Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (296)

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Ze dvou hvězd měním na čtyři. Proč ? Protože Susedia byli první povedený sitcom, který kdy Slovensko mělo. Až po nich přišla další povedená seriálová tvorba - MaFstory, nebo Profesionáli. Humor "susedú" není takový tvrdý, jako u již zmíněných JOJkařských sitcomů. Je spíše zaměřený na mladší publikum. A i přes to, nesmírně baví mé 45 leté rodiče, či většinu slováků. Po první sérii přichází sice menší pád, když na scénu přicházejí potomci "Gergej" a "Milka", ale i přes to je to pořád zábava, při které můžete prostě vypnout. Na Susedy se kdykoliv rád podívám. 69% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Serialy nemam moc v laske a na sitcomy by mi ani nenapadlo najst si ani cas, ale raz som si pustil cez internet na markiza.sk par casti tohto serialu a tak ma zaujali, ze som sa tesil stale na nove casti. Ja si myslim, ze tieto negativne hodnotenia maju dost spolocne aj s tym, do akej miery sympatizuju uzivatelia csfd s hrdinami slovenskeho serialu a typickeho slovenskeho stylu alebo humoru. Naozaj by som sa cudoval, ak by sa nasim ceskym bratom nas serial pacil rovnako, ako Slovakom, teda aspon tych, ktorich poznam osobne. Takze hodnotenia samozrejme aj slovenskych intelektualov beriem uplne v pohode. Ja som rad, ze sa konecne podaril na Slovensku natocit sitcom, ktory sa mi paci na 100%...........27.04.2008 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Z takových sousedů, se kterými se setkáme ve slovenském sitcomu, musí nutně hrábnout anebo se jim jenom smát. Od každého trochu. František a Lászlo jsou vskutku vykutálená dvojka správných pošuků a jejich manželky jim zdatně sekundují. Horší je sledovat více epizod po sobě, protože to se pak nakupí hodně jednoduchého humoru, až se to přestane líbit a odradí to od sledování dalších dílů. Věru, sitcom není tak snadné natočit, jak by se mohlo na první pohled zdát, a žádné zázraky nelze očekávat ani v tomto případě. Klady: perfektní herecké výkony a obsazení, snaha o originální gagy. Zápory: jednotvárné studiové prostředí nedává moc prostoru k extra nápadům, příliš tlačení na trapnost, Andy Krausovi jako zástupci maďarské menšiny není velmi často rozumět, hostující herci jdou do trapna, obyčejná Haberova titulní písnička, slabě zrežírované, zfušovaný scénář. Mé hodnocení: 40% ()

burina 

všechny recenze uživatele

Je to bieda. Marcina a Krausa som mala rada na zaciatku, este v Uragane.Potom to uz slo dolu vodou a zacali sa viacmenej len opakovat. Sitkom Susedia uz neprinasa nic nove iba stale opakovanie tych istych vtipov. Uz to bohuzial nevyznie ani trosku vtipne. A najsmutnejsie je na tom fakt, ze je to najsledovanejsim programom na Slovensku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Perfektní herecká sestava,scénář i režie,na Slovensku se podařilo s naprostou lehkostí vytvořit to,o co se u nás marně pokoušely snad už všechny televize,totiž výborný sitcom.Seriál jsem viděl už několikrát a pořád mě dokáže rozesmát až k slzám,pravda,třetí řada je už podstatně slabší,takže měl asi skončit kvalitní druhou sérií,ale baví stále. ()

Galerie (605)

Zajímavosti (130)

  • Milka sa narodila 22. apríla 1987. (Johnny.ARN)
  • Série se natáčela v Ateliérech NAD v bratislavském Ružinově. (Duoscop)

Reklama

Reklama