Reklama

Reklama

Když se účastníci nové reality show pod vedením režiséra Murphyho vydají do virginských lesů, netuší, že kromě kamer je budou sledovat oči zmutovaných kanibalů, toužících po čerstvé mase. Tentokrát půjde skutečně o život a ten, kdo prohraje, nepřežije...  Měla to být skvělá rodinná reality show odehrávající se v západní Virginii. Pod vedením režiséra Dalea Murphyho (Henry Rollins), který kdysi sloužil ve speciálních jednotkách, se skupina odvážlivců rozdělená na dvojice pokusí přežít v divočině pokryté neprostupnými lesy. Ovšem záhy se ukáže, že účastníky soutěže nesledují pouze kamery. Nikdo nepočítal s tím, že se ve stínu stromů skrývá rodina zmutovaných kanibalů, kteří baží po čerstvém mase. A hodlají ho ulovit za každou cenu. Nejbrutálnější reality show všech dob začíná, tentokrát půjde skutečně o život. Ten, kdo prohraje, skončí pod rezavým sekáčkem nenasytných lidojedů... V dalších rolích hrají Erica Leerhsen, Texas Battle, Daniella Alonso, Crystal Lowe ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (401)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ľahká béčková vyvražďovačka, ktorá stavia na premise prvého dielu, ale na rozdiel od neho neprichádza s vlastnými nápadmi a miesto toho si pohodlne (a neskrývane) lebedí na námete japonského Battle Royale a spopularizovaných prvkoch z Predátora (Henry Rollins čoby drsný pomaľovaný mariňák) a originálneho Texaského masakru (holčina pripútaná za stolom pri slávnostnej večeri). Aj herci boli v prvom diely zaujímavejšie obsadení a snaživejší. Títo sú tuctovejší a ľahšie zabudnuteľní. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím jak to mají kanibalové s trávením, ale počítám že podobně jako my a tudíž kosti nežerou čili nechápu ty exhibice s prstíčkama v kanibalský rozmlsaný pusince. Jinak ty francouzáky nebo spíš pokus o ně v podání těch mutantů, to byla poměrně nechutná záležitost, nejíst večer jen jabko, zřejmě si obsah mýho žaludku udělal procházku do hajzlu. Nemůžu si pomoc, ale mě tam až na Henryho samozřejmě, přišli všichni hrozně nesympatický. U těch degenů to je jasný, ale ta parta mladejch na mě působila hrozně uměle. Vrcholem všeho byla ta čokoládová holka, která měla bejt za drsňačku, přitom na první pohled bylo jasný, že by nezvládla ani výstup na Sněžku. Bohužel napětí asi přišlo na natáčení s omluvenkou od lékáře a šlo si lehnout, protože ve filmu žádný nebylo. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby za predaj DVD v USA $8,870,326 //počet predaných kusov 480,620║ Po celkom solídnej prvej časti prišla dosť odbitá druhá časť, čo vypadá ako čisto televízna produkcia bež štipky pokusu o nejakú zaujímavejší príbehu stavbu, k tomu masky sú odfláknuté ako všetko ostatné. Takýchto nezaujímavých kvázy horrorov tu už bolo nespočetne a v omnoho lepšej kvalite. /10%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Oni tu nechytajú medvede.“ Prvý diel sa mi páčil (miestami som uvažoval takmer až o hodnotení 80%). Dobrí herci, krásne a tajomne hlboké lesy Severnej Ameriky, fajn masky Stana Winstona, husté gore a provokatívne naznačená mytológia Horských ľudí. Dvojka bohužiaľ klesla až nečakane hlboko. Prvú hodinu som ju nenávidel kvôli mizernej zápletke o nudnej reality šou a otrasným postavám. Gore síce bolo ešte nechutnejšie, ako minule, ale na druhej strane až smiešne samoúčelné. Výprava podstatne slabšia, o hereckých výkonoch a amatérskych maskách nehovoriac. Keď to ku koncu (i vďaka „Rambovi“) dostalo lepší spád, bolo už neskoro. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně zábavné jako jednička a přeci hodně jiné. Tvůrci správně pochopili, že s jejich možnostmi na vážný horror nemají a za podpory několika správně tvarovaných ňader se vydali hodně odlehčenou cestou, plnou krve a střev. Funguje to dobře, jako ostatně už tisíckrát předtím. Pokud bude další pokračování, tak doufám, že ve stejně (záměrně) přitroublém duchu. Skoro celá jedna hvězdička jen pro Henryho Rollinse, který se po Feastu ukazuje v další skvěle ulítlé roli. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

In the forest, only they can hear you scream. Pach Krve mi svého času přišel jako povedená hororová oddychovka a dvojka je v tomhle celkem podobného ražení. Parta lidí vyrazí do opuštěných lesů natáčet jakousi post-apokalyptickou reality show na způsob Survivera, jenže ty lesy zaprvé nejsou opuštěné a zadruhé v nich žije rodinka zmutovaných buranských vrahů/ kanibalů. Mínusem je v současnosti už dost otřepané téma reality show a ne až tak velká sranda jako u prvního dílu. No a jako klady vidím osobitého Henryho Rollinse (škoda že není vidět víc, jak tady tak ve filmech obecně) v roli moderátora a bývalého vojáka a to že ten film prakticky nemá hlavního hrdinu, což znamená že může umřít kdokoli. Vedle toho nesmí chybět pár povedených vraždících a kuchacích momentů. No a parta teenagerů není ani kladem ani záporem, ne že by mě štvali ale ani nebyli ničím moc zapamatovatelní. Jo a dvojka taky jedničku dost ignoruje, protože je zde nulová návaznost. Hodnotím 6-7/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak jestli má nějak vypadat opravdovej slasher, tak takhle!! Mnou dlouho opomíjený druhý díl mne naprosto posadil na prdel!! Jednička nestála za nic, ovšem tohle je jízda v podstatě od začátku do konce. Lesní slasher, který se mění v explotation až splatter. Neuvěřitelně nadupaná jízda, hektolitry krve, vnitřností, akce, zbraní, kanibalismu, úchyláren ... no prostě všeho!! Kamera před ničím neuhýbá, všechno je vidět. Hnusárna dost extrémního ražení, která si samozřejmě výpůjčila jako inspiraci několik kultovek, ale i tak se v ní najde řada nových neotřelých nápadů. Nemohu jinak než dát za plný počet. Tohle jsem fakt nečekal, bavil se od začátku do konce. Velké milé překvapen!! (jen pro příznivce žánru - slasher/gore/splatter/explotation) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Při první projekci jsem měl spíš rozporuplné pocity, podruhé jsem se ale bavil kupodivu lépe. Asi jsem přistoupil na tu nečekanou komediální rovinu, která mi hnedka nesedla. Napětí z tajemných obyvatel horských lesů se vytratilo, kanibalové se ukazují už od začátku a jejich masky jsou jednodušší, levnější. Místo toho se cpe do popředí až sebeparodická příchuť a obrovská porce brutality, takové gore mixnuté poctivým splatterem. Není divu, tvůrci spotřebovali 300 litrů umělé krve. Dočkáme se nahých koziček, Ericy Leerhsen, která v hororech strašně ráda umírá (remake TCHM, BWP2) a Rollinsovy vtipné postavy připomínající samotného Ramba. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Krásná amatérština, plná levných triků, špatných masek a příšerných hereckých výkonů. Čistej odpad, který zachránila pouze postava vojáka, který byl sakramentsky vtipný (nechtěně). Zkouknutý slovenský rip TV JOJ 40% 24.01. 2010 ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Jednou řekl Dario Argento: "Když má žena krásnou tvář a tělo, zavraždění jí svědčí mnohem více, než kdyby byla škaredá". Naprostý souhlas, a v tomhle vyniká Wrong Turn 2: Dead End dokonale (například El je výborný kousek). Bohužel je to jediná složka s vykrádačkou klasických hororů bez naturalistických prvků. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady si stačí představit kombinaci Hory mají očí 2 a Condemned a jsme doma. Ne že by to nemělo vůbec žádnej příběh, ale ten je tak bídnej, že je lepší ho radši zanedbat a nepozorovat, ovšem to co sem od toho očekával se nakonec docela vyplnilo, odporný hnusný zkryplený zmutovaný šmejdi zase pořádně řáděj, sekaj, melou, zabíjej všechno co jim přijde pod rukou a je z toho docela solidní gore masakr, ovšem scén, který opravdu stojí za to ale moc neni, jedna z těch nejlepších je hned na začátku a druhá při mletí na konci. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Produkčný tím a partia súťažiacich prichádza do hlbokých lesov, aby tu začali nahrávať ambiciózny televízny projekt. Zúčastnení majú za úlohu prežiť niekolko dní v divočine bez akéhokolvek vybavenia, ale nikto z nich netuší, že v lesoch sídli zdegenerovaná rodina kanibalov, ktorá si podá každého, kto vkročí na ich územie. - Prvé pokračovanie série Wrong Turn sa na rozdiel od jednotky nesnaží o seriózne spracovanie ani napínavý dej, ale ide už len o jednoduchý video film, ktorý sa nedá označiť inak ako guilty pleasure pre hororového diváka. Tam, kde sa prvá časť snažila byť vážna a dávala do ústredia charaktery, o ktoré mal mať divák záujem, dvojka ponúka už len stereotypné postavičky hrdinského vojaka, vtipkujúceho tupca, skrachovaného atléta a všetky ďalšie klasické americké typy postáv. To je v podstate správnou volbou, pretože divák je hneď od začiatku pripravený na to, ako táto banda nesympatických súťažiacich začne padať dole. Ako nenáročný horor má dvojka oproti prvej časti výhodu v tom, že je explicitnejšia a ponúkne viac gore a nejakú nahotu, čo jednotke chýbalo. Kanibali sú tiež aktívnejší, majú medzi sebou aj mierne náznaky komunikácie a dozvieme sa aj niečo o ich rodinnej histórii, aj keď scén s ich otcom / dedom mohlo byť viac. Aj keď to objektívne na plné hodnotenie nie je, päť hviezd tu naďalej ponechám, pretože ide o jedno z diel, ktoré odštartovali moju lásku k hororu a ako reprezentant Hixploitation subžánru patrí tento horor medzi tie najsilnejšie. + herečka z Texas Chainsaw Massacre a Mischief Night + herec z He Never Died + herec z Final Destination 3 + herečka z The Veil a Holidays + herečka z The Hills Have Eyes II, The Collector a Re-Kill + herec z Wolves a Demon Legacy + herečka z Final Destination 3 a Final Destination 5 + herec z The Blackburn Asylum a Joy Ride 3 + herec z Horrified, Frozen a Victor Crowley ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ano, tudy vede cesta! Naložte do vrtulníku jednu zdegenerovanou rodinku ze Západní Virginie, pár mačet, seker, nožů plus kotoučovou brusku a vysaďte je u Hotelu Paradise, ať se trochu nadlábnou toho mírně zkaženého metrosexuálně-štětkovitého masa! Vsadím se, že by tomu tropickému reality průjmu ihned poskočila sledovanost.. Samotné Špatné odbočení 2 hodně doplácí na ztrátu atmosféry příklonem k odlehčenější rovině, tragikomické herecké výkony "soutěžících" a taky nevýrazný závěr v papírnách (Virginský masakr elektrickým drtičem). Zaplať pánbůh za Henryho Rollinse a jeho precizní part mariňácké gumy.. Konec s "prstovým dudlíkem" naznačil, že u porodu si nikdo nemohl být jist, jestli se první objevila hlavička, nicméně na takových detailech asi ta kanibalská famílie "já na bráchu, brácha do mě" dvakrát nebazíruje.. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Co na to říct.... Další C- čková řežba v podání zdegenerovaného Robina Hooda a jeho povedené rodinky s předvídatelným dějem. Nu což, další oddychovka, která svůj první díl předčila jen v množství nechutných scén.. Za těch pár napínavých momentů 50%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. O nieco slabsie, ako jednotka, ale stale sa mi to celkom pacilo. Dobry rozbeh hned na uvode, ta vrazda bola dost brutalna, potom nastane asi tak polhodinka nudy a pomaly sa to zacne opät rozbiehat, ked zacnu buduce obete prichadzat na to, ze niekto ich tam vrazdi. Nepovedal by som, ze je dej uplne predvidatelny, pretoze prave ten hrdina, o ktorom som si bol isty, ze sa mu nic nestane, prave on to schytal. Takze kto to prezije a kto nie, zostava pre divaka len zahadou... 08.06.2010 ______ Erica Leerhsen - (Nina) +++ Henry Rollins - (Dale) +++ Texas Battle - (Jake) +++ Aleksa Palladino - (Mara) +++ Daniella Alonso - (Amber) +++ Steve Braun - (Jonesy) +++ Crystal Lowe - (Elena) +++ Kimberly Caldwell - (Kimberly) +++ Hudba: Bear McCreary ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem jedničku relativně pošpinil, nicméně mi v hlavě utkvěly typické hororové atributy a docela slušný spád, pokračování ale zcela předčilo veškerá očekávání!! A už velice vtipné intro má své koulo.. Proměnlivě sympatická skupinka mladých lidí se účastní další variace jakési reality show, přičemž netuší, že neprostupné lesy nejsou zas až tak opuštěné, jak se zdají být. A rodinka zmutovaných kanibalů vyráží znovu na lov. Wrong Turn 2: Dead End jsou v rámci žánru nadprůměrně zábavným kouskem. Povedené kamerové průlety a nečekaně zajímavé úhly, často se zajímající o partie lahodící pánskému zraku, pak společně s ne až tak triviálním scénářem dostatečně uspokojují hororového diváka. Snad za tím stojí enormně zvýšená hladina brutality, "žádné" zbytečné kecy, svižné tempo a sličné ženštiny v řádně obtáhlých tričkách, které velice dobře chutnají, tak není divu, že se bát moc nebudete, ale na debutujícího Joea Lynche si pro příště posvítíte!! 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa pozastavovať nad mnohými logickými dierami v scenári. Nejdem ani kritizovať povrchosť príbehu, s čiste účelovou, nereálnou zápletkou o akejsi reality show. Na niečo podobné ma už stihla pripraviť prvá časť tohto filmu. Jedná sa o rýdzi béčkový vyvražďovací horror, ktorý spestruje svojimi akčnými scénami vyprsený, potetovaný veterán, Henry Rollins. "Wrong Turn" je lacná vykrádačka horrorových klasík "Texaský masaker motorovou pilou" a "Hory majú oči". ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Skupinka soutěžících se účastní pořadu a snaží se vyhrát finanční výhru, jenže nečekají co na ně číhá v lese, místní lidé, kteří díky toxickému odpadu s tamější firmy zdegenerovali. Klasický boj o přežití a o záchranu života. Být zde většího napětí a originality ve filmu, šel bych aspoň o jednu hvězdu víc. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No tak jsem slíbil, že se na to podívám, a stalo se. Nebylo to zas tak strašně drsné jako první díl, ale přesto jsem docela značnou část filmu hleděl jinam :-D ()

petero 

všechny recenze uživatele

Poviem to takto. Wrong Turn 1 som ani nedopozeral. Proste ma to prestalo baviť keď sa film začal odohrávať v korunách stromov a už som sa k tomu nemal chuť vrátiť. Dvojka je však tak zábavná že to asi aj spravím. Na rozdiel od podobne zábavného The Hills Have Eyes II som však tentoraz nemal chuť rozbiť monitor pretože postavy nie sú tak debilné že sa na to ani pozerať nedalo, ale bolo to presne naopak. Postavy zo začiatku nevedia čo sa deje a keď sa to dozvedia zdrhajú. No a je tu jeden týpek Dale (tuším že má meno toho skutočného vojenského veterána čo cvičí hercov do vojenských filmov) a ten si to s nimi pekne v štýle Ramba rozdá. Horory mám celkom napozerané, no ešte v žiadnom som si nevšimol že utekajúcej postave, ktorú sníma kamera od spodu pripevná na bruchu, sa jej zasekne sekera do hlavy. Proste krása. ()

Reklama

Reklama