Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (295)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem ako toto môže niekto pozerať, po vydarenom Uragána natočili tupú Maďarskú propagandu, s ako že výborne hláskujúcu Viki Rákovu, pchaaa, na to sa nedá pozerať, dialógy a ich herecký prejav je pod úroveň ale aspoň že to baví celý Zamerikazovaný Slovenský národ. Kam sa takto asi dostaneme. Najotravnejší seriál! ()

woody 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že jde o jednu ze slovenských estrád... A ono jde o nejsledovanější sitcom v dějinách, od kterého se naši východní sousedé neodtrhnou ani kdyby jim maďaři vyhlásili válku... Jinak se podepisuji pod komentář Oskara, který naprosto přesně a snad ještě lépe vystihl mé pocity při sledování a poslouchání slovenského humoru. Když sleduji markízácké Senzi Senzus naprosto to nechápu. Připadám si jak na balkánské veselce, kam jsem se kdysi na dovolené dostal. Jenom s tím rozdílem, že senzusákům bohužel rozumím. Dívám se na to obecenstvo a říkám si, že Gogondík a ostatní nebyli tak špatní. Ale pak jsem se dívával i na Aj múdrý schýbá a to byl při dobře vybraných lidech (cigánech, bezdomovcích, záhorácích, východniarech) jeden z nejftipnějších pořadů. Můj švagr je slovák (taky veterinář ;-)) a jeho vykládání slovenských vtipů je vskutku interesantní zážitek. Obvykle je tam slovo "jebnem" a "kokot" stejně často jako v angličtině "fuck" - téměř až citislovce... To se mi na jednu stranu líbí, ale v Susediach není ani to, takže... Já prostě nevím, jak to brát abych neurazil, tak pěkná jedna hvězdička. ()

DaViD´82 odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy, když je mi zle z naší současné seriálové tvorby, tak mě Susedia spolehlivě potěší a zvednou náladu... Jsou totiž důkazem, že i ta naše "veledíla" mají ještě kam kvalitativně klesnout. Je to dáno především jejich pojetím lidového "humoru". Upřímně našich východních bratrů lituji. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Duo Peter Marcin a Andy Kraus opäť v jednom z tých lepších Slovenských seriálov. Videl som skoro všetky ak nie všetky dieli a musím povedať, že zábava je to naozaj veľká. Najviac sa mi páčil vždy koniec dielu, kde boli ukazované scény, ktoré sa nedarili natočiť. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zlatko, na víkend príde moja mama, čo kúpim?“ – „Vodku a krabičku ibuprofeínu.“ Vydarený sitkom, inšpirovaný predchádzajúcimi televíznymi programami Petra Marcina a Andyho Krausa Uragán a Hurikán, kde pôvodne postavy kamarátov poľovníka a kutila začínali. Kvalitné herecké obsadenie takmer úplne zbavené otravných cameo vystúpení, šikovné scenáre, tajomný Igorko Skotnický, svižné dialógy a vtipné okamihy. Svojho času klasika. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Protože jsme na Česko-Slovenské filmové databázi, tuším možné nedorozumění a radši hned na začátek píšu, že NEMÁM NIC PROTI SLOVÁKŮM. Moje matka je původem Slovenka, půlka mého příbuzenstva žije kdesi tam na východě, moje oblíbená veterinářka je Slovenka atd. Ale popravdě, máloco mě uvede do větších rozpaků, než slovenský humor. Třeba to, s jakou nenuceností Slováci používají drsné výrazy, kde se to vůbec nehodí. Ta zmíněná veterinářka například nedávno prohlížela mé boxerce pooperační ránu a konverzačním tónem prohodila "Teraz jej tam jebnem dajakú zeleninu," což ve volném překladu znamenalo "Ošetřím ránu desinfekcí." ;o) Někdy se v němém úžasu dívám na zábavné pořady tv Markíza a... nechápu. Největší záhadou je pro mě právě dvojice Marcin-Kraus. V kabaretu jménem Uragán strávil Peter Marcin většinu času v přestrojení za ženu. Koketně pomrkával, co chvíli si zvedal sukni a pořád si sahal na poprsí. Diváci se smáli. Andy Kraus se proslavil rolí zaostalého Maďara. Diváci se smáli, až padali ze židlí. Můžete namítat, že to byl kompars a asi byl, ale pak přišli Susedia. Nevídaně trapný a neprofesionální pokus o sitcom a - nejsledovanější tv pořad na Slovensku. Někdy se mi zdá, že kdykoli přepnu na Markízu, jsou tam. Vůbec to nechápu. Slovenské televize pravidlně udivují tím, že pořady jako Superstar nebo Let´s Dance mají tak o dvě třídy lepší (a vtipnější!) než my - a současně je baví taková duchamorná slátanina? :-o Ale když vidím ta hodnocení kolem, stále je tu i možnost, že Susedia jsou intelektuálním klenotem, na který můj prostinký rozum nestačí. 20% ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejsem fanda ugrofinského humoru, ale doznávám zde, že jsem na to zíral s překvapením, které se mísilo spíše s hnusením, než že bych se přímo bavil. To bolo naozaj trapné a teljesen szörnyű. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla u babičky na Slovensku (2006), viděla jsem 1 díl. U nás se čistě sitcom v tu dobu nevysílal, takže ani není s čím srovnávat, oceňuju aspoň snahu, sem tam sem se i zasmála, ale myslím, že nikdo ani nečekal dosažení kvality americké tvorby. To se zatím nepodařilo ani nám, ani našim SOUSEDŮM:) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Tunajšie celkové hodnotenie tohto seriálu vôbec nie je zlé, ajkeď by si zaslúžil ešte trochu viac. Na Slovensku sa ešte nič také nenatočilo, a i keď to pripadá niektorým bezduché, je to len kôli tomu, že nie sú pravý Slováci. Pretože tento sitcom bol natočený pre tento národ, na obraz každodenného života Slováka okorenený originálnymi vtipmy a jedinečnými prvkami. Premňa kvalitná zábava, ktorú od Slovenských výtvorov už určite znova nedostanem... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dá sa zabaviť, dá sa zabaviť, dá sa! Pyžamová kultúra a každý týždeň na večeru pár brebtov od dvojice Marcin / Kraus ale stačí! Na ich kabaretné kúsky sa to ale jednoducho nechytá. 60%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Serialy nemam moc v laske a na sitcomy by mi ani nenapadlo najst si ani cas, ale raz som si pustil cez internet na markiza.sk par casti tohto serialu a tak ma zaujali, ze som sa tesil stale na nove casti. Ja si myslim, ze tieto negativne hodnotenia maju dost spolocne aj s tym, do akej miery sympatizuju uzivatelia csfd s hrdinami slovenskeho serialu a typickeho slovenskeho stylu alebo humoru. Naozaj by som sa cudoval, ak by sa nasim ceskym bratom nas serial pacil rovnako, ako Slovakom, teda aspon tych, ktorich poznam osobne. Takze hodnotenia samozrejme aj slovenskych intelektualov beriem uplne v pohode. Ja som rad, ze sa konecne podaril na Slovensku natocit sitcom, ktory sa mi paci na 100%...........27.04.2008 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nóó, nie že by to celé bolo za 3, ale niektoré postavičky to vždy zaručene vylepšujú. Andy a Peter sú už starí, známi a trochu ošúchaní, ale Ildikó a suseda Sladká stoja za všetky drobné (na Marte Sládečkovej vidieť, že si tú psinu nehorázne užíva! :-) Je mi ľúto, že to musím povedať, ale mám pocit, že Zuzana Tlučková je najslabším článkom hlavnej zostavy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autorská dvojica Peter Marcin a Andy Kraus prišla s dovtedy pre slovenské komerčné televízie nezvyklým projektom. Natočili pôvodný sitcom. Seriál incesnovaných úsmevných príbehov obyvateľov jednej bytovky. Ako už i prostredie naznačuje, celé to je zamerané na nenáročnú "ľudovú" zábavu. Po ukončení natáčania vzniklo hneď ďalších pár podobných seriálov, ktoré sú však svojou kvalitou ešte nižšie ako "Susedia". ** ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

ne tak hrozné, jak se mi zpočátku zdálo, člověk se i občas zasmál.. Ale děsímě představa mé chorošílené mysli, dík níž jsem se jedné chladivé noci probudil zbrocen ledovým potem, neboť jsem měl sem o hrůzoděsném spin-offu seriálu Sudedia a filmových kameňáků ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborná slovenská situačná komédia o susedských vzťahoch a nielen o nich. Dôkaz, že o dobrú zábavu sa dokáže postarať len štvorica hercov. Každá jedna časť bola o niečom inom. Bolo tu mnoho zábavných scén, ktoré prekypovali humorom. Sledovaním tohto sitcomu sa asi každý divák vedel pobaviť a uvoľniť, veľká škoda že jeho nakrúcanie bolo predčasne ukončené a po ňom nasledovali už len typické slovenské nudné seriály. Pri tomto sitcome som dokonca jeden rok strávil Vianoce aj Silvestra, kedže boli týmto sviatkom venované nejaké časti. Bol to jeden z prvých poriadnych sitcomov na Slovensku, ak nie prvý. Posledný určite. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Je to bieda. Marcina a Krausa som mala rada na zaciatku, este v Uragane.Potom to uz slo dolu vodou a zacali sa viacmenej len opakovat. Sitkom Susedia uz neprinasa nic nove iba stale opakovanie tych istych vtipov. Uz to bohuzial nevyznie ani trosku vtipne. A najsmutnejsie je na tom fakt, ze je to najsledovanejsim programom na Slovensku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jediný slovenský seriál, ktorý ma baví. Trápna Sladečková ma moc neberie, ale ako náhle tam nabehne Marcin a Kraus idem prasknúť od smiechu. Ten ich humor a xsichty proste môžem už od čias Uragánu. 75% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No na to, že na Slovensku sa skoro nič netočí a tradícia sitcomov prakticky neexistuje, to dopadlo celkom fajn. Marcin a Kraus (hlavné brilantný Andy Kraus) sú skvelým duom a na moje prekvapenie im dosť dobre sekundujú aj ich herecké manželky. Ale Marta Sládečková je strašne otravná a zbytočná. Veľkou slabinou je dejová línia, ktorá je strašne biedna a jednotlivé diely sú len zmesou viac či menej vtipných gagov. Skrátiť jednotlivé diely o 7 minút a o koľko by to bolo lepšie. Po otrasných hurikánoch a uragánoch z posledných 2-3 rokov na Markíze (na STV to ešte šlo) som niečo tak pozerateľné nečakal. Spokojnosť. ()

Reklama

Reklama