou. Tohle policejní téma už bylo mnohokrát natočeno a čekal jsem, že už mě němůže nic překvapit. Jenže ouha. Scéna s miminkem a žehličkou mi vyrazila dech a sotva jsem dýchal! Pomohla tomu dokumentární kamera, kdy se při akcích jsme ve středu děje a kamera se třese všemi směry. Rozhodně se vyplatí na tento film kouknout.... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hrdost a sláva je značně drsnou a realistickou výpravou mezi americký (nejen) prohnilý a korupcí prolezlý kriminální systém. Ač jsem se zpracováním námětu, scénářem i dialogy spokojena, něco mě po celou dobu sledování jakoby rušilo a vadilo. Nějaká drobnost, maličkost. A já nemohu přijít na to, co. Možná můj dojem zapříčinilo dabingové obsazení, konkrétně mého oblíbeného Colina Farrella. Tomu "propůjčil" hlas Filip Švarc, k němuž již začínám pociťovat lehkou averzi. A zvláště, když ještě nahradil Colinův jemně drsný Irský hlas. Občas jsem měla pocit, že Ed Norton tady vyzníval spíše jako vedlejší postava a nějak mi v jeho projevu chyběla ta energie, kterou dříve míval. Jistě, nejspíš to bylo jeho kladnou postavou, kterou scénáristi nějak (ne) napsali, ale i tak tento můj pocit nehodlal ustoupit. Chvílemi jsem si říkala: "kam se poděl Derek?":) Už mě opravdu začínají rozčilovat ty filmy, u nichž řeknu, byl dobrý, skvěle natočený, zahraný, silný příběh, ... ALE. To "ale" už mě pěkně štve:) ()

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama