Reklama

Reklama

Sairen

všechny plakáty

Obsahy(1)

Spisovatel Yuki Amamoto se se svým synem a dcerou stěhuje na vzdálený a řídce obydlený ostrov. Krátce po jejich zabydlení je přichází přivítat soused a dává jim rady pro život na tomto ostrově. Jednou z nich je rada, která jim přikazuje zůstat v domě a nevycházet ven, když uslyší ostrovní sirény. (Chatterer)

Recenze (35)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hledá se Hideo . . . Nápad to byl bezpochyby zajímavej, ale zpracování mi moc nesedlo. Film dle mýho neumí pořádně přitlačit na pilu a ani když se dělo něco zajímavýho, tak to se mnou nějak výrazně nehlo. Po zvukové stránce mi to přišlo dost slabý. Ikdyž jsem se díval v noci, sám a pustil jsem si to do sluchátek, nenastal žádný moment, kdy bych trnul, co se bude dít. Atmosféra byla dobrá, ale celkový potenciál osamnělého ostrova se záhadou mi přišel dost nevyužitý. Se současným hodnocením (60%) můžu jenom souhlasit. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný japonský horor, vraj podľa hernej predlohy. To však posúdiť neviem, keďže som hru nikdy nehrál a poznám ju len z počutia. Čo ma, ale zaujíma je výsledná kvalita oného filmu. A ten sa podaril takmer po každej stránke. Začiatok je síce trocha zdĺhavejší, no spríjemňujú ho rôzne kamerové nájazdy/vychytávky. Celkovo film pôsobí Á-čkovým dojmom (neviem, či to je zásluha vyššieho rozpočtu - i keď ten sa u moc japonských hororov nevidí alebo je to zásluha šikovného režiséra). Atmosféra funguje taktiež na výbornú, dôjde aj na nejaké tie lakačky, a príbeh (čo sa v tomto žánry nevidí až tak často) je taktiež vynikajúci (hlavne posledných pár minút ma dostalo - tentokrát som naozaj vôbec nečakal, že to ukončia takto). K plným 5* tomu síce ešte niečo chýbalo, no pod 4* by som nešiel v žiadnom prípade. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Když je horor bez pořádné atmosféry a sebemenšího náznaku napětí či - nedejbože - strachu, je někde něco sakra špatně. Žádné překvapení, lekačky nebo vybroušená pointa, spíše názorný příklad toho, jak se strašidelné filmy točit nemají. Forbidden Siren tak sbírá body jen za exotické prostředí a absenci (konečně!) dlouhovlasých duchů. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ach jo to zase byla Japonská Tragédie a Mé další Asijské utrpení! Film jsem si pustil v domnění, že si zlepším Náladu.. A ono se jedná o další nON SENSE cONversation S komediálními Prvky.. např:Na konci, Stařík mával s lopatou všude možně a říkal si Jaký já jsem FRajer! Policajt zažívající epileptický záchvat střílící do Vzduchu.. Je tohle normální?? Žádná krev, Vražda, Atmosféra, Lekačka, Tenhle film postrádá vše důležité, co horor má vlastnit! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako napísal Sysel_CZ, aj podľa mňa je to jeden z najlepších japonských hororov za posledné roky. Aj keď nefunguje na brutalite a ľakačkách, koncentruje sa najmä na zaujímavý príbeh, slušnú vizuálnu stránku a predovšetkým na brilantnú atmosféru, ktorá mi v ázijských hororoch dosť často chýba. V horore som našiel množstvo prvkov zo Silent Hill, príp. Dagon, ale režisér nás nechával dosť dlho na pochybách, ako sa to všetko zvrtne a čo sa to po tom zaznení sirény vlastne deje. Záver bol teda poriadne prekombinovaný, nevedel som, či ho chváliť alebo naňho nadávať. Tak či onak - nie je to najlepší ázijský horor, ale je to jednoznačne najlepší japonský horor. Doteraz u mňa viedol Ekusute, ale tento film ho hravo prevalcuje. A ak ho mám porovnať priamo so Silent Hill, je taktiež jednoznačne lepší - lepšie prostredie, lepšia atmosféra, viac napätia, lepšia hudba!!! (Silent Hill je podľa mňa skôr taká rozprávočka). ()

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na motivy stejnojmenné hry pro PlayStation 2. (ČSFD)
  • Dívka hrající ženu v červeném (Mai Takahashi) hraje taktéž ve stejnojmené hře, a to Yuri Kishidu. (D3NJI)

Reklama

Reklama