Reklama

Reklama

Démon pomsty

(TV film)
  • Velká Británie Pumpkinhead: Ashes to Ashes

Už jsou to dvě desítky let, co Ed Harley (Lance Henriksen) naposledy probudil mstitele známého jako Démon pomsty. A teď jeho čas přichází znovu. Obyvatelé malé jižanské vesnice totiž odhalili, že místní lékař (Doug Bradley) obchodoval s orgány jejich zemřelých příbuzných a těla pohřbíval v bažinách. Proto žádají starou čarodějku, aby znovu vyvolala démonův hněv a pomstila jejich znesvěcené rodiny. Netvor poskládaný z mumifikovaných zbytků samotného Eda Harleyho opět pokračuje v konání hrůzy a je jedno, kdo mu stojí v cestě. Po dvaceti letech v zapomnění se Démon pomsty konečně vrací, aby srovnal účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (59)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k procentům by člověk čekal další filmový průjem. Nu, není pro mne žádným překvapením, že nic takového se nekonalo. Po průměrné jedničce a zmršené dvojce přichází sice zjevně levná a nijak oslňující trojka, do sračky má však opravdu daleko. Tykvohlav se vrací ke své nezvratně nelítostné démonické podstatě a zabíjí všechny, kteří se mu na jeho cestě za vykonáním pomsty nachomýtnou před pařáty. Nabodeníčko na bleskosvod v deštivé noci či přepad kostela patří dokonce k zapamatováníhodným scénám s až epickým nádechem, samosebou dokážete-li odpustit ty velmi levné triky a popustíte uzdu své představivosti. Čili aťsi kdo chce co chce říká, já byl spokojen, i když to stálo za hovno. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V druhej tretine sa filmik celkom dobre rozbehol, bolo tam aj par brutalnych vrazd, kde sa krvou ani trosku nesetrilo, ale pribeh nebol moc zaujimavy a co je este horsie, monstrum vyzeralo ako z hororov 80-tych rokov a vrazdilo zlych ludi, takze som sa nemal o koho bat, skor mi bolo jedno, koho to monstrum zabije. V tretej tretine ubral reziser z plynu a skor som sa nudil. Neviem, preco Lance Henriksen nedostava lepsie ulohy. Jeho je podla mna skoda, aby sa objavoval v takychto filmoch... 04.09.2008 ______ Doug Bradley - (Doc Fraser) +++ Lance Henriksen - (Ed Harley) +++ Douglas Roberts - (Bunt Wallace) +++ Lisa McAllister - (Dahlia Wallace) +++ Tess Panzer - (Molly Sue Allen) +++ Hudba: Rob Lord +++ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou sjelo do Rumunska pár filmařů a řekli si, je tady levno, zkusíme zde oprášit několik hororových sérií, třeba to hodí nějaké prachy. A tak kromě Hellraisera a Prophecy vznikl i tento třetí díl démona pomsty Tykvohlava. A ta levnost jde na filmu často vidět. Ač mi v tomto filmu Tykvohlav při záběrech celé "postavy" nejvíce připomínal vetřelce, při záběrech, kdy ho tvořila maska či herec v masce, docela ušel, v digitální podobě už to je horší. Trošku jsem se bál posloupnosti (viděl jsem jen jedničku a pak tohle), ale Ashes to Ashes dvojku jakoby pominulo a tak nějak trochu navazuje právě na jedničku (včetně několika flashbacků + i když nereálná, přesto se to objevuje i postava Lance Henriksena z jednčky). Čekal jsem to trochu horší. Pokud jsem dal jedničce 2,5*, musím tak učinit i tady, protože nápad je to sice už provařený, ale je to svižnější než jednička a bavilo mě to možná o trošku víc. Zásluhu na tom má zcela určitě hodně dobrý Doug Bradley a tradičně děsivá čarodějnice. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko který se nebojí ukázat gore a není to ani nic extra okázalého. Tykvohlav vypadá stále fajn a navíc ted tu má z obětí koho vybírat. Bradley je hnusnej hajzl a Henriksen je stále sympaťák. West mi znova ukázal že když točit béčko tak k tomu nestačí pouhý peníze ani dobří béčkový herci ale talent, který rozhodně má. Za mě spokojenost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne blbá séria s TYKVOHLAVOM (v slovenčine Tekvicohlavom???), ktorý nevyzerá zle, ale jeho univerzum je v podstate dosť trápne (niekoho vám zabijú, požiadate starú čarodejnicu z lesa, aby privolala Tykvohlava, ten dotyčného ide zabiť a vy sa začnete triasť, čosi medzi záchvatom a orgazmom). Plusom tejto časti je snáď len znova sa vracajúci (pritom už v jednotke mŕtvy) Lance Henriksen. Všetko ostatné je značne príšerné, samozrejme vrátane scenáru, hoci mu treba uznať pár bodov k dobru za snahu (hlavný záporák v podaní nesympaťáka Douga Bradleyho vie, že Tykvohlav je taký silný, aké silné sú osoby, ktoré ho privolali a tak ich začne vyvražďovať). ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama