Reklama

Reklama

Démon pomsty

(TV film)
  • Velká Británie Pumpkinhead: Ashes to Ashes

Už jsou to dvě desítky let, co Ed Harley (Lance Henriksen) naposledy probudil mstitele známého jako Démon pomsty. A teď jeho čas přichází znovu. Obyvatelé malé jižanské vesnice totiž odhalili, že místní lékař (Doug Bradley) obchodoval s orgány jejich zemřelých příbuzných a těla pohřbíval v bažinách. Proto žádají starou čarodějku, aby znovu vyvolala démonův hněv a pomstila jejich znesvěcené rodiny. Netvor poskládaný z mumifikovaných zbytků samotného Eda Harleyho opět pokračuje v konání hrůzy a je jedno, kdo mu stojí v cestě. Po dvaceti letech v zapomnění se Démon pomsty konečně vrací, aby srovnal účty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (59)

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne blbá séria s TYKVOHLAVOM (v slovenčine Tekvicohlavom???), ktorý nevyzerá zle, ale jeho univerzum je v podstate dosť trápne (niekoho vám zabijú, požiadate starú čarodejnicu z lesa, aby privolala Tykvohlava, ten dotyčného ide zabiť a vy sa začnete triasť, čosi medzi záchvatom a orgazmom). Plusom tejto časti je snáď len znova sa vracajúci (pritom už v jednotke mŕtvy) Lance Henriksen. Všetko ostatné je značne príšerné, samozrejme vrátane scenáru, hoci mu treba uznať pár bodov k dobru za snahu (hlavný záporák v podaní nesympaťáka Douga Bradleyho vie, že Tykvohlav je taký silný, aké silné sú osoby, ktoré ho privolali a tak ich začne vyvražďovať). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak špatné, jak jsem očekával. Sice jde o klasický, přímo na dvd v Rumunsku točený horror, ale zachraňují ho především slušní herci (Doug Bradley je moc fajn). Děj prakticky ignoruje dvojku a hodně, někdy až zbytečně hodně, cituje první díl. Díky tomu se mohl ve zvlaštní a ne až tak logické roli vrátit Henriksenův Ed Harley. A to je rozhodně dobře. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Možná bych byl nedal odpad (spíš tak hvězdu dvě), kdybych dřív viděl první díl. Jenže já ho neviděl. Proč to říkám? Víte co je spoiler, ne? V tomto filmu vám režisér ukáže asi dvouminutový sestřih toho, co se dělo v prvním díle a jak ten díl dopadl a proč. Prostě odhalí úplně všechno, jako vyžilá štětka, když nemůže sehnat kunčofta. Atmosféra je přiměřeně temná krvákům a jsou i scény, kdy mě to vtáhlo do děje a téměř bez dechu jsem koukal (kázání v kostele). Jenže samotná zápletka je naprosto debilní. Dobře, že odjímají mrtvolám v krematoriu kůži a vnitřní orgány na transplantace, to bych ještě možná vzal. Ale proč ty mrtvoly vozí do lesa a do bažin? Kde se líp můžete zbavit mrtvýho těla (navíc oficiálně zemřelýho přirozenou smrtí), než v krematoriu? Další nelogičnost je v postavě Lance Henriksena, který se jako duch zjevuje jednomu z hlavních hrdinů (kdykoliv je volná chvilka, a že jich je) a taky provádí kázání. Samotný Pumpkinhead, v našem květnatém překladu Tykvohlav, zabije pár lidí, ale spíš mi připadal jako ten maskovanej chlapík z Vřískotu. Nezranitelnej a nemotornej ťulpas. Postavy, no, postavy tam nějaké jsou. Klasika, náplň do mlýnku na maso. Démon pomsty je jen další z řady zbytečných blábolů na téma probuzené zlo, ničím se nelišící od všech těch ostatních barevně filtrovaných horrorů. Ovšem je zajímavé vidět Pinheada (Bradley) v jiné roli, že. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V druhej tretine sa filmik celkom dobre rozbehol, bolo tam aj par brutalnych vrazd, kde sa krvou ani trosku nesetrilo, ale pribeh nebol moc zaujimavy a co je este horsie, monstrum vyzeralo ako z hororov 80-tych rokov a vrazdilo zlych ludi, takze som sa nemal o koho bat, skor mi bolo jedno, koho to monstrum zabije. V tretej tretine ubral reziser z plynu a skor som sa nudil. Neviem, preco Lance Henriksen nedostava lepsie ulohy. Jeho je podla mna skoda, aby sa objavoval v takychto filmoch... 04.09.2008 ______ Doug Bradley - (Doc Fraser) +++ Lance Henriksen - (Ed Harley) +++ Douglas Roberts - (Bunt Wallace) +++ Lisa McAllister - (Dahlia Wallace) +++ Tess Panzer - (Molly Sue Allen) +++ Hudba: Rob Lord +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jak si někteří tvůrci představují, jak má hororový žánr vypadat!! Pokud vám už samotný název Tykvohlav připadá kapku podivný, tak to raději račte o dům dál. Tu jednu usoplenou hvězdu dávám sám sobě za statečnost, že jsem to ve zdraví dokoukal.. Pumpkinhead: Ashes to Ashes je ideální dárek pro úhlavního nepřítele!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bolo moje prvé stretnutie s horrorovou sériou o slizkom démonovi - "Pumpkinhead", ktorého nikto nezastaví, keď je povolaný plniť svoju úlohu. Je stelesnením vražednej pomsty. Dve predchádzajúce časti som nemal možnosť doposiaľ vidieť. Ale asi som ani o moc neprišiel. Pretože tento diel, s podtitulom "Ashes to Ashes", nestál skoro za nič. Je to podradný béčkový horrorový snímok, kde zle napísané postavy ešte viacej dokurvili nemožní herci, ktorí ich stvárnili. Je to bieda. * ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevíte!! Možná, že bude "Tykvohlava" někde zapotřebí. Nebyla bych proto tak odmítavá. Šťavnatá babice stále čeká... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jake West po vidláckom a neskutočne uletenom EVIL ALIENS dostal na starosť druhé pokračovanie Pumpkinheada, kde sa zbavil akejkoľvek nadsádzky a priniesol typicky béčkový horor ktorý má dostatočný spád aby nenudil čo je u podobných filmov skôr vzácnosť. Vracia sa i Lance no hviezdou filmu je Doug „Pinhead“ Bradley v úlohe doktora na šikmej ploche ktorý v miestnej márnici kántri ľudí. Keď sa na to príde sú uväznený jeho kumpáni a on ako vážený miestny lekár sa nenápadne pridá k vyšetrovaniu. V okolí je ponachádzaná kopa mŕtvol a partia miestnych mladíkov a dievčat sa rozhodne pomstiť za tieto zverstvá na ich blížnych a tak zájdu za starou čarodejnicou aby tmu sveta znova uzrel démon pomsty Pumpkinhead... Béčkový herci, masky dobré, vraždy priemerné, triky úbohé, atmosféra OK. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hmm tak s Tykvohlavem se nikdo nepárál. Ashes to Ashes pravděpodobně přímo navazuje na skoro 20 roků starý (!!!) Pumpkinheat Stana Winstona a bohužel ten, kdo nezná dřívější souvislosti (jááá) nemá nárok pochopit a vžít se do situace. navíc je to celé v tmě a hodně televizní. Takže podtrženo sečteno nic moc teda. Doufám, že šikulka Jake West (Evil Aliens, Doghouse) se ještě zmátoří a příště si vybere líp. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Tykvohlav je asi najimbecilnejšia hororová postava, akú som kedy videl. Druhý videný film zo série o Pumpkinheadovi ma tiež nepresvedčil o opaku. Vyzerá lacno ako gumová atrapa zo strelnice, správa sa dementne a navyše mi trochu pripomína jedného popového speváka so stratou pigmentu :) Hodinu a pol som mohol stráviť nejakou bohumilejšou činnosťou, napríklad vyrezávaním strašiakov do zrelých tekvíc, alebo počúvaním Helloweenu. Nikdy viac! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko který se nebojí ukázat gore a není to ani nic extra okázalého. Tykvohlav vypadá stále fajn a navíc ted tu má z obětí koho vybírat. Bradley je hnusnej hajzl a Henriksen je stále sympaťák. West mi znova ukázal že když točit béčko tak k tomu nestačí pouhý peníze ani dobří béčkový herci ale talent, který rozhodně má. Za mě spokojenost. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když nebudu brát v potaz naprostou nesmyslnost expozice, že v krematoriu s velkou pecí nevědí co s mrtvolami a proto je skladují ve stodole a pohazují po lese, a když přimhouřím oko nad hrubě nevydařenými digitálními triky a celkovou neohrabaností démona, nebylo to jako typické žánrové béčko nejhorší. Princip Pumpkinheada je tak dobrý, že by si zasloužil áčkový restart, příběh se nikde moc neloudá, krev stříká, všechno to mělo takový přijemně staromilský nádech, Doug Bradley si svou roli docela užívá (už mu chybí jen ty hřeby) a i když je Henriksenova role zbytečná, bylo příjemné zase ho jednou vidět. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k procentům by člověk čekal další filmový průjem. Nu, není pro mne žádným překvapením, že nic takového se nekonalo. Po průměrné jedničce a zmršené dvojce přichází sice zjevně levná a nijak oslňující trojka, do sračky má však opravdu daleko. Tykvohlav se vrací ke své nezvratně nelítostné démonické podstatě a zabíjí všechny, kteří se mu na jeho cestě za vykonáním pomsty nachomýtnou před pařáty. Nabodeníčko na bleskosvod v deštivé noci či přepad kostela patří dokonce k zapamatováníhodným scénám s až epickým nádechem, samosebou dokážete-li odpustit ty velmi levné triky a popustíte uzdu své představivosti. Čili aťsi kdo chce co chce říká, já byl spokojen, i když to stálo za hovno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli vám něco říká pumpkinhead, tož hurá, je opět zpět. A dokonce i Lance Henriksen si zahrál, asi měl chudák na účtu málo peněz. Protože mi zrovna tahle série nic neříká, jen tuším, že jde o třetí film v řadě, a že pravděpodobně postava, kterou hraje Lance Henriksen, v minulém díle zhebla. Tentokrát se objeví jako duch, který radí retardovanému chlápkovi, aby pro zhůvěřilého pana doktora už nezakopával v bažině ty mrtvoly, co z nich předtím vyřízli potřebné orgány, a už vůbec aby neoživoval nikdo svou krví tu kostřičku na dýňovém políčku. Ale samozřejmě, to by nebyl horor, kostřičku někdo oživí, démon pomsty vraždí i ty, co zrovna nebyli do plánu pomstu zahrnuti, a tak se to koulí až ke konci, kdy v tomhle vyprošťováku v podstatě všichni zase zhebnou (teda, ten dement mám pocit se zachrání) a kostřička se vrátí do svého hrobečku. Než ji zas nějaký dement oživí pro další a další díly. Mizerné efekty, žádná logika, co byste chtěli víc? (I když, scéna v kostele jakous takous malou míru napětí nepostrádá.) A disk? Průměrný přepis a jako bonus jen trailery na 5 filmů s FR a NL titulky. Publikováno: 18.10.2008 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Říká se „do třetice všeho dobrého a zlého“, ale u této série to zas až tolik neplatí. Prozatím ani jeden z dílů, které jsem měl možnost vidět, mě nějak záchvatně neuchvátil a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Opět došlo ke změně režiséra a ani Jake West nedokázal naplnit má očekávání. Musím však nesouhlasit s většinovým míněním, že jde o nejhorší díl této série. Osobně mi přijde, že co se týká kvality, tak si nemá ani jeden díl co vyčítat. Ano, jednička má své kouzlo, díky kterému si jí oblíbila spousta lidí, ale já ani z ní nebyl nikterak „na větvi“ a i trojka v mých očích splnila status obyčejného průměrného filmu. Navíc se mi líbila ona jistá návaznost na jedničku, které si prostě nelze nevšimnout. Opět se setkáváme s rodinou Bunta Wallace, který se nakonec stal jednou z těch důležitých postav již v prvním díle. Tenkrát šlo sice o ušmudlané venkovany, kteří nakupovali v krámku Eda Harleyho – ale jejich zevnějšek se nikterak nezměnil ani dnes. Jen farmu vyměnili za rozpadající se krematorium s nefunkční pecí (docela paradox). Díky svému prostému smýšlení a lehké manipulaci se z nich stali jen obyčejní poskoci ďábelského doktora v jeho kšeftu s lidskými orgány. Nesmí samozřejmě chybět ani vzpomínkové pasáže na Eda Harleyho, který má s Pumpkinheadem společného více než jen jeho vyvolání v prvním díle. Díky přítomnosti Lance Henriksena se tak zvedla i samotná úroveň hereckých výkonů, která jinak byla dost bídná. Doug Bradley totiž na všechno stačit sám nemohl. Představitel filmového Pinheada byl jasným tahounem celého filmu, ale to se dalo čekat. Zbytek osazenstva tu byl totiž spíše do počtu. Tvůrcům se místy podařilo navodit zajímavou atmosféru, ale ta fungovala většinou jen při scénách, ve kterých přišel někdo o život. Díky čemuž přišli na řadu i béčkové gore efekty, které alespoň trochu okořenili jinak dost chudokrevný film. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou sjelo do Rumunska pár filmařů a řekli si, je tady levno, zkusíme zde oprášit několik hororových sérií, třeba to hodí nějaké prachy. A tak kromě Hellraisera a Prophecy vznikl i tento třetí díl démona pomsty Tykvohlava. A ta levnost jde na filmu často vidět. Ač mi v tomto filmu Tykvohlav při záběrech celé "postavy" nejvíce připomínal vetřelce, při záběrech, kdy ho tvořila maska či herec v masce, docela ušel, v digitální podobě už to je horší. Trošku jsem se bál posloupnosti (viděl jsem jen jedničku a pak tohle), ale Ashes to Ashes dvojku jakoby pominulo a tak nějak trochu navazuje právě na jedničku (včetně několika flashbacků + i když nereálná, přesto se to objevuje i postava Lance Henriksena z jednčky). Čekal jsem to trochu horší. Pokud jsem dal jedničce 2,5*, musím tak učinit i tady, protože nápad je to sice už provařený, ale je to svižnější než jednička a bavilo mě to možná o trošku víc. Zásluhu na tom má zcela určitě hodně dobrý Doug Bradley a tradičně děsivá čarodějnice. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Efekt filmu je největší úraz protože příběh je solidní a dá se ale hororový nádech to hodně ztrácí. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Tak jako ono se to dalo, ale člověk na to koukal s vědomím, že je to v podstatě blbost. Horůrek, který má příběh stejně nebilní, jako spousta jiných hororů, a navíc tomu tady chybí drive, lepší efekty, větší napětí atd., že na to člověk kouká spíš jako na pohádku, než nějaký film, u kterého by se měl bát. To jako je. Jestli vás něco vyděsí, tak to možná bude nějaká vnitřnost, ale určitě ne něco, co by se dalo nazvat lekačkou. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Místní honocení mi nepříjde moc na místě,pokud někdo viděl už nějaký ze série o ,,tykvohlavovi´´ tak mi dá určitě za pravdu,že si část s podnázvem Ashes to Ashes zaslouží lepší obodovaní.Určitě to není žádnej zázrak, je zde vidět opravdu mraky chyb,kterých by se měl kvalitní tvůrce tohoto žánru vyhýbat,na druhou stranu mi celá stopáž přijde vyplněná do poslední minuty,takže jsem se vlastně ani nenudil,navíc je zde pár slušných gore scének,který k Pumpkinheadovi patří rozhodně.Dle mého názoru tohle není vůbec špatné... ()

Reklama

Reklama