Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (424)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní záběr prdelky Colina v průběhu zápasu, se dál nic zajímavého nedělo, i přes solidní výkony hvězdného obsazení. V otázce děje se nepřikláním ani na jednu stranu mince, je snadné ujet šikmo z pozice moci, zvlášť když je taková levárna krásně omluvitelná (špinavé zavšivené prachy). Ještě těžší je zůstat košer a v pevných kramflecích práva a morálky, když se jeden denodenně mele v prostředí pekla. Právě sekvence rodinných emocí kontra hledání řešení dilemat měly ukázat na podstatu problému, jak složité postavení má v dnešní společnosti Policie. Pokud nezíská zpět status prestižní ochrany s důslednou oporou státu, nic se nezmění, bude hůř. Nejde ani tak o boj mezi dobrem a zlem, ale o možnost výběru mezi zly lepším a horším, vyžadující často sekundové reakce. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako nevšedně pojatá a neučesaně autentická krimi, v níž jsou jednotlivé zvraty a trumfy odkrývány v tom nejlepším zájmu diváckého překvapení a celkové gradace, pokračuje v tak trochu vyčerpaném duchu jako ještě stále solidní krimi a končí tím nejohranějším, nejpatetičtějším a nejnatáhlejším možným způsobem. Ve zkratce jde opět o další snímek, aspirující na víc než jen na "jednoho z řady", k bezkonkurenčnímu výkonu však sházel vyrovnanější scénář, jenž by měl dostatek nápadů, soudnosti a smysl pro realitu i v druhé půli. Herci předvádějí slušné výkony, Colin Farrell rovnou výborný. 7/10 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich filmov o skorumpovanych policajtoch, tentokrat z protidrogoveho, ktori sami obchoduju s drogami, ale su tu aj ti spravni policajti, ktori s tym nechcu mat nic spolocne. Zo zaciatku mi to bolo dost nejasne, ale neskor ked sa postava Colina Farrella riadne vyprofilovala, mi bolo vsetko hned jasne a dost ma zaujimalo, ako sa zachova Edward Norton. Tento film mi pripominal napr. krimi dramu SERPICO (1973) s Al Pacinom, akcny thriller VYJEDNAVAC (1998) so Samuelom L. Jacksonom alebo STREET KINGS (2008) s Keanu Reevesom - vsetko filmy o skorumpovanych policajtoch. Ak vas tieto filmy bavili, mohol by vas bavit aj tento s kvalitnym hereckym obsadenim. Prvu polovicu som sa zdrziaval pri troch hviezdickach, ale druha polovica pridala na plyn, takze som bol spokojny. ________ Colin Farrell - (Jimmy Egan) +++ Edward Norton - (Ray Tierney) +++ Jon Voight - (Francis Tierney, Sr.) +++ Noah Emmerich - (Francis Tierney, Jr.) +++ Jennifer Ehle - (Abby Tierney) +++ John Ortiz - (Ruben Santiago) +++ Ramon Rodriguez - (Angel Tezo) +++ Produkcia: Toby Emmerich +++ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Paradni odlschoolova kriminalka, kde se dej sice zase toci okolo zkorumpovanejch poldu, drog a penez, jenze je to podany fakt zajimavou formou, takze film dokaze paradne zaujmout. Navic, i kdyz tu moc akce neni, tak je celej film natocenej perfektne napinave a svizne a taky pekne drsne. Delka je sice trochu prehnana a ten konec je takovej lehce divnej, ale rozhodne se neda rict, ze by tu byly naky zbytecny sceny, ve filmu jsou max tak dve, tri hluchy mista. A navic tu je paradni obsazeni, Norton si po case dal zase drsnaka a skvele mu to sedne a zbytek obsazeni v podobe Farrella, Emmericha a Voighta je taky paradni. Proste skvela kriminalka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Stát se policajtem. Mít zaslouženou úctu. Chodit v uniformě, mít odznak. Ta HRDOST, kterou jsem cítil. Skoro i SLÁVU. A všechno jsme to zahodili….“ Rodina policajtů, kde čest policajta je zároveň její ctí. Zemřou čtyři chlapi. Vyšetřování – prostě poldové v práci. Někdo pátrá, jinej má zas ,,svoje“ metody, jak dostat z hajzlů pravdu. A všichni žijí i svůj život. Přirozenej běh věcí, kde nejzajímavější postavou je ta E.Nortona. Kdo tohle už neviděl? To zajímavější se začne odehrávat v závěrečné třetině. Po nalezení vraha. Film přestane být běžnou kriminálkou a začíná být dramatem. A možná právě proto tento film, kde na začátku jsou všichni ,,ti dobří“ a na jehož konci je to ,,zase jen“ policie, stojí za zhlédnutí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Snímek vypadá jakoby byl celý natočen ruční 16 mm kamerou. Kameraman Declan Quinn ale natáčel na 35 mm formát. Roztřeseného efektu ruční kamery dosáhl zavěšením přístroje na gumové šňůry, které dodaly "houpavý" efekt. (FilmFan24)
  • Příběh se zakládá na pravdě. Bratrům O'Connorům ho odvyprávěl bývalý policista Robert Hopes. (Olík)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama