Reklama

Reklama

Pokoj 1408

Trailer 1

Pokoj 1408 nemá moc hezkou pověst. Je to jediný pokoj hotelu Delfín, ve kterém se už téměř dvacet let neubytoval žádný zákazník. Není čemu se divit, když lze v jeho historických záznamech nálézt dvanáct sebevražd a třicet takzvaných „přirozených“ úmrtí. Když k tomu připočteme drobné nehody některých pokojských (záchvaty smíchu, záchvaty pláče, mrtvice, slepota), které pokoj udržovaly čistý a obyvatelný, není se opravdu čemu divit. Pan Olin (Samuel L. Jackson) jakožto ředitel tohoto malého newyorkského hotelu příběh pokoje 1408 velice dobře zná, a proto se všem případným zájemcům snaží pobyt v něm ze všech sil rozmluvit. Spisovatel Mike Enslin (John Cusack) se však psaním hororových povídek živí a nikdo a nic mu jeho noc v pokoji 1408 nevezme. Vždyť strašidelné pokoje jsou jen směšné hlouposti jako všechna ta místa, na kterých už strávil noc - o kterých psal. Navíc by mu chyběla jedna kapitola do jeho nové knihy. Vyzbrojen svým věrným diktafonem Sony se tedy vydává do čtrnáctého patra, které je ale ve skutečnosti patrem třináctým. Do pokoje 1408. Do pokoje, jehož součet čísel dává dohromady číslo třináct…

První verzi povídky 1408 Stephen King vůbec neměl v plánu dokončit, protože měla sloužit pouze jako dodatek v jeho částečně autobiografické kinze O PSANÍ, prý aby předložil konkrétní příklad toho, o čem v celé knize žvanil. Povídka však Kinga natolik pohltila, že ji dokončil a vydal jako součást audiokompilace BLOOD & SMOKE. Velice lákavého scénáře se pak chopil švédský režisér Mikael Håfström (ZLO). King sám říká, že povídka ho, zvláště v audiopodobě, opravdu děsí, uvidíme, jestli její fimová podoba bude děsit i nás. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (946)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ani poměrně slušná atmosféra, a skvělý výkon Johna Cusacka nedokáže zastřít skutečnost, že potenciál Pokoje 1408 je trestuhodně nevyužitý. Spousta nedořečeností a předvídatelných situací, kolísavé tempo, a přetože má film poměrně hutnou amtosféru, opravdu vyděsit nedokáže. Kinoverze za 6/10, director's cut za 7/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně solidní horor, kterému vévodí jako vždy výborný Cusack. Sice začátek tam nemusel být, ale jinak si nemohu na nic stěžovat. Hlavně ten konec byl hodně dobrý, takže pokud chcete vcelku kvalitní horůrek, u kterého se i budete bát, tak nezbývá než doporučit. A pokud se chcete podívat na film jen kvůli Samuli L. Jacksonovi, tak věřte, že jestli ve filmu hraje 15 minut, tak to je moc.. :-) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po všakovakých Masakroch, Hosteloch a nekonečných pokračovaní čoraz nudnejšej série Saw prichádza horor v pravom zmysle slova. Prakticky bez krvi, ale hrôzu a čudný pocit pri obzretí si vlastnej izby, vám navodí dokonale.Pár naozaj dobrých scén tu je, horšie je, že tvorcovia to tou prekombinovanosťou niekedy preháňali, ale výborný výkon J.Cusaka (zatiaľ asi najlepší v jeho kariére) to vždy zachránil. Výborná tiesnivá atmosféra je asi to najlepšie čo film ponúkne. DVD obsahuje aj alternatívny koniec. Môžete ho brať ako "ducharinu" alebo halucinácie. Film má svoje chyby, ale tak či onak na strašidelný večer osamote absolútne ideálne. Slabšie štyri hviezdičky.70%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má excelentní horrorově "nakopávací" začátek v podobě rozhovoru Cusacka s ředitelem hotelu Samuelem L. Jacksonem. První minuty v pokoji mne vyloženě vtáhly a říkal jsem si, tak co se bude dít ... No a byla z toho nakonec prostoduchá duchařina plná zvláštních efektů a totálního "psycho-týrání" oběti pokoje, nabalená tradičně a trapně na tragické události v životě hlavního hrdiny ... Film zdá se býti originální, kdyby tu již před několika desítkami let nevzniklo něco hodně podobného a mnohem šílenějšího a to kultovní Raimiho Evil Dead (1981) (Zde to byla chata v lese ...). Jsem přesvědčen, že si tvůrci vzali z Raimiho dílka a jeho pokračování až příliš inspirace a zabalili ji do rádoby srdceryvné "rodinně-tragické" minulosti ... Takže film šel kvalitou dolů a dolů až mne začal docela nudit. Dobrý průměr, čistý horror, žádný subžánr ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zatímco adaptace Kingových románů trpí vynuceným krácením a banalizací, tady je povídka natahována víc než unese. Hodně slušně natočená duchařina vás vtáhne, aby od zhruba poloviny začala nudit točením se v kruhu. Závěrečná pointa vás svou očekávatelností nejspíš už pěkně zprudí. Kdyby to celé trvalo 60 minut, neměl bych co vytknout. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Sekera, ktorou sa na konci filmu jeden z hasičov prebúrava do izby, je tá istá, ktorú použil Jack Nicholson (Jack Torrance) vo filme Osvietenie (1980). Oba filmy sa nakrúcali v rovnakom štúdiu v Londýne. (rador)
  • Severoamerické tržby byly 72 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 133 mil. (NIRO)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama