Reklama

Reklama

Musím ti to říct

(studentský film)
  • USA I've Got to Tell You
všechny plakáty

Obsahy(1)

V červenci 2005 zasáhla policie proti technoparty CzechTek. Představitelé státní moci ale nebyli schopni přesvědčivě zdůvodnit, proč k násilnému ukončení vůbec došlo. Z akce se stala politická událost, která na několik týdnů ovládla veřejné mínění. V srpnu se konal trutnovský hudební festival, jehož pořadatelé přímo z pódia zatelefonovali českému premiérovi Jiřímu Paroubkovi. Bývalý disident, chovatel koz (a kandidát Strany zelených) Stanislav Penc se Paroubka zeptal, co by publiku vzkázal. Premiér divákům popřál příjemnou zábavu a zavěsil. Vzápětí Penc návštěvníkům nadiktoval číslo Paroubkova mobilu. Premiér dostal tisíce SMS zpráv a obratem podal na Pence stížnost. Spor projednávala trutnovská radnice. Její úředník se na setkání s Pencem připravil víc než důkladně. Dokonce požádal kolegu, aby celé jednání zaznamenal videokamerou. Zpočátku vše vypadá na nevzrušivou událost, ale výřečný, ve spleti zákonů zběhlý a mimořádně asertivní Penc se rozhodne bojovat a nakonec vítězí, když úředníka donutí sepsat zápis z jednání, jímž v podstatě sám sebe obviní z nedodržení úředních postupů. Režisérka Kateřina Krusová poprvé v českém dokumentu využila záznamu úřední kamery a groteskní found footage dokázala dát dramatický tvar. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dokument, který je složen ze dvou částí - první je výstup Stanislava Pence na Trutnovském festivalu a druhou je prostříhaná nahrávka z trutnovské radnice, která ukazuje, jací lidé dokážou získat funkci ve vedení odboru a jaký neuvěřitelný bordel na některých úřadech panuje... Jestli chcete návod, jak se od podobných úředníků nenechat zničit a jak se k nim chovat, abyste dosáhli svého, tady ho máte. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale mně to prostě připadalo jako naprostá hovadina. Hádka pana Pence na radnici byla stupidní z obou stran (Penc i úředník), takže si hoši nemají co vyčítat. ()

Reklama

Reklama