Reklama

Reklama

Jízda o život

  • Velká Británie Dangerous Parking
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Noa, úspěšný, shovívavý britský filmový režisér, se kterým se život přílš nemazlí, se konečně rozhodne zkusit se zbavit svých mnoha závislostí, které ho ničí. Matka příroda pro něj má ale připravené jiné zkoušky síly a charakteru…  Noah Arkwright je kultovní režisér v nezávislém filmovém světě, jeho život však visí na vlásku a Noah se vlastním přičiněním pomalu řítí do záhuby. Jeho život je jeden velký úspěch a výstřednost. Vše – alkohol, drogy, ženy, sláva – co se mu dostane do rukou, zkonzumuje s neukojitelným vlčím hladem. Jenže Noah běží vstříc tvrdé cihlové zdi – alkoholismus a drogová závislost ho svírají pevně ve svém náručí – ale Noah si to odmítá přiznat. Nakonec se však mladé alkoholičce Kirstin, jež 'spatřila světlo', podaří ho přesvědčit, že opravdu míří k destrukci a postrčí ho na správnou cestu. S pomocí kamaráda Raye se zdá, že Noahovi se daří svou loď konečně kočírovat, když v tom mu osud pošle anděla strážného v podobě viloncellistky Clare Mathesson. O to víc se Noah snaží posunout od sebedestrukce k sebezáchově. V tu chvíli mu však matka příroda uštědří tu nejkrutější ránu ze všech… [Zdroj: HBO] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli filmov o alkoholizme uz mam nioeco nasledovane : za najlepsie povazujem Ztraceny Vikend Billy Wildera, potom ceskoslovenske snimky Dobri Holubi se vraceji a Hadi jed + Dnes Naposled. Tuna reziser Peter Howitt /Johnny English, Srdcova Sedma/ natocil len priemerny film o alkoholizme. Saffron Burrows /Utok z Hlubin, Cista Prace/ cosi aj zahra, ale dialogy, pribeh a herecke vykony su neskutocne priemerne. Priemerny je aj cely tento film : 66 % ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jeď, jeď si za tím svým Francouzem, co ti posílá růže, ty couro !! Jen ať má pět centimetrů dlouhý péro a speciální druh lepry, aby mu ve vhodnou chvíli upadla hlava.." ;) Škoda, že Peter Howitt činí z tohoto potenciálně velmi silného dílka jednu velkou vulgární a samoúčelně chaotickou one man show, protože mu z toho Noaha nevěřím prakticky vůbec nic.. To Sean Pertwee, to je úplně jiná káva !! ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Skvělá příručka pro potencionální, aktivní, léčicí se, abstinující alkoholiky, jedním slovem pijany. Skvělá proto, že jsem tak realistickou analýzu o průběhu sebedestrukce až do morku kostí a to doslova, zatím neviděla. Skvělá agitka jak vyvolat strach, hnus, pud sebezáchovy, nebo sebeobraz toho, že je všechno v prdeli. Až doženu konec, zvážím konečné hodnocení. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

"Na 300 miliónů mil daleko od domova a na miliardy mil od duše". Nebezpečné parkování by byl výstižnější titulek. Život ztroskotance, alkoholika, úspěšného v pracovní sféře, ale selhávájícího v dalších sférách života, který proplouvá životem jako bahnem. Je napínavé sledovat jeho život, jeho boj s alkoholem / často hodně vtipně zobrazený/ a jeho nesnadnou cestu k lásce. Zdá se, že až mnohem krutější setkání než setkání s alkoholem, ho dovede k hlubšímu poznávání a uvědomění si ceny života a lásky. Děj je hlavním hrdinou komentovaný s velkou příměsí sarkasmu a ironie, snahou o silácké postoje. Kazí to snad jen přílišné množství vulgarismů. Nenápadné, ale velmi zdařilé dílko a o bloudění životem a hledání světla v temnotě. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

pozoruhodný snímek, s docela originálními postupy vyprávění, až je to někdy skoro na škodu. NIcméně film je to svěží, s povedenými komentáři hlavního hrdiny, často nepřístupnými, ale zároveň vtipnými. Celkově se dá říct, že mi styl filmu sedl a dobře jsem se bavil. Mimo jiné jsem si taky všiml dobře zvolené muziky ()

Galerie (222)

Reklama

Reklama