Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města přijíždí Cizinec (Karel Roden) s mrtvolou Hledaného muže (Val Kilmer). Tak začíná „první polský western“, svébytná žánrová variace, dílo vyhlášeného výtvarného umělce Piotra Uklanského. Nevytvořil parodii ani poctu: spíše využil „nejustálenější filmový žánr“ jako rámec symbolického filmu. Postavy tu nemají jména, některé během příběhu nepromluví. Přítomnost „hvězdně obsazené mrtvoly“ je rýpnutím do nutkání evropských produkcí mít v obsazení hollywoodskou hvězdu. Cizinec (Roden) se záhy zaplete do milostného příběhu místní barmanky (Katarzyna Figurová) a alkoholem nasáklého šerifa (Bogusław Linda). „Okopírovaná kopie“ Letní láska, natáčená v horských exteriérech na jihu Polska, oplývá černým humorem a sytě depresivní westernovou atmosférou. Po premiéře na festivalu v Benátkách je uváděna jak v kontextu současného umění, tak filmu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (30)

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Piotr Uklanski .. Polski western? Výborná výtvarná citace a zesměšnění nejrůznějších westernových klišé. Karel Roden, s hodně cool vizáží, za celý film nepromluví, Val Kilmer se dokonce ani nepohne, ale tady mají hvězdné jména až druhořadou funkci a tak Boguslaw Linda strhává veškerou pozornost na sebe. Přesto je nejdůležitější vizuál (Uklanski je velmi kontroverzní výtvarník) a břitké humorné variace. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Letní láska je jak poutník, co do dálek kráčí sám…. Nejsem specialista na westerny, ale mám je rád. Kdyby k vysokému hodnocení těchto filmů stačilo pravidlo ,,čím divnější postavy – tím lepší zážitek, tak není co řešit. Zkrvavený K.Roden, nadržená barmanka K.Figura, masochista B.Linda sice přinutí vydržet až do konce, ale jen proto, abych věděl, co se s toho vyklube. Má to být o lásce, bolesti, smrti. Já viděl spíš ptákovinu, které se nedá upřít (i díky kameře) westernová atmosféra a zajímavé herecké kreace, ale potěší snad jen vyznavače filmového novátorství a K.Rodena. Prostě mně ten jejich životní příběh nebral. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Vizuálne zaujímavý film a zopár scén je i hodne vtipných ale postupne to prešlo do absurdnosti a 5 minútový monológ do kamery prenášaný barmankou, ktorý uspal i vedľa nej sediaceho pijana je príklad scény s dobrým nápadom, ale ... pre tuctového diváka je tento film priam ukážková sprostosť. Po dopozeraní som si musel prečítať obsah, aby som vlastne vedel o čo tam šlo. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Před "Letní láskou" se mi dostalo několika varování. Podle většiny mých známých co ji viděli jde o zmatený a nechutný blábol, který milovníka westernu jenom zklame. Na podobné řeči příliš nedám a protože určitě nejsem divák "zabředlý do žánrových sterotypů", snímek jsem si sehnal. Přesvěčil jsem se, že občas má většina pravdu. K. Figurová má nejlepší léta dávno za sebou (kde zůstala ta sexy kočka z Kingsajzu?) a ty rádoby srdceryvné tlachy, které vypouští ona a Linda z úst se dají poslouchat jen s krajním sebezapřením. Ony prázdné plky charakterizují celý snímek, jehož nejvýraznějším rysem je zoufalá nudnost a příběh se vytrácí na úkor tvůrčí exhibice P. Uklanského. Divák má pocit, že jeho utrpení je stejně nekonečné, jako Cizincovo krvácení, Šerifův alkoholismus a skelné zírání Hledaného muže. Výstižný komentář: Cervenak. PS: Zajímalo by mne, proč musel mít Boguslaw Linda po většinu snímku od nečeho umouněnej nebo obarvenej ksicht. Patrně se tu projevilo výtvarné nadání pana režiséra. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo umění a já je nepochopil. Možná to byla jen slátanina. Každopádně v tomhle filmu nevíte co, nevíte kdo, nevíte za co, nevíte jak, nevíte komu, nevíte s kým, nevíte nic... Prostě chování ne jedné zmatené postavy, ale prakticky všech je nelogické, nepochopitelné a buď mu rozumí jen Uklanski, nebo musíte vypít litrovou flašku vody po holení... Zbývá jen vizuál, který nebyl špatný a dlouhé monology Lindy. Přítomnost Rodena v každém zahraničním filmu potěší, ale věru už bych s ním rád viděl jednou něco kloudného nad čím si nebudu muset lámat hlavu. Hvězda za hudbu. Víc než dva náboje do kolťáku ale nedám. * * ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama